De 8 leukste en beste ICT-bedrijven van Nederland

ICT-bedrijven in Nederland

Als je goed bent in je vak heb je vaak de keuze uit meerdere banen. In de ICT is dat al helemaal het geval. Als kandidaat heb je door al die keuze een sterke positie – maar ook een luxeprobleem. Maar wat wanneer er een crisis uitbreekt? COVID-19 zet de hele markt behoorlijk op zijn kop. Tijd om je eens goed te verdiepen in je mogelijkheden. Bij welke ICT-bedrijven zou jij het liefst werken? Dit zijn volgens ons de 8 leukste werkgevers voor ICT’ers in Nederland die ook nu nog steeds op zoek zijn naar mensen!

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?Nieuwste vacatures:

Teamlead Analytics

Totta Data Lab ( Blue Field Agency BV), Amsterdam

Gevorderd Assistent Accountant (Audit)

Horlings, Amsterdam

Accountant AA

Konings & Meeuwissen Accountants en Belastingadviseurs, Nijmegen

Bekijk alle vacatures van &Work >

1. Bakeronline – Senior Front-end developer/Senior PHP developer

Bakeronline is een Belgisch ICT-bedrijf, dat onderdeel is van Puratos. Al ruim 5 jaar zijn zij de pionier in het aanbieden van e-commerce aan elke lokale ambachtsman. Bakeronline is een wereldwijd groeiend ICT-bedrijf en inmiddels actief in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje en zelfs Chili en Costa Rica.

Het doel van Bakeronline is om de ambachtelijke bedrijven op een digitale manier te bedienen, hun winkel toekomstbestendig te maken en permanent te innoveren op basis van nieuwe eisen of wensen van de bakkerijen. Ze denken actief na over hoe ze het leven van de bakker makkelijker kunnen maken.

Werken bij Bakeronline

Aan de slag bij Bakeronline? Dan kies je voor een exponentieel groeiende scale-up met een teamgerichte cultuur en een hands-on mentaliteit. Je wordt onderdeel van een jong en dynamisch team, dat samen met jou, elke nieuwe uitdaging aan wil gaan. Een te gekke kans om aan de slag te gaan met de nieuwste technologieën en tools. 

Daarnaast hechten ze veel waarde aan de ontwikkeling van elke medewerker en zorgen ze enthousiast voor team bonding. Elk lid van het team krijgt vrijheid, de mogelijkheid om nieuwe en bestaande persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en de luxe om rechtstreeks samen te werken met het managementteam. 

Een unieke kans om aan te sluiten bij een team van professionele, dynamische en ambitieuze experts die geloven in de kracht van continu leren, eigenaarschap en teamgeest.

Overtuigd? En wil je graag meegroeien met deze organisatie? Bekijk dan snel de openstaande vacatures!

Senior Frontend vacature bij Bakeronline

Senior PHP Engineer Vacature bij Bakeronline

2. Three Ships – Functioneel ontwerper / Software ontwikkelaar

Three Ships wil inspirerend onderwijs mogelijk maken waarin interactie een grote rol speelt. Ze volgen maatschappelijke onderwijsvernieuwingen op de voet en zetten kennis van onderwijs en technologie in om de beste leeromgeving te bieden. Een omgeving waarin iedereen in zijn leerproces wordt gestimuleerd het maximale uit zichzelf te halen. Om dit te kunnen realiseren hebben ze talent nodig. Professionals die niet bang zijn voor een uitdaging.

Over Three Ships

Three Ships creëert eLearning en ePublishing oplossingen voor opleiders en (educatieve) uitgevers. Het ICT-bedrijf ontwikkelt de software in eigen huis met input van partners en klanten uit het onderwijsveld. Daardoor sluiten de oplossingen van Three Ships naadloos aan op de wensen en eisen van de hedendaagse onderwijspraktijk. Gebruikmaken van geavanceerde technologieën die breed toepasbaar zijn en technologische ontwikkelingen op de voet volgen, is daarom altijd part of the job.

Werken bij Three Ships

Binnen Three Ships wordt gewerkt met een team van hoogopgeleide mensen die in staat zijn complexe processen begrijpelijk en beheersbaar te maken. Deze professionals kunnen putten uit brede en diepgaande kennis van onderwijskundige concepten, didactiek en technologische vernieuwingen. Three Ships heeft een ambitieuze groeidoelstelling. Samen met hun klanten en partners ontwikkelen ze marktgerichte e-Learning- en e-Publishing-producten en diensten voor onderwijsinstellingen en uitgevers. De producten worden ontwikkeld binnen een eigen AJAX-omgeving gebaseerd op Microsoft.Net technologie (C#, SOAP, Webservices).

Zie jij het zitten om bij deze innovatieve en high performance organisatie aan de slag te gaan en door te groeien?

Bekijk de vacature!

Functioneel ontwerper / Software ontwikkelaar vacature bij Threeships

3. Tranzer – Python developer

Plan, vergelijk, betaal en reis met Tranzer. Alle verschillende opties voor je reis van A naar B overzichtelijk en eerlijk op je mobiel. Met Tranzer koop je in-app tickets voor het openbaar vervoer of bestel je makkelijk een taxi. Tranzer is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Over Tranzer

Wereldwijd lopen steden vast. Veel mensen willen tegelijkertijