De 8 leukste en beste ICT-bedrijven van Nederland

ICT-bedrijven in Nederland

Als je goed bent in je vak heb je vaak de keuze uit meerdere banen. In de ICT is dat al helemaal het geval. Als kandidaat heb je door al die keuze een sterke positie – maar ook een luxeprobleem. Maar wat wanneer er een crisis uitbreekt? COVID-19 zet de hele markt behoorlijk op zijn kop. Tijd om je eens goed te verdiepen in je mogelijkheden. Bij welke ICT-bedrijven zou jij het liefst werken? Dit zijn volgens ons de bedrijfsprofielen van de leukste werkgevers voor ICT’ers in Nederland die ook nu nog steeds op zoek zijn naar mensen!

 • Tranzer
 • Vision Healthcare (Flinndal)
 • Praegus
 • Totta Data Lab (Blue Field Agency BV) 
 • Faster Forward
 • DataSight
 • Euphoria Software
 • ParcelParcel
 • Orbisk

Bekijk alle bedrijfsprofielen op &Work!

 

Tranzer

Naar openstaande vacatures

Wil jij meebouwen aan het meest innovatieve mobiliteitsplatform met internationale ambities? Hierin de vrijheid krijgen om je eigen talenten en interesses te ontwikkelen? Bij Tranzer zoeken we professionals die verder denken dan standaardoplossingen — mensen met lef, die initiatief tonen en een tikkeltje eigenwijs zijn. Zoeken we jou?

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?Nieuwste vacatures:

Junior interaction / visual designer

CloudSuite, Houten

e-Commerce Consultant

CloudSuite, Houten

Linux Specialist

ViaConnect , Capelle aan den ijssel

Bekijk alle vacatures van &Work >

Over Tranzer

Met onze platform bieden we reizigers de mogelijkheid om snel en overzichtelijk hun reis van A naar B te plannen. Plannen, vergelijken, betalen en reizen — allemaal via onze API integratie.

Omdat reizen niet stopt bij de landsgrenzen, zijn we actief door heel Europa. Naast Nederland, waar ons hoofdkantoor gevestigd is, hebben we locaties in Duitsland, Italië en Australië. Kortom, we zijn aanwezig waar de gebruikers van onze app zich bevinden.

Beter voor de reiziger, beter voor de wereld

Omdat mobiliteit steeds belangrijker wordt, en steeds meer mensen zich dagelijks verplaatsen van A naar B, wordt de druk op het klimaat vanuit de mobiliteitssector steeds groter. Met de Tranzer app willen we, door het openbaar vervoer zo aantrekkelijk en makkelijk mogelijk te maken, bijdragen aan een duurzame oplossing voor dit probleem.

We blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden om reizen zo efficiënt en duurzaam mogelijk te maken. Daar zetten we ons iedere dag met veel passie voor in!

Werken bij Tranzer

Om onze missie vorm te geven, vertrouwen we op de expertise van onze medewerkers. Zij maken de filosofie van Tranzer mogelijk. Daarom vinden we het belangrijk dat je kunt blijven leren binnen ons bedrijf. We vragen je actief om mee te denken over de onderneming en nemen je ideeën serieus. Zo bouwen we samen aan de toekomst van Tranzer.

Naast de vele vakinhoudelijke uitdagingen kun je bij Tranzer een fijne werksfeer verwachten. Je wordt omringd door slimme, gedreven collega’s die graag met je meedenken over complexe vraagstukken. En ter ontspanning? We houden van gezelligheid; een potje tafelvoetbal en leuke borrels zijn ons niet vreem.

Bovendien krijg je een vrijwel ongelimiteerd opleidingsbudget, zodat we zeker weten dat je alles uit je talent kunt halen!

Waar zit Tranzer?

Ons hoofdkantoor zit in Amersfoort op steenworp afstand van het centraal station. We zijn dus goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets of de auto.

4 open jobs

Backend Developer bij Tranzer

HR professional bij Tranzer

Senior Front-end Developer

Senior Backend Developer bij Tranzer

 

Vision Healthcare (Flinndal)

Naar openstaande vacatures

Flinndal is een Haarlems bedrijf dat in 2005 is opgericht als leverancier van eigen merk voedingssupplementen. Door de combinatie van hoge kwaliteit producten die voor een voordelige prijs, rechtstreeks aan de consument worden geleverd, heeft Flinndal een unieke plaats binnen de branche van de voedingssupplementen weten te verwerven.

