5 kleine IT-bedrijven die groots denken

Blog kleine IT-bedrijven

De aantrekkingskracht van werken bij een klein bedrijf groeit. En hard ook! Zeker in de ICT-wereld schieten de start-ups als paddenstoelen uit de grond. Sommige start-ups groeien vervolgens uit tot grote organisaties en andere houden het klein. Dit betekent overigens niet dat deze kleine IT-bedrijven onderdoen voor de reuzen. Het team mag dan klein zijn, het schort niet aan ambitie! De grenzen voor deze kleine bedrijven zijn flexibel, misschien wel non-existent. En daar maken ze gebruik van. Daarom voor jou op een rijtje: 5 kleine bedrijven die groots denken.

Werken bij Sentillia

Sentillia

Sentillia is een internationaal bedrijf met grote ambities. Zij zijn het moederbedrijf achter Deribit: het handelsplatform voor cryptocurrency derivaten. Met een klein team werken ze aan een platform dat wereldwijd duizenden gebruikers bedient!

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?Nieuwste vacatures:

Junior Sales Consultant

&Work, Amsterdam

HR Business Partner

Babcock B.V., Schiphol

Loodgieter / CV Monteur

KlimaPlan Klimaattechniek, Breukelen

Bekijk alle vacatures van &Work >

Pionier in de crypto-wereld

Het bedrijf is in 2014 opgericht door John Jansen met het idee om een snel en robuust cryptocurrency derivatives exchange platform te ontwikkelen. Eén waar bitcoin en andere cryptomunten in grote getale worden verhandeld, zonder vertraging (low latency), zodat handelaren duizenden orders per seconden kunnen plaatsen. Dit idee is werkelijkheid geworden onder de naam Deribit.

Sentillia is het eerste bedrijf dat een cryptocurrency options exchange platform ontwikkelde. In ruim twee jaar tijd werkte het team aan de ontwikkeling van het platform en in 2016 werd Deribit gelanceerd. De focus lag eerst alleen op BTC, maar daar werd later ook ETH aan toegevoegd. In de snel veranderende wereld van crypto is stilzitten geen optie. Sentillia blijft dan ook innoveren en voert non-stop verbeteringen door, ontwikkelt nieuwe functionaliteiten en wil in de toekomst nieuwe currency en transactiemogelijkheden toevoegen. Inmiddels zijn ze niet meer die kleine pionier in de uitdagende crypto-omgeving, maar een échte marktleider die vele ervaringen, teamleden en kennis rijker is.

Van Nederland naar Panama

Het hoofdkantoor van Sentillia is gevestigd in Panama City. Ook al zitten ze nu aan de andere kant van de oceaan, ze blijven trouw aan hun Nederlandse roots. Er is dan ook nog steeds een kantoor in Nederland en daarnaast nog één in Polen. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Amsterdam-Zuid, waar met een divers en internationaal team wordt gewerkt. Elk teamlid wordt gezien als kapitein van het schip en mag met nieuwe ideeën en verbeteringen aankomen om hun reis door de crypto-wereld nóg beter te maken. Nieuwe ‘kapiteins’ worden met open armen ontvangen. Ook onderdeel van deze uitdagende organisatie worden? Bekijk hier de vacatures bij Sentillia en ontdek wat ze jou te bieden hebben.

Werken bij AB

AB

AB is dé smart industry partner voor klanten in verschillende industriële sectoren. Dit zijn bedrijven in o.a. de machine- en apparatenbouw, voedingsindustrie, kunststof, maakindustrie, chemie, groothandel en metaalindustrie. Ze doen allemaal net wat anders, maar hebben toch één ding gemeen; ze hebben stuk voor stuk grote ambities en zijn echte ondernemers die rotsvast geloven in hun eigen organisatie, diensten en producten. Zij zien kansen in hun markt en willen groeien, en kunnen daarbij op IT-vlak ondersteuning gebruiken.

Grootste Exact-partner in de Nederlandse industrie

Dat ze bij AB groots denken én werken is overduidelijk. Ze helpen ruim 500 klanten met het succesvol implementeren van ERP-software en ontwikkelen slimme oplossingen waarmee zij kunnen excelleren in hun branche en verder kunnen groeien als organisatie. De basis bestaat daarbij uit Exact — ze zijn dan ook Platinum Partner van Exact. Ook ontwikkelen ze steeds vaker klantspecifiek maatwerk en ondersteunen ze aanvullend met diverse eigen oplossingen en add-ons (smart solutions genoemd).

De Digitale Fabriek

In de industrie gebeurt het nog vaak dat gegevens en processen op papier of in Excel worden genoteerd. Tijdrovende en zeer foutgevoelige handelingen die efficiënter kunnen worden ingericht. De smart solutions oplossing ‘De Digitale Fabriek’ helpt daarbij. Deze oplossing maakt het mogelijk om realtime informatie en/of registratie in te zien. Wat ten goede komt aan de kwaliteit, snelheid en efficiëntie van het productieproces. Ook hieraan meewerken? Check dan nu de vacatures bij AB!

Werken bij ICATT

ICATT

ICATT is een fullservice internetbureau dat doordachte digitale antwoorden geeft op menselijke vragen. Ze ontwikkelen (digitaal) maatwerkoplossingen en kant-en-klaarproducten voor uiteenlopende organisaties van maatschappelijk belang. Denk bijvoorbeeld aan gemeenten, goede doelen en zorginstellingen. Dat geeft werken voor ICATT nog eens een extra dimensie.

Menselijk. Digitaal. Doordacht.

Bij ICATT ontwikkelen ze digitaal mensenwerk. Dit houdt in dat ze een begrijpelijke online dienstverlening creëren voor burgers of klanten van organisaties zodat zij snel informatie en antwoorden op hun vragen vinden. Voor medewerkers van bedrijven is het belangrijk zo efficiënt mogelijk te werken en klanten nauwkeurig te helpen. ICATT maakt daarvoor uiteenlopende digitale oplossingen. Van e-formulieren en klantportalen tot begrijpelijke websites en online medische dagboeken. Ze verdiepen zich eerst in de organisatie en gebruikers om vervolgens samen de vraag te onderzoeken en een oplossing aan te dragen die het beste past. Hoe complex een vraag is, maakt daarbij niet uit. Zij zijn thuis in complexe omgevingen en zetten verschillende technieken en methodes in om het juiste antwoord te vinden.

Digitale vakidioten

Vanuit een prachtig, historisch pand in hartje Amsterdam werkt het ICATT-team aan al deze diverse opdrachten. Dit geeft je als medewerker de mogelijkheid om je te ontwikkelen in een breed vakgebied en een kijkje te nemen in de keuken van verschillende Nederlandse organisaties. Het team bestaat (zoals ze zelf zeggen) uit digitale vakidioten. Bouwers, ontwikkelaars, puzzelaars en onderzoekers. Eigenwijze doorzetters en doorvragers die zich vastbijten in opdrachten. Even betrokken als perfectionistisch. Pas jij hier tussen? Check hier de openstaande vacatures bij ICATT en bekijk het bedrijfsprofiel.

Werken bij BLAUD

BLAUD

BLAUD is de ideale partner voor bedrijven die veilig en mobiel willen werken. Ze houden zich bezig met app development, mobile device management (MDM) en mobile threat defence (MTD). Samen met klanten ontwikkelen ze een optimale, digitale strategie die organisaties verder helpt.

Mobilize your enterprise

BLAUD is een onafhankelijke speler in het werkveld van apps en mobility management. Ze adviseren toonaangevende klanten (denk aan ING, Amsterdam UMC en Rijkswaterstaat) over het inzetten van mobiele technologie voor het verbeteren van processen. Ook helpen ze met het vastleggen en delen van informatie net als het tijds- en plaatsonafhankelijk maken van bedrijfsprocessen. Het team van BLAUD creëert intelligente, wendbare en veilige oplossingen waarmee de klant vrijheid en zekerheid heeft om maximaal te presteren — op elke plaats en op ieder moment. Dat noemen ze bij BLAUD ‘Mobilize your enterprise’.

