7 Tech beurzen die jij als developer echt wil bezoeken!

De leukste tech beurzen in Nederland

Dit jaar zijn er weer veel interessante beurzen die je kunt bezoeken. Van beurzen over AI en big data tot tech evenementen die gericht zijn op de zorg. Eerder dit jaar vond al de grootste technologiebeurs ter wereld plaats, namelijk De Consumer Electronics Show in Las Vegas. Deze beurs werd voor het eerst georganiseerd in 1967 en vindt nog steeds jaarlijks plaats in januari (de volgende is van 9 t/m 12 januari 2024). Hét event van 2023 is dus al voorbij – en misschien was het ook wel iets te ver weg – maar dit jaar vinden er nog genoeg andere beurzen plaats dichter bij huis. Nieuwsgierig welke dat zijn? Hieronder hebben wij de 7 beste tech beurzen in Nederland voor je op een rijtje gezet. De events zijn ingedeeld op interesse, dus kijk snel of er iets voor je bij zit!

Bekijk alle vacatures van &Work >

Voor de geïnteresseerde in AI en robotics

1. Vision, Robotics & Motion

Vision, Robotics & Motion is een combinatie van een congres en een vakbeurs. Hier tonen grote leveranciers en wetenschappers uit Duitsland en de Benelux de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van robotica, mechatronica, vision, optics, motion control en data science. Het is dan ook het perfecte event voor wetenschappers, machinebouwers, eindgebruikers, leveranciers en andere geïnteresseerden. Op 7 en 8 juni kun je het evenement gratis bezoeken in de Brabanthallen in Den Bosch. Meld je hier aan voor Vision, Robotics & Motion.

Voor de gamer

2. The Party

Oké, toegegeven, dit is niet zozeer een beurs maar wel het leukste event voor gamers. Dit is namelijk de grootste lanparty in de Benelux! Het event vindt plaats van 31 maart t/m 2 april in de beursfabriek in Nijmegen. Samen met duizenden gameliefhebbers kun jij je favoriete games spelen, meedoen aan competities en natuurlijk netwerken. Het event is voor alle leeftijden; iedereen is welkom. Wat voor jou? Bestel hier je tickets voor The Party.
Gamer

Voor de business owner

3. TBX (TECH MEANS BUSINESS)

De TBX beurs richt zich dit keer op de rappe, digitale transformatie die gaande is in de wereld en het effect dat dit heeft op verschillende markten en bedrijven. Als business owner leer, ontdek en ervaar je wat technologie voor effect heeft op je bedrijf en hoe je je hierop kunt voorbereiden. Ook actuele vraagstukken over o.a. duurzaamheid, data, AI, DevOps en cybersecurity worden besproken. Nuttig en leerzaam dus voor zowel (IT-)managers en bedrijfseigenaren als IT-professionals met (nog) geen eigen bedrijf. Je kunt de TBX beurs op 1 en 2 november bezoeken in de Jaarbeurs Utrecht.

Voor de ICT’er in de logistiek

4.  ICT & Logistiek

De logistieke sector is – letterlijk en figuurlijk – volop in beweging en dat merk je ook bij deze vakbeurs. In 2023 staat ICT & Logistiek in het teken van robotisering, automatisering, digitalisering en ketensamenwerking. Interessant dus voor iedereen die actief is in IT en/of logistiek. Op de beurs vind je o.a. antwoord op de vraag: ‘Hoe maken we de stap naar datagedreven logistiek?’. Sprekers van bekende bedrijven als Bol.com, Ikea, Fonq en Sligro geven jou meer inzichten en informatie over de nieuwste innovaties, oplossingen en uitdagingen waarmee zij te maken hebben. Klinkt het als een ICT beurs voor jou? De vakbeurs vindt plaats op 8 en 9 november in de Jaarbeurs Utrecht. Klik hier voor meer informatie over ICT & Logistiek.

Voor de liefhebber van big data

5. Big Data Expo

Ondanks dat deze tech beurs een heel specifiek vakgebied beslaat, komen er jaarlijks ruim 3.000 bezoekers. De Big Data Expo is op 12 en 13 september te vinden in de Jaarbeurs Utrecht. Zoals de naam al doet vermoeden richt dit evenement zich op één ding: big data. Het gaat er daarbij niet om óf bedrijven inzichten uit big data moeten halen, maar juist hóé ze dat het beste kunnen aanpakken. Op de beurs presenteren tientallen exposanten uit verschillende disciplines nieuwe oplossingen en innovaties. Samen met de lezingen geeft dit bezoekers een goed overzicht van de mogelijkheden en trends op het gebied van big data. Ook geïnteresseerd in big data? Kom dan langs in september (het is gratis!) of lees eerst nog even verder op de website van Big Data Expo.

ICT en zorg

Voor de zorgzame ICT’er

6. Zorg & ICT

Ben jij als IT’er werkzaam in een ziekenhuis, in de gehandicaptenzorg of bij een gemeente of ministerie? Dan is deze beurs zeker interessant voor jou! ICT is fundamenteel voor een succesvolle zorgorganisatie. Dossiers worden gedigitaliseerd, behandeltrajecten worden digitaal verwerkt, chronische zorg wordt digitaal gemeten en operaties worden digitaal gevolgd. Op dit evenement worden de nieuwste innovaties op het gebied van IT in de zorg getoond. Een mooie mogelijkheid dus om inspiratie op te doen en ook kennis uit te wisselen met vakgenoten. Dit health tech event (wat de grootste van Nederland is!) vindt drie dagen lang plaats van 13 t/m 15 juni, ook in de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht. Op de website van Zorg & ICT vind je meer informatie over de thema’s, sprekers, tijden en bereikbaarheid.

Voor de werkzoekende

7. De IT Carrièrebeurs

En last but not least: De IT Carrièrebeurs. Deze beurs is onderdeel van De Nationale Carrièrebeurs en is hét event voor de werkzoekende ICT’er. Op 14 en 15 april vindt de 25e editie plaats in de RAI Amsterdam. Maak hier kennis met ruim 200 werkgevers (zoals Ordina en ilionx) en onderwijsinstellingen. En kom ook in contact met honderden andere (young) professionals en recent afgestudeerde mbo-, hbo- en wo-studenten. Op de beurs kun je kosteloos carrière- en vakinhoudelijke workshops volgen, presentaties bijwonen en optredens bekijken van o.a. Flemming en Emma Heesters. Meld je hier aan voor de IT Carrièrebeurs en ontvang een gratis e-ticket.

Kiezen maar!

Dit is slechts een greep uit de vele IT-beurzen die plaatsvinden in 2023. Elk event richt zich weer op een specifiek vakgebied dus er zit ongetwijfeld wel iets voor je tussen. Veel plezier!

Tags: , ,