Dit kan gewoon met je drone

Drones - tips

Drones zijn fantastische gadgets. We kennen allemaal de vette beelden die vanuit de lucht gemaakt zijn van de safarivlakten in Afrika, de ijsschotsen in Alaska of gewoon de tulpenvelden in ons eigen land.  Maar wat kan je, behalve natuurfilms maken, eigenlijk nog meer met je drone doen?

1. Spioneren

Ja ja. Ook wij zijn op de hoogte van de privacywet rondom het particulier gebruik van een drone. Dus we weten heus wel dat je niet stiekem met je drone bij die knappe overbuurvrouw in de achtertuin mag gluren. Maar je kan wel een kijkje nemen bij die ommuurde bouwvlakte of dat verlaten pretpark waar je altijd langsrijdt, om eens te zien wat daar zoal gebeurt. Ook dan geldt natuurlijk dat je weer niet mag filmen op het moment dat er bouwvakkers aan het werk zijn, dus misschien is “spioneren” wel een iets te cool woord. Maar een kijkje nemen op plekken waar je normaal niet komt, is met een drone wel heel makkelijk.

Drones - spioneren

2. Racen

Deze activiteit mag natuurlijk niet ontbreken.  Naast dat het gewoon ontzettend leuk is om te doen als hobby, zijn er ook heuse  NK’s en WK’s drone-racen. Mocht dat nog iets te hoog gegrepen zijn, dan is het ook zeker een aanrader om als toeschouwer bij deze kampioenschappen te gaan kijken. Het is namelijk niet een race van start naar finish op een simpel recht of rond parcours. Maar er is juist een hele tocht uitgestippeld, die door gangen en tunnels loopt en van hoog naar laag gaat. De rondvliegende lichtbollen die hierdoorheen zoeven, zien er spectaculair uit. Bekijk het hier zelf.

3. Ander leven ontdekken

Hiermee bedoelen we niet dat je cirkels in graanvelden gaat spotten, om te kijken of de aliens ons recentelijk nog bezocht hebben. Al kan dat natuurlijk ook best leuk zijn. Maar ander leven ontdekken kan ook door met je drone ergens te gaan vliegen waar je zelf niet kan komen. Ga bijvoorbeeld eens boven een vogelnestje hangen wanneer er eitjes liggen die op het punt staan om uit te komen. Of vlieg met je drone richting een wespennest, waar je zelf natuurlijk nooit dicht in de buurt zou komen. Maar pas wel op! Houd altijd voldoende afstand. Schade aanbrengen aan levende wezens wil je echt niet op je geweten hebben.

4. Jezelf volgen

Waar je in elk geval geen boete voor kan krijgen, is voor het filmen van jezelf. En dat kan ook nog eens heel leuk zijn. De nieuwste drones hebben namelijk ook een tracking-functie. Je kunt dan op het videoscherm jezelf selecteren, waarna de drone je blijft volgen bij elke beweging die je maakt. Hierna kun je doen wat je wilt, zonder dat je je drone hoeft te besturen. Geen gehannes meer met die selfie-stick op je surfplank dus. Je kunt volop gaan snowboarden, mountainbiken of gewoon je hond uitlaten en je drone vliegt continu met je mee. Zo krijg jij de vetste actievideo’s van jezelf, zonder dat je er je handen vol aan hebt gehad.

Drone - jezelf filmen

5. Dansen

Dansen? Ja, dansen. Er zijn al verschillende choreografen die hebben geëxperimenteerd met drones op de dansvloer. En met succes. De meest indrukwekkende bewegingen en effecten komen voorbij op het podium. De drones kunnen worden ingezet als accessoires om de dansers op het juiste moment uit te lichten of te achtervolgen. Maar in sommige stukken zijn de drones ook te zien als ware danspartners. Kijk voor inspiratie eens naar dit filmpje.

6. Muziek maken

Voor deze hobby heb je meerdere drones inclusief bestuurders nodig. Schraap dus je vriendengroep bij elkaar en zorg dat ze allemaal een drone aanschaffen. Perfectioneer je besturingskills tot in den treure en neem voor de zekerheid ook maar wat muziekles. (We hebben nooit gezegd dat het makkelijk zou zijn.) Hierna hoef je alleen nog maar je eigen muziekinstallatie te bouwen en dan kun je beginnen. Het idee is dat je de drones op zo’n manier bestuurt dat ze op het juiste moment de drums of de toetsen van de piano raken zodat er een samenhangend lied ontstaan. Hier kun je een voorbeeld zien van een paar masters die dit aardig goed onder controle hebben.

7. Geld verdienen

Is dat even mooi meegenomen. Als je in het bezit bent van een drone heb je er meteen een nieuwe carrière als fotograaf of filmmaker bij. De vraag naar drones bij bijvoorbeeld bruiloften wordt steeds groter. En ook op de huizenmarkt maken ze steeds vaker gebruik van drones om een woning zo goed mogelijk in beeld te brengen. Loop dus gerust eens met je drone bij een makelaar naar binnen om te vragen of je iets voor ze kan betekenen. Voor je het weet heb je er een leuke betaalde hobby bij.

Nooit meer vervelen

Als jij in het bezit bent van een drone heb je enkele van deze tips vast allang bedacht en uitgevoerd. En misschien weet jij zelf nog veel meer leuke dingen die je met de drone kan doen. Laat het ons weten!

(Visited 1 times, 5 visits today)