Over Flinndal

In 2005 is Flinndal opgericht aan een keukentafel in Haarlem. Ze hadden slechts twee producten in het assortiment en twee medewerkers. Inmiddels hebben ze een breed assortiment, met een ruime keuze voedingssupplementen en een Gezond Gewicht lijn! Aan de keukentafel… dat past niet meer. Flinndal heeft zo’n 40 medewerkers, die elke dag met veel plezier zorgen dat de pakketten naar wens worden afgeleverd. Vanaf het begin af aan hebben ze openheid, creativiteit, verantwoordelijkheid en plezier als belangrijkste cultuurwaarden gehanteerd. Zowel naar de klanten toe, als naar elkaar. Zo blijft het toch voelen alsof ze samen aan de keukentafel zitten!

Flinndal is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van voedingssupplementen in Nederland en behoort tot de 100 grootste webwinkels van dit land. Flinndal is onderdeel van Vision healthcare, dit is een snel groeiende groep merken waarbij Flinndal de verantwoordelijkheid heeft voor de e-commerce activiteiten van alle merken binnen deze groep.

Werken bij Flinndal

Als je werkt bij Flinndal, kun je rekenen op een uitdagende baan met veel vrijheid. Hiervoor in de plaats verwachten ze vanuit jou veel initiatief en verantwoordelijkheid.  Je wordt onderdeel van een snel groeiend team in een jong en divers bedrijf, waar veelal met de laatste technieken gewerkt wordt. 

Waar is Flinndal gevestigd?

Het bedrijf is gevestigd waar het ook ooit gestart is, namelijk in Haarlem. 

5 open jobs

Senior Backend Developer .NET bij Vision Healthcare

CRM Specialist bij Vision Healthcare

Sr. Paid Advertising specialist SEA/PPC – Amazon (German) bij Vision Healthcare

Manager Operations IT bij Vision Healthcare

Digital Designer bij Vision Healthcare

Totta Data Lab (Blue Field Agency BV)

Naar openstaande vacatures

In 2016 is Totta data lab opgericht, een pionierende start-up organisatie op het gebied van data science, machine learning, predictive modeling en text analytics. Totta data lab is een inhoudelijk gedreven club, die zich tot doel heeft gesteld het beste data science bureau van Nederland te zijn.

Over Totta data lab

Totta data lab heeft veel, in Machine Learning gespecialiseerde, econometristen, wiskundigen, natuurkundigen, bio-informatici e.d. die een passie delen voor de modelontwikkeling. Dat uit zich onder andere in gelauwerde medewerkers (meerdere malen cum laude, BETA (Best Econometric Thesis Award). Totta data lab onderhoudt tevens nauwe banden met de universiteiten (EUR, UvA, Radboud), waarbij zij continu studenten begeleidt met het schrijven van een wetenschappelijke scriptie. Veel van de huidige studenten zijn in de running voor een publicatie.

Wat Totta data lab onderscheidt, is dat het echt inhoudelijke wiskundige kennis heeft over hoe de machine learning methodieken in elkaar steken en bedreven zijn in het zelf ontwerpen en programmeren van deze technieken. Tevens zoekt Totta data lab telkens naar betere technieken om te voorspellen (ze omarmt studenten die onderzoek willen doen naar nieuwe technieken en begeleiden hen hierin). Zo heeft een werknemer van Totta data lab onlangs een R-package geschreven, zodat ook andere mensen gebruik kunnen maken van hun voorgeprogrammeerde code. De global data science community maakt nu gebruik van de ANN2 package om Replicator Neural Networks toe te passen.

Werken bij Totta data lab

Het is een interessante tijd om bij Totta data lab te werken. Big data en predictive modeling is booming en wij staan er als bedrijf middenin. Dat brengt mooie kansen en uitdagingen met zich mee.

