Beste kantoorgrappen – van fake updates tot autocorrect

Werken op een kantoor hoeft helemaal niet saai te zijn, zeker niet als je een beetje kantoorhumor om je heen hebt. Bedenk wie je wel en niet in de maling kunt nemen, want je wil er niet de reden van zijn dat iemand met lood in zijn schoenen naar zijn werk gaat. Of ook niet best: dat je die kuil voor een andere graaft waar je vervolgens zelf invalt. Ontslagen vanwege pesterijtjes, dat kan nooit de bedoeling zijn. Maar… dit zijn wél echt fantastisch goede grappen! Ook als één van je competenties niet is dat je de meest creatieve lolbroek bent, dit gaat je lukken.

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?Nieuwste vacatures:

Junior Sales Consultant

&Work, Amsterdam

Systeembeheerder

Speer IT, Baarn

Juridisch Medewerker

INNSO, Leidschendam

Bekijk alle vacatures van &Work >

Ruzie met de dingen

Waarmee creëer je de meeste ergernis voor mensen die de hele dag achter een pc zitten? Ervoor zorgen dat het ding niet doet wat ze willen, toch? Vanaf nu kun jij ervoor zorgen dat je collega zijn nagels volledig afkauwt. Zorg voor een eindeloze update, waarvan de statusbar ook nog eens heen-en-weer springt, en wacht eens even… matcht het besturingssysteem nou ook niet meer met de pc? Ik heb toch een Mac, dit is Windows… what the…?
Hoe grappig is het om je collega steeds gefrustreerder te zien raken als het apparaat waar zijn kantoorleven toch wel behoorlijk van afhangt, hem volledig in de steek lijkt te laten. En dat jij ondertussen de popcorn erbij kan pakken als je verstopt achter je eigen pc zit te gniffelen wanneer je de frustraties zichtbaar ziet oplopen. Het mooie is ook nog dat het simpel te implementeren is want er is een programma voor ontworpen: fakeupdate.net. Easy as pie dus en gegarandeerd succes.
Kantoorgrappen Gefrustreerd

Pc onbruikbaar maken

Nog een goede pc-grap? Maak een schermafbeelding van het beginscherm van de pc van je collega. Dus eentje waar alle afbeeldingen, shortcuts et cetera op te zien zijn. Voeg vervolgens die afbeelding toe als achtergrondscherm en verstop alle folders, shortcuts en bestanden ergens op een veilige plaats of maak ze onzichtbaar. Als jouw collega vervolgens zijn pc aanzet, ziet hij dus wel een ‘normaal’ scherm met alles erop en eraan, maar hij kan nergens op klikken. Kom er dan maar eens achter hoe dit in elkaar zit!

Kat en muis

Iets vergelijkbaars kun je nog makkelijker voor elkaar krijgen als je een plakbandje over de sensor van de muis plakt. Ook dan werkt de pc ineens niet meer, maar de kans is natuurlijk wel aanwezig dat je collega vrij snel even checkt of het aan de muis kan liggen. Wat dan wel weer extra leuk is bij deze grap, is dat je een boodschap achter kan laten. Zet bijvoorbeeld onderop de muis: grapje! Dan heb je iemand ook niet helemaal tot waanzin gedreven én hij of zij kan zelf de grap oplossen zonder dat jij alles weer terug hoeft te zetten. Je hoeft jezelf niet eens kenbaar te maken, ideaal.

Smelly cheese, smelly cheese

De werkplek van je collega kun je natuurlijk op alle mogelijk manieren onder handen nemen. Zo kun je ergens een lekker stuk stinkkaas in een bureaulaatje verstoppen. Of alles met Britney Spears plaatjes of een foute puberfoto van je collega zelf beplakken. De schaar met een tiewrap dichtmaken, het printerpapier opleuken of een toeter onder de bureaustoel vastmaken. Genoeg manieren om heel simpel iemand te klieren.
Kantoorgrappen Humor

Damn you autocorrect

Iedereen kent wel die briljante autocorrect-berichtjes, bijvoorbeeld waarin je je moeder vertelt dat je een hoer bent terwijl je eigenlijk wil zeggen dat je ‘hier’ bent. Of dat je bamibangang in plaats van bamipangang gaat eten. Wat nou als je zelf het geniale brein achter zulke aanpassingen kon zijn? Nou, dat kan dus gewoon. Je kunt namelijk gaan prutsen met de mobiel van je collega of zijn pc. En zorg ervoor dat je woorden die hij natuurlijk met regelmaat gebruikt, laat veranderen in iets heel anders. Bijvoorbeeld ‘groet’ veranderen in ‘check je later loser!’. En ‘goed’ verander je in ‘allememachies wat mooi’ en ‘top’ wordt ‘werken is leuk! Laat genoeg over voor je collega’s’. Dat soort ongein.
Hebben we je een beetje kunnen inspireren? Mooi. Als je nog aanvullingen hebt op deze lijst, laat het vooral weten. Wij zitten namelijk ook veel op kantoor.

Tags: ,