5 kleine IT-bedrijven die groots denken

Arbeidsmarkt

De aantrekkingskracht van werken bij een klein bedrijf groeit. En hard ook! Zeker in de ICT-wereld schieten de startups als paddenstoelen uit de grond. Sommige startups groeien vervolgens uit tot grote organisaties, en anderen houden het klein. Dit betekent natuurlijk niet dat deze kleine IT-bedrijven onderdoen voor de reuzen. Het team mag dan klein zijn, het schort niet aan ambitie! De grenzen voor deze kleine bedrijven zijn flexibel, misschien wel non-existent. En daar maken ze gebruik van. Daarom voor jou op een rijtje: 5 kleine bedrijven die groots denken.

TechChamps

TechChamps werkt met zo’n 25 medewerkers aan verschillende test automation projecten. Ze kijken verder dan het ouderwetse manuele testen, in plaats daarvan automatiseren ze het volledige testproces. Als je bij dit bedrijf gaat werken, dan mag je deze projecten voor toffe klanten uitvoeren. Je kunt denken aan NS, KLM, Tele2 en Rabobank.

Snel leren aanpassen

Bij TechChamps weten ze als geen ander dat de IT-wereld snel draait. Daarom is er veel focus op het vergroten van kennis binnen het bedrijf en wordt er veel aandacht besteed aan de medewerkers. Want TechChamps weet dat zij belangrijk zijn voor een succesvolle business. Daarom zorgen ze ervoor dat iedereen zich direct thuis voelt en er een gezellige sfeer op kantoor hangt. De eigen mensen hebben momenteel al een uitgebreid pakket aan skills in huis. Zo bestaat hun toolbox onder andere uit Postman, JUnit, Webdriver IO, RobotFramework en Jenkins. Als het aan TechChamps ligt ben je nooit uitgegroeid en uitgeleerd. Om de medewerkers nieuwe skills en ontwikkelingen te leren, organiseren ze elk jaar 3 innovatiedagen en is er een ruim studiebudget beschikbaar. Klinkt goed? Lees meer over TechChamps op deze pagina.  

Expivi

Expivi is een baanbrekend e-commerceplatform uit Eindhoven, dat de toekomst van online winkelen verandert door 3D- en AR-technologie. Hierdoor brengen ze de online winkelervaring naar de next level. Het bedrijf groeide in zeer korte tijd en heeft inmiddels een groot klantenbestand.

Verder gaan dan een standaard klantbeleving

Twijfelaars en retourzendingen zijn verleden tijd. Door middel van 3D en AR tonen ze producten van hun opdrachtgevers op de webshops. Zo creëren ze online een betere ervaring voor consumenten, omdat zij precies zien wat ze kopen. De consument ziet alle variaties en personalisaties meteen op de productpagina. En dat is niet het enige! Met de back-end van Expivi gaat er een wereld open aan mogelijkheden voor hun opdrachtgevers. Complexe producten in de webshop worden geconfigureerd en op basis daarvan wordt de juiste productinformatie getoond. Bijvoorbeeld actuele prijzen, kortingen of voorraadstatus. Daarnaast kunnen samples in 3D worden ontwikkeld, waardoor het ontwikkelproces korter wordt. Om te groeien en alle technologische ontwikkelingen bij te benen, zijn ze op zoek naar nieuw talent. Voeg jij je toe aan het team van Expivi? Lees hier meer over het bedrijf.  
Arbeidsmarkt

Extra Horizon

Extra Horizon is een startup met grote ambities in de zorgsector. Ze zijn een digitale gezondheidsorganisatie, die cloudinfrastructuur levert en een AVG-veilige gegevensopslag aanbiedt. Daarnaast zorgen ze dat medische softwareoplossingen snel worden toegepast.  

Een nieuwe revolutie in de gezondheidszorg

Als het aan Extra Horizon ligt, is de toekomst van de gezondheidszorg digitaal. Veel bedrijven – die digitale, medische oplossingen ontwikkelen – kloppen bij de organisatie aan. Extra Horizon levert dan een compatibele back-end die de digitale gezondheidsoplossingen ondersteunt. Ze bieden een complete service aan van verschillende modules en diensten, waarmee alles op maat wordt gemaakt. Het bedrijf weet dat het medische landschap erg complex is, maar gaan graag de uitdaging aan om de zorg nog efficiënter, beter en digitaler te maken. Help jij Extra Horizon hierbij? Bekijk meer over dit bedrijf en de vacatures op deze pagina.   

Greener Power Solutions

In 2018 startte dit bedrijf naar aanleiding van een festival in Nederland. De oprichters van Greener Power Solutions namen een kijkje backstage en waren verbaasd dat de stroomvoorziening slecht was geregeld. Dat kon beter! Daarom begonnen ze met Greener. Nu hebben ze als doel om de energiemarkt efficiënter en duurzamer te maken.

Een koploper in duurzaamheid in de energiebranche

Greener Power Solutions levert schone mobiele energie-oplossingen en software aan klanten die dit tijdelijk nodig hebben. Ze hebben de grootste voorraad aan mobiele batterijen ter wereld. Dit zijn grote batterijen (soort van containers) die geplaatst kunnen worden op verschillende locaties. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een evenemententerrein of bouwplaats. Met een team van 17 developers en engineers maken ze echt een impact op de energiemarkt. Ze bespaarde al ruim 1 miljoen liter aan diesel en bijna 3 miljoen kg aan CO2. En daar willen ze het natuurlijk niet bij laten! Werk jij hier ook aan mee? Lees hier meer over het bedrijf en de vacatures.
Arbeidsmarkt

Whoppah

Duurzaamheid, hoogwaardig design en kunst? Deze drie dingen kunnen zeker wel samen! Whoppah wil de volgende generatie een online marktplaats aanbieden waar consumenten mooie designs en kunst kunnen krijgen, maar wel op een duurzame manier. Hun marktplaats is al beschikbaar in België en Nederland, maar ze willen graag wereldwijd uitbreiden.

Een veilig platform met tweedehands producten

Op het Whoppah-platform staan de beste en mooiste kunstobjecten en ontwerpen van zowel de gewone consument als professionals. Alle producten worden van te voren geïnspecteerd door curatoren, zodat een eerlijke prijs wordt aangeboden. Ook is er een veilige betalingsmethode en leveren hun team van specialisten de producten bij de koper. Dit maakt Whoppah het meest veilige online marktplaats voor tweedehands designs. Kom jij deze startup in Amsterdam helpen met hun grote wereldwijde ambities? Ontdek hier meer over Whoppah en de openstaande vacatures.09

Genoeg inspiratie?

Deze vijf bedrijven bewijzen dat het aantal werknemers niet bepaalt hoe groot je kunt denken. Heb jij een grote ambitie maar zie je het niet zitten om bij een grote multinational aan de slag te gaan? Overweeg dan zeker een baan bij een kleiner bedrijf!

Tags: ,

Laat je vacaturetekst gratis checken

Gratis vacaturecheck

Zo vind je sneller de juiste mensen

  • Gratis tips van specialisten
  • Pakkende vacaturetekst
  • 12+ jaar ervaring

Laat je vacaturetekst checken

Plaats je vacatures op &Work