Cv maken? Converteer je cv naar pdf

Cv inleveren in pdf blog

Daar is hij dan! De vacature die helemaal bij je past met de taken die je leuk vindt, een bedrijf dat je aanspreekt, een gezellig team en goede arbeidsvoorwaarden – een match made in heaven! Je begint natuurlijk direct met het schrijven van je brief én het updaten van je cv. Een knaller van een brief gereed? Check! Een nieuw cv? Check! Je bent er helemaal klaar voor om je sollicitatie uit te sturen. Of vergeet je misschien toch iets… heb je wel gekeken hoe je je cv en sollicitatiebrief het beste kan inleveren? En weet je in welk bestandsformaat je je cv opslaat? Niet? Dan vertellen we je in dit artikel graag meer over de voordelen van pdf.

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?Nieuwste vacatures:

In-house recruiter and general HR admin at BLAUD (part of CWSI)

BLAUD, Utrecht

Mobile Security Consultant Bescherming & Beveiliging

BLAUD, Utrecht

Project Coordinator

BLAUD, Utrecht

Bekijk alle vacatures van &Work >

Goodbye to docx, hello to pdf

Een bedrijf zet soms in de vacature hoe ze jouw bestanden graag ontvangen. Staat dit er niet in, dan is het het beste om je cv en sollicitatiebrief in pdf op te sturen en niet in een Word-documentje. Dit heeft vele voordelen en maakt het voor de werkgever makkelijker om jouw cv en brief te bekijken. Een pdf oogt een stuk professioneler dan een Word-bestand, waarin je eigenlijk in ‘bewerkingsmodus’ zit, en je weet zeker dat de ontvanger het bestand kan openen. Je wil natuurlijk voorkomen dat je toekomstige werkgever jouw sollicitatie niet behandelt, doordat hij of zij je documenten niet kan openen. Ook horen we bij &Work regelmatig dat bedrijven liever geen docx-bestanden openen in verband met veiligheidsredenen. 

Het design in een pdf blijft daarnaast altijd goed staan, ongeacht de grootte van het beeldscherm, browser of programma dat wordt gebruikt. Dit geldt ook bij het printen. Geen gekke verspringing van de tekst, gebroken afbeeldingen of veranderende lettertypes. Maar een opmaak zoals jij het bedoelt.  

Docx bestand omzetten naar pdf 

Een docx-bestand omzetten naar een pdf is vrij eenvoudig. Als je klaar bent met je cv in Word, kun je het bestand opslaan als pdf. Ga naar ‘Bestand’ en klik vervolgens op ‘Opslaan als’. Vul daar de naam in van je cv (tip: vul je naam, de functietitel, het jaartal en evt. de bedrijfsnaam in, dan kan jij maar ook de werkgever of recruiter het bestand makkelijk terugvinden) en kies voor pdf in het dropdown menu. Sla op en je bent klaar! Vergeet niet om ook het Word-bestand op te slaan, zodat je altijd aanpassingen kan maken en dit bestand kan sturen mocht het bedrijf daarnaar vragen. 

Werk je op een Mac en gebruik je Pages? Je kan dan ook makkelijk je bestand opslaan als pdf. Ga naar ‘Archief’, dan naar ‘Exporteer naar’ en klik op pdf. Vul de beeldkwaliteit in en voeg eventueel andere (geavanceerde) opties toe. Klik op volgende en vul de naam van je cv in. Sla op en that’s it! Hetzelfde kan je doen voor je sollicitatiebrief of andere documenten die je naar het bedrijf stuurt. 

Je kunt ook gebruik maken van een converter (zoals Adobe Acrobat) om je bestanden te exporteren naar het juiste formaat. Voeg je cv in docx toe en geef vervolgens aan waar jij hem naar wil exporteren. De converter doet zijn werk en jij ontvangt binnen een paar seconden je cv in pdf. De meeste online converters zijn gratis en kun je zo vaak gebruiken als je wil. 

Verder met het sollicitatieproces

Heb je je cv opgeslagen als pdf? Top! Tijd om je sollicitatie te versturen naar je potentiële werkgever. Vergeet niet om een motivatie toe te voegen of een begeleidend mailtje, zodat je je enthousiasme laat zien en duidelijk maakt waarom jij in deze functie bij dit bedrijf wil werken.     

Wil je alvast het sollicitatiegesprek voorbereiden? Lees dan nu onze tips!

Tags: , , , , , ,