De 3 P’s

Bij BLAUD draait het allemaal om People, Precision en Partnership. Dit zie je terug in alles wat ze doen. Mensen staan op één, en vooral hun eigen mensen. Zij maken het bedrijf wat het is: nuchter, vindingrijk en specialistisch. Met beide benen op de grond, gepassioneerde werkers en met oog voor klanten. En daar komt ook weer de P van Precision terug. Het team zorgt ervoor dat alle klanten oprecht advies en passende oplossingen krijgen. En met doorslaand succes want het levert BLAUD langdurige partnerships en gerichte samenwerkingen op.

Ook werken bij BLAUD in De Meern? Bekijk hier de vacatures en het bedrijfsprofiel.

Werken bij Previder

Previder

Dit is één van de grootste bedrijven in dit rijtje, dus ‘klein IT-bedrijf’ en ‘start-up’ is misschien wat minder passend hier. Toch staan ze in het rijtje omdat ze absoluut groots denken! Met ruim 300 IT’ers en vanuit hun eigen datacenters leveren ze het gehele IT-fundament aan organisaties. Van het managen van cloudomgevingen tot aan digitale werkplekken.

Sterk IT-fundament

Previder is onderdeel van Odin Groep, wat een thuis is voor IT-bedrijven en -professionals. Ze kenmerken zich als een dynamisch en ondernemend bedrijf met een passie voor IT. Vanuit deze passie ontwikkelen ze diverse oplossingen op het gebied van cloud, connectivity, security en workspace aan o.a. de zorg, zakelijke markt en woningcorporaties. Deze implementeren ze op locatie bij de klant of vanuit hun eigen Twin-datacenters (ze beschikken over twee duurzame, carrier-neutrale datacenters in Oost-Nederland). Vandaaruit is het mogelijk om technische infrastructuur en cloudtechnologie te leveren die nodig is voor het schaalbaar en betrouwbaar hosten van bedrijfskritische applicaties. Binnen de infrastructuren van Previder is het mogelijk om meerdere technologieën te koppelen, zoals public clouds van Microsoft Azure. Dat maakt het haalbaar om een krachtig IT-fundament neer te zetten voor klanten: veilig opgeslagen data en applicaties die altijd beschikbaar zijn.

Thuis in verschillende branches

Previder onderscheidt zich van veel andere organisaties in de eerste plaats door hun eigen medewerkers. Het zijn stuk voor stuk pure specialisten die met toewijding en passie hun werk tot slagen brengen. Zij hebben ervaring in diverse branches en kunnen daardoor voor elk vraagstuk een gedegen, branchespecifieke oplossing ontwikkelen. Dat zorg nooit stil mag liggen en dat IT daar dus altijd moet werken, is evident. Previder denkt met haar team graag mee met klanten en kijkt direct ook een aantal stappen verder. ‘Hoe kan IT bijdragen aan een betere zorgverlening?’ bijvoorbeeld. Of: ‘hoe kunnen woningcorporaties met een sociale missie in staat worden gesteld om meer betaalbare woningen aan te bieden?’. Als je ook groots wil denken en werken, solliciteer dan bij Previder. Vind hier de vacatures en lees meer over Previder.

Genoeg inspiratie?

Deze vijf bedrijven bewijzen dat het aantal werknemers niet bepaalt hoe groot je kunt denken. Heb jij een grote ambitie maar zie je het niet zitten om bij een grote multinational aan de slag te gaan? Overweeg dan zeker een baan bij een kleiner bedrijf! Nog niet de perfecte match gevonden? Neem contact met ons op en we helpen je verder (no strings attached).

Tags: , ,