7 Tech beurzen die jij als developer echt wil bezoeken!

Evenement

Helaas, de grootste technologiebeurs ter wereld is al geweest. De Consumer Electronics Show was van 7 januari tot en met 10 januari te bezoeken in Las Vegas. Dit is dus al voorbij, en misschien was het ook wel iets te ver weg. Wij hebben een paar interessante beurzen voor je op een rijtje gezet die dit jaar nog plaats gaan vinden, iets dichter bij huis. De events zijn ingedeeld op interesse, dus kijk snel of er iets voor je bij zit!

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?Nieuwste vacatures:

Leerling Monteur Warmtepomp

Schouten Techniek BV, Zwaag

Project Manager

Organi, Antwerpen

Front-end Developer

Xplore Group, Kontich

Bekijk alle vacatures van &Work >

Voor de knutselaar

1. Makers Festival Twente

Het MFT vindt dit jaar, op 25 en 26 mei, voor de vijfde keer plaats in Enschede. Dit festival is fantastisch voor iedereen die van knutselen en bouwen houdt. Het publiek bestaat uit doe-het-zelvers, uitvinders, kunstenaars, wetenschappers en allerlei andere makers. Het evenement onderzoekt de wisselwerking tussen nieuwe technologische toepassingen en culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. Dit festival bezoek je niet alleen maar om te kijken, maar vooral ook om te doen!

2. High-Tech Systems

Waar het Makers Festival voor een groot publiek is, met onder andere hobbyisten en kunstenaars, is High-Tech Sytems iets specifieker. Dit is een jaarlijkse bijeenkomst speciaal voor developers en technical managers. Tijdens de conferentie is er aandacht voor drie onderwerpen, namelijk: Industrial internet of things, robotics en design for 3D. Er worden verschillende presentaties over deze onderwerpen gegeven en als bezoeker kun je uiteraard veel mensen ontmoeten die jou wellicht kunnen helpen met het ontwerpen of ontwikkelen van jouw product. Het event is dit jaar te bezoeken op 11 april in Eindhoven.

Voor de gamer

3. The Party

Oké, toegegeven, dit is niet zozeer een beurs. Dit is namelijk de grootse Lanparty in de Benelux. Het is gepland van 19 t/m 21 april in het beursgebouw van Eindhoven. Samen met zo’n duizend anderen kan jij je favoriete games spelen. Je kan ervoor kiezen om voor je plezier te spelen of om mee te doen aan competities. Daarnaast kan je bij deelname aan deze Lanparty een comfortabele gaming-stoel huren, zodat je zeker weet dat je het het hele weekend volhoudt!
Gamer

Voor de beveiliger

4. Infosecurity

Na het knutselen en gamen komen we nu bij een meer informatieve beurs. De infosecurity beurs is 30 en 31 oktober te bezoeken op de jaarbeurs in Utrecht. De slogan van deze beurs is: ‘inzicht en inspiratie voor ICT’, waarmee ze zich vooral richten op IT-managers en IT-professionals. Het hoofdonderwerp is cybercrime, oftewel: de bedreiging van spam, phishing en hacking op het bedrijfsleven. De meest actuele vraagstukken op het gebied van IT-security worden besproken. Zeer nuttig en leerzaam dus!

Voor de liefhebber van Big Data

5. Big Data Expo

Ondanks dat deze beurs een heel specifiek vakgebied beslaat worden er toch zeker 3500 bezoekers verwacht. De Big Data Expo is op 18 en 19 september te vinden op de jaarbeurs in Utrecht. Zoals de naam al doet vermoeden richt dit evenement zich op één ding: Big Data. Het gaat daarbij niet om óf bedrijven inzichten uit big data zouden moeten halen, maar om hóé ze het moeten aanpakken. Op de beurs presenteren tientallen exposanten uit verschillende disciplines nieuwe oplossingen en innovaties aan alle bezoekers. Samen met de lezingen geeft dit de bezoeker een goed overzicht van de mogelijkheden en trends op het gebied van Big Data. Geïnteresseerd in de nieuwste innovaties op het gebied van Big Data? Kom dan langs in september!

Voor de talenten

6. Think Summit

Op 13 juni van dit jaar organiseert IBM het evenement Think Summit. Hier kunnen IT-talenten in aanraking komen met de nieuwste technieken en ontwikkelingen rondom technologie. Je leert hier nieuwe ontwikkelingen toe te passen in je eigen omgeving en welke mogelijkheden er vervolgens liggen. Er zit bovendien ook een maatschappelijk relevant randje aan dit evenement; nieuwe mogelijkheden om (wereldwijde) problemen te tackelen worden hier onderzocht. Bij Think Summit zul je je dus omringen met uitsluitend knappe koppen.

Voor de zorgzame ICT’er

ICT en zorg

7. Zorg & ICT

Ben jij als IT’er werkzaam in een ziekenhuis, in de gehandicaptenzorg of bij een gemeente of ministerie? Dan is deze beurs zeker interessant voor jou! ICT is fundamenteel voor een succesvolle zorgorganisatie. Dossiers worden gedigitaliseerd, behandeltrajecten worden digitaal verwerkt, chronische zorg wordt digitaal gemeten en operaties worden digitaal gevolgd. Op dit evenement worden de nieuwste innovaties op het gebied van IT in de zorg getoond. Een mooie mogelijkheid dus om inspiratie op te doen en ook kennis uit te wisselen met vakgenoten.

Kiezen maar!

Dit is slechts een greep uit de vele IT-beurzen die plaatsvinden in 2019. Elk event richt zich weer op een specifiek vakgebied dus er zit ongetwijfeld wel iets voor je tussen. Veel plezier!

Tags: , ,