Werken bij Totta data lab betekent voorop willen lopen. Je maakt direct verschil. Je hebt passie voor data en innovatie en je hebt lef. Maar je leert ook graag van je collega’s en deelt jouw inzichten met hen om gezamenlijk tot een beter resultaat te komen. Ze werken allemaal hard, maar vieren ook hun successen. 

Waar is Totta data lab gevestigd?

Totta data lab is gevestigd in Bullewijk in Amsterdam. Zowel met het openbaar vervoer als met de auto is het pand makkelijk bereikbaar. 

1 open jobs

Teamlead Analytics bij Totta Data Lab (Blue Field Agency)

Faster Forward

Naar openstaande vacatures

De software van Faster Forward is bedoeld voor bedrijven die een stempel willen drukken op de toekomst. Voor bedrijven die niet bang zijn om af en toe in het diepe te springen en nieuwe technologieën enthousiast omarmen. Faster Forward biedt dé softwareoplossing voor adviseurs in de financiële sector. Met behulp van het door Faster Forward ontwikkelde open platform worden vele financieel adviseurs op alle niveaus ondersteund op het gebied van hypotheken, verzekeringen en mediation en echtscheidingsadvies.   

Over Faster Forward

Onder het motto ‘elke dag efficiënter’ is het open platform van Faster Forward ‘Elements’ uitgegroeid tot dé tool voor adviseurs in de financiële sector. Faster Forward: zo noemen ze zichzelf niet voor niets. Het bedrijf investeert namelijk voortdurend in steeds betere technologie en steeds tevredenere klanten. Als toonaangevend softwarebedrijf in de financiële dienstverlening stellen ze grote en kleine organisaties in staat om zo effectief en efficiënt mogelijk te werken en om snel in te spelen op de veranderende behoeften van de consument. Kennis wordt continu met elkaar gedeeld om samen vooruitstrevende oplossingen neer te zetten. Hierin werkt het bedrijf actief samen met een groeiend aantal strategische partners. Software is nooit af – daarom staan de professionals van faster Forward altijd in de startblokken om de nieuwste en beste toepassingen te implementeren om klanten nóg beter van dienst te zijn. Hierin maken zij het verschil.

Werken bij Faster Forward

Bij dit jonge team zul je je al snel op je plek voelen. De professionals binnen het bedrijf hebben een enorme passie en stralen dit uit in alles wat ze doen. Enthousiasme is hierbij een gegeven en aan ambitie schort het ze ook niet: the sky is the limit! Samen een product neerzetten –en blijven verbeteren– waar je trots op kunt zijn, daar doe je het voor. Hiermee ondersteun je tientallen klanten en draag je bij aan een toekomst waarin slimme platformoplossingen de standaard worden. Uiteraard wordt jouw ontwikkeling en groei ook sterk gestimuleerd. Je kunt altijd bij je collega’s terecht voor het nodige advies, een kritische blik of gewoon een gezellig praatje tijdens de lunch. Iedereen is betrokken en bereid om samen state of the art software te blijven bouwen.

Waar zit Faster Forward?

Aan de Stationsstraat in Bergen op Zoom vind je het mooie kantoor van Faster Forward. In het karakteristieke pand vind je alles wat je nodig hebt om je werk zo prettig mogelijk uit te voeren. En voor de vrijdagmiddagborrel sta je zo midden in het centrum van de stad.  

2 open jobs

Full Stack Developer bij Faster Forward

Functioneel Tester bij Faster Forward

DataSight

Naar openstaande vacatures

We’re all about unlocking data to trusted insights for everyone in your organisation. Whether your business is early in its journey or well on its way to digital transformation, DataSight offers a wide range of services with in-depth expertise in Google Cloud Platform technologies to help you chart a clear path to success.

With our proven capabilities and know-how, we help businesses evovle, innovate and boost their digital innovation journey. Discover our solutions and services that best suit your business criteria while resonating with your core values. Get ready to boost your business forward.

About DataSight

As a preferred MicroStrategy partner, we combine extensive knowledge and unmatched experience to guide our clients to improve their performance and to be ahead of the competition. If your passion for innovation and business intelligence is your driving factor, then Agiliz will be the perfect fit for you!

Working at DataSight 

Join DataSight and you will choose for an innovative environment where entrepreneurship is hugely encouraged. You will get the opportunity to work with some of the most dynamic companies in the world. 

They are an informal organization, part of the Cronos Group, with their own culture. Teamwork is their biggest strength and through that, they will always help each other in many interesting and challenging projects.

Where is DataSight located?

The headoffice of Agiliz is located in Amsterdam. 

2 open jobs

Google Cloud Data Engineer

Google Cloud Data Architect

 

Euphoria Software

Naar openstaande vacatures 

Over Euphoria Software 

Euphoria Software is één van de grootste spelers op het gebied van planningssoftware en voertuigapparatuur. In een karakteristiek pand in het centrum van Tilburg wordt hier dagelijks met ruim 25 collega’s gewerkt aan de ontwikkeling van diverse producten en diensten. Verschillende oplossingen die de bedrijfsprocessen van vervoerders helpen te ondersteunen en te optimaliseren. 

Het assortiment, bekend onder de naam Cabman, bestaat uit:

 • Software en internet oplossingen, bijvoorbeeld: agendasoftware, planningtools en boekingssystemen
 • Hardware oplossingen, bijvoorbeeld: taxi dataterminals, taximeters, boordcomputer taxi, afstortkluis en modems
 • Diensten, bijvoorbeeld: opleidingen, cursussen en implementatie van software en hardware oplossingen

De klanten van Euphoria Software zijn taxibedrijven (500 bedrijven met in totaal 20.000 voertuigen), multinationals (Unilever, DSM), gemeenten en provincies binnen zowel Nederland als België. Deze klanten regelen voornamelijk kleinschalig vervoer zoals: WVG-vervoer, deeltaxi, leerlingenvervoer, luchthavenvervoer, directievervoer en regio- en besloten busvervoer.  

Cabman Academy

Om klanten zo goed mogelijk te informeren over alle functionaliteiten van de producten, heeft Euphoria Software een eigen academie opgericht. Dit is een online platform waarop men verschillende cursussen kan volgen over de werking van de aangeboden producten. 

De Cabman Academy is opgesplitst in twee delen: een gedeelte voor chauffeurs en een deel voor ondernemers. Voor chauffeurs is er bijvoorbeeld de BCT cursus. Tijdens deze cursus wordt de werking van de boordcomputertaxi uitgelegd. Als de afsluitende toets voldoende is gemaakt, krijgt de chauffeur hiervoor een digitaal certificaat. 

Voor ondernemers wordt er op begrijpelijke wijze uitgelegd hoe het zit met de Belastingdienst, welke controles er zijn en wat er verder belangrijk is om alle zaken goed geregeld te hebben.

Werken bij Euphoria Software

Bij Euphoria Software krijgen medewerkers veel verantwoordelijkheid, uitdaging en ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Op de werkvloer heerst een informele en tevens professionele sfeer. Je krijgt veel vrijheid en je werkt met de nieuwste ontwikkelmethodes. Dit alles doe je binnen een jong, gemotiveerd en professioneel team. Een team van 28 enthousiaste collega’s, dat hart heeft voor de zaak

Daarnaast biedt Euphoria Software haar medewerkers uitstekende arbeidsvoorwaarden, met een goede balans tussen inhoudelijke uitdaging, ontwikkeling en persoonlijke wensen. Medewerkers hebben recht op 25 verlofdagen (bij een fulltime dienstverband), een goed salaris en een degelijk pensioen.

Waar zit Euphoria Software?

Je vindt Euphoria Software in een karakteristiek, oud herenpand in het centrum van Tilburg. Het Centraal Station van Tilburg ligt om de hoek, dus je kunt het kantoor van Euphoria Software uitstekend met het openbaar vervoer bereiken. 

1 open jobs

Cross-platform app developer bij Euphoria Software

ParcelParcel Netherlands B.V.

Naar openstaande vacatures

Eenvoudig wereldwijd verzenden met de allerbeste service, dat is waar wij voor staan. Via ons verzendplatform boek je kinderlijk eenvoudig een zending in bij vervoerders als FedEx,TNT, DPD en DHL en verzend je naar en importeer je vanuit meer dan 220 landen.

Voer je pakketgegevens in, kies een vervoerder, print je verzendlabels en eventuele douanefacturen en de vervoerder haalt je zending op. Doordat wij groot inkopen, besparen klanten op verzendkosten. Bovendien zijn wij hhet aanspreekpunt voor alle vragen rondom zendingen. Zo besparen klanten niet alleen op verzendkosten, maar ook veel tijd.

Over ParcelParcel

ParcelParcel is in 2013 in Nederland opgericht door Carlos en Bas. Inmiddels hebben wij al duizenden klanten kunnen helpen bij het wereldwijd verzenden van pakketten, documenten en pallets. ParcelParcel scoort een klanttevredenheid van 4.8 uit 5 op basis van meer dan 1800 Trustpilot reviews!

Werken bij ParcelParcel

Een jong bedrijf en een van de snelst groeiende logistieke bedrijven in Nederland. Eenvoud en gedrevenheid gaan bij ons hand in hand. Je kunt ons geen startup meer noemen, maar de mentaliteit hebben we nog. Iedereen is betrokken bij het einddoel, we hebben korte ontwikkeltijden en ook plezier. We spelen graag Ping Pong en houden van Star wars lego. Successen vieren we nog steeds. Met een lekker saucijzenbroodje of een rijsttafel. Op vrijdag drinken we een borrel. Soms uitgebreid, met hapjes en conversatie. Maar ook wel eens achter de laptop (oeps) terwijl we iets afmaken.

Waarom kiezen voor ParcelParcel?

Een bescheiden en intelligent team, serieus, lol en serieuze lol, goede balans tussen snel schakelen/vooruitgang en toch ook doordacht aan de slag gaan. Dus verwacht mooie functionaliteiten te ontwikkelen, met voldoende ruimte voor jouw eigen verantwoordelijkheid, binnen een echt team dat samen voor het ultieme eindresultaat gaat. Wat is dat ultieme eindresultaat dan? Een mooie, gemakkelijke en efficiënte oplossing voor de eindgebruikers en dat natuurlijk ook achterliggend technologisch ook nog eens iets is om trots op te zijn.

1 open jobs

Fullstack webdeveloper bij ParcelParcel Netherlands B.V.

Orbisk

Naar openstaande vacatures

 Make the world food system more sustainable!

Zero foodwaste is a start-up on a mission to make the world food system more sustainable. We do this by using progressive and innovative technology. 

About Zero Foodwaste

One of today’s biggest challenges is food waste. Worldwide about one-third of all food produced is wasted. Looking at The Netherlands, for the hospitality industry alone, this adds up to 150 million kilos per year!

Our integral solution provides hospitality organizations with a complete insight into their food waste. And by doing so help them cut their waste in half. For this we make maximum use of recent developments in computer vision and AI. Our smart camera on top of the waste bin, connected to a scale, will automatically register all food being that is being thrown away up to the ingredient level.

Zero Foodwaste is the solution for restaurants to quantify huge volumes of wasted food through image recognition in combination with a smart scale will provide real-time actionable insights in food losses in fields of procurement, planning and efficiency within the kitchen. Besides the financial incentive to reduce food waste, this product can be used as a marketing tool to communicate to the customers of the restaurants.

Working at Zero Foodwaste

Always wanted to work at Zero Foodwaste. Take a look at the vacancys below: 

Where is Zero Foodwaste located? 

The office of Zero Foodwaste is located in Utrecht

1 open jobs

Senior Backend & Cloud Developer bij Orbisk – Zero foodwaste B.V.

Nederland barst van de leuke ICT-bedrijven

Je ziet het al: er zijn in Nederland genoeg interessante ICT-bedrijven. Je kunt als ICT’er niet alleen aan de slag bij die hard techbedrijven, maar bij een brede groep organisaties waar je als techneut juist het verschil kunt maken. De ICT-bedrijven in dit artikel vormen het topje van de ijsberg.

Goed nieuws: alle ICT-bedrijven die we hierboven noemen, zijn op zoek naar ICT-specialisten. Wie weet zit jij er binnenkort wel aan tafel. Voor het zover is, kun je vast onze sollicitatietips doornemen.

(Goed om te weten: we hebben in dit artikel een willekeurige volgorde gehanteerd. Nummer 8 is dus zeker niet minder leuk dan nummer 1.)

Tags: ,