Sean de Business Developer over het rondgooien met kabouters

Even voorstellen: Sean Seijsener, 25 jaar oud. Sean werkt nu ruim 2,5 jaar met veel plezier bij Bonque. Hij komt officieel uit Zwanenburg maar voelt zich een rasechte Amsterdammer. In dit artikel vertelt hij meer over zijn werk, maar ook over dingen die wij nog niet van hem weten!

Waar word je blij van op je werk?

“Waarom ik dit werk doe is simpel; ik word er hartstikke blij van als ik een kandidaat aan een nieuwe baan kan helpen. Je kunt je vast wel voorstellen dat het echt top voelt om mensen aan hun droombaan te kunnen helpen. Ik vind dat zelf super cool!”

Is dat het leukste?

“Als je je doel bereikt, is dat natuurlijk heerlijk. Maar daarnaast is het ook gewoon heel chill op kantoor. We werken met een grote groep jonge en gedreven collega’s en er heerst hier een hele open cultuur met korte lijntjes. Daarnaast zijn er volop carrièremogelijkheden en kun je supersnel groeien.”

Wat is de raarste vraag die iemand ooit over jouw baan heeft gesteld?

“Veel mensen hebben bij een Business Developer toch een beetje een beeld van een telefonisch verkoper zoals ze dat van tv kennen. Zo vroeg iemand mij ooit een keer of wij op kantoor ook met kabouters rondgooien net als in ‘The Wolf of Wall Street’, haha.”

Niet iedereen heeft dus een goed beeld bij wat jij precies doet. Wat denken de mensen om je heen dat jij doet? En wat doe je eigenlijk echt?

Het verschilt inderdaad best wel wat mensen denken dat ik doe. Zelfs de mensen die dichtbij me staan. Het beeld is denk ik een beetje als volgt:

 Wat is je grootste blunder op het werk?

“Meedoen aan dit interview, maar dat kan ik zeker niet zeggen, haha. Sorry, ik ben altijd heel eerlijk en zeg waar het op staat. Dat krijg ik ook regelmatig van mensen te horen. Over een echte werkblunder hoef ik niet heel lang na te denken. Toen ik net mijn contract had getekend, werd ik op vrijdag uitgenodigd voor de wekelijkse VRIJMIBO. Toen zei ik tegen een van de jongens: “Jij bent die jongen die net gestart is deze maand toch? Bevalt het een beetje?”. Maar helaas bleek dit een van de CEO’s te zijn die er juist al van begin af aan zat. Ik kon wel door de grond zakken! Gelukkig heerst er een hele platte organisatiecultuur dus was het geen probleem. Er werd alleen maar heel hard om gelachen.”

Waar ben je het meest trots op?

“Hm, dat is lastig. Ik ben eigenlijk niet zo snel trots. Al ben ik wel vaak trots op mijn clubbie Ajax! Helaas hebben ze afgelopen zondag (28 jan.) 0-0 gespeeld, dus zelfs daar ben ik op dit moment niet zo trots op. Maar er schiet me nu wel iets te binnen over werk! Met een van mijn klanten, Advisor, werk ik al 3 jaar samen. We hebben heel goed contact en voelen elkaar uitstekend aan. Ik ben wel trots op deze samenwerking.”

Wat staat er nog op je bucketlist?

“Ik zou later misschien wel willen emigreren. Al weet ik eigenlijk nog niet precies waarheen. Dubai lijkt me wel super vet om te wonen! Ik ben daar een aantal keer geweest en ik vind de stad echt mega inspirerend. Misschien moeten wij daar maar een kantoor openen! Dat zou echt ideaal zijn.”

Klinkt goed! Als laatst: heb je ook een lievelingsquote of levensmotto?

 “It’s supposed to be hard. If it were easy, everyone would do it.”

 —Jimmy Dugan, A League of Their Own

“Deze quote vind ik vooral relevant voor het werk dat ik doe. Ik hoor regelmatig dat het werk simpel is maar dat het gewoon gedaan moet worden, maar dat is het niet! Mensen beginnen juist heel snel te zeuren en mokken als het ook maar een beetje tegenzit of een proces iets moeilijker wordt. En dat is waarom wij ingezet worden. Als het makkelijk was dan zouden wij niet nodig zijn, want dan kan iedereen het.”

(Visited 1 times, 4 visits today)