5 kleine IT-bedrijven die groots denken


Arbeidsmarkt

De aantrekkingskracht van werken bij een klein bedrijf groeit. En hard ook! Zeker in de ICT-wereld schieten de startups als paddenstoelen uit de grond. Sommige startups groeien vervolgens uit tot grote organisaties, en anderen houden het klein. Dit betekent natuurlijk niet dat deze kleine IT-bedrijven onderdoen voor de reuzen. Het team mag dan klein zijn, het schort niet aan ambitie! De grenzen voor deze kleine bedrijven zijn flexibel, misschien wel non-existent. En daar maken ze gebruik van. Daarom voor jou op een rijtje: 5 kleine bedrijven die groots denken.

Geckotech

Bij Geckotech werkt een handvol developers dagelijks aan alles wat te maken heeft met software. Geen uitdaging te gek voor dit jonge softwarebedrijf uit Amstelveen. Met een specialisatie in applicatieontwikkeling, procesoptimalisatie en systeemintegratie levert Geckotech innovatieve en betaalbare oplossingen.

Waarom klein denken als het ook groots kan?

Bij Geckotech zitten ze bovenop de volledige software development cycle; van het eerste idee tot het design, de uitvoering en het onderhoud. Echt álles! Dit doen ze natuurlijk niet zomaar. Door jezelf te profileren als allround software bedrijf, waar oog is voor alles wat de klant nodig heeft, bind je een hele hoop (trouwe) klanten aan je organisatie. Op die manier kun je dus als klein bedrijf grote projecten aannemen. En met de juiste skills in huis, kun je deze projecten ook nog eens snel én naar wens realiseren. En die skills heeft Geckotech zéker in huis.
Een klein bedrijf dat groots denkt is natuurlijk niet compleet zonder mascotte. Hond Grace loopt daarom af en toe rond voor de mentale support – en de nodige persoonlijke aandacht.

1TIS

Een goed voorbeeld van een klein softwarebedrijf dat vanuit Rijswijk toch wereldwijd haar voetafdruk achterlaat is 1TIS. Hoe? Door middel van het aanbieden van kwalitatieve en functionele software voor de reisbranche. Juist, dankzij de online oplossingen van 1TIS kunnen reisorganisaties hun reizigers makkelijker en sneller op pad helpen. De maatwerk ‘TRIP’-software van 1TIS zorgt ervoor dat haar klanten de concurrentie altijd een stapje voorblijven.
1TIS speelt in op het belang van een overzichtelijke en zéér gebruiksvriendelijke boekingswebsite. Iedereen kent het geklooi met niet-functionerende beschikbaarheidsroosters of onduidelijke informatievoorziening. Het is vaak een obstakel voor veel reizigers. Het weghalen van deze irritaties levert dus een stuk meer boekingen op!
1TIS begrijpt de reis- en evenementenmarkt, en speelt in op de gebreken. Met een team van ongeveer 20 man wordt er gewerkt aan continu verbeterende software, die een wereldwijde impact heeft.
Klinkt goed toch? Ze hebben nog een paar vacatures openstaan voor creatieve developers.
Arbeidsmarkt

Cobrowser

Het kan je niet ontgaan zijn dat het gebruik van live chatsoftware een groeiende trend is in de onlinewereld. Artificial Intelligence belooft een sprint te nemen dit jaar. Daarmee neemt de geautomatiseerde chatfunctie in rap tempo het internet over. Niet zo gek, want veel bedrijven willen graag hun klanten real-time te woord staan. Om dit te kunnen doen heb je een hele grote klantenserviceafdeling nodig, óf goede live chatsoftware. Over efficiëntie gesproken. Deze groeiende vraag naar chatsoftware is opgevangen door Cobrowser, een klein software bedrijf uit Groningen.

Inspelen op de toekomst doe je zo:

Het team van Cobrowser ontwikkelt chat- en cobrowsing software in SAAS, te gebruiken door klanten die willen dat de live chat met gebruikers van hun website altijd real-time is. Steeds meer websites maken hier gebruik van. De norm verschuift en wie niet achter wil blijven investeert in chatsoftware.
Cobrowser weet dat ook zij zich moeten blijven ontwikkelen. Gelukkig zijn de mogelijkheden eindeloos. In tegenstelling tot veel andere trends is de chat- en cobrowsing software nog lang niet op z’n retour. Daarom is ook Cobrowser op zoek naar getalenteerde developers met een grote passie voor online trends en technieken.

7Lab

De jongens van 7Lab zitten bovenop de laatste IT-trends. Dit blijkt wel uit de informatieve en interessante blog die je op hun site kunt vinden. Met onderwerpen als Artificial Intelligence, Virtual Reality en The Internet of Things biedt 7Lab alle informatie die je als Developer nodig hebt, of gewoon wilt weten. Naast een blog levert het bedrijf ook nog eens state of the art software!
Het kleine bedrijf uit Haarlem wil graag de bedrijfsprocessen van klanten vergemakkelijken, en op die manier de gebruikers van de websites van deze klanten tegemoet komen. Ze geloven daarbij in de kracht van maatwerk applicaties, tools en websites. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreid platform voor de geestelijke gezondheidszorg, waarbij patiënten en begeleiders rechtstreeks met elkaar in contact staan, of een inspectieapp voor inspecteurs die automatisch een rapportage genereert voor de klant waar ze op dat moment aan het werk zijn.

Uitdagende projecten met maatschappelijke relevantie dus.

Dat groots denken zit ook wel goed bij 7Lab. Ze betrekken hun klanten intensief bij het ontwikkeltraject, waarbij in sprints van twee weken een werkend tussenproduct wordt opgeleverd. Op deze manier worden fouten in de software tijdig gespot, en aangepast. Nieuwe ontwikkelingen net een stapje voorblijven, dát is waar 7Lab goed in is!
Bonus! Ook bij 7Lab hebben ze een kantoorhond die graag wat aandacht schenkt aan de hardwerkende developers.
Arbeidsmarkt

Insiders

Zei iemand full service internetoplossingen? Bij Insiders werken ruim 20 gedreven specialisten aan op maat gemaakte online ecosystemen voor hun klanten. Reken maar dat menig stad in Nederland heel blij is met de diensten van Insiders. Met de zelfontwikkelde tool ‘Citynavigator’ heeft Insiders namelijk bijgedragen aan de promotie van steden, gebieden en regio’s in heel Nederland. Groots denken zit in het geval van Insiders vooral in het resultaat dat behaald wordt met hun werk. Verhoogd toerisme en populariteit voor Nederland, en alles wat het land te bieden heeft, worden gestimuleerd door het werk van het kleine bureau in Den Bosch.

Maar groots denken kan ook belangrijk zijn. Zeker als je samen een doel wilt bereiken.

Voor Insiders betekent dit dat ze hun expertise ook inzetten voor non-profitorganisaties die baat hebben bij een sterke en goed vindbare website.
Websites bouwen die mensen aanzetten tot actie, dat is waar het binnen dit bedrijf om draait. Op die manier kunnen ze als klein bedrijf een grote stempel drukken op de maatschappij.

Genoeg inspiratie?

Deze vijf bedrijven bewijzen dat het aantal werknemers niet bepaalt hoe groot je kunt denken. Heb jij een grote ambitie maar zie je het niet zitten om bij een grote multinational aan de slag te gaan? Overweeg dan zeker een baan bij een kleiner bedrijf!

Tags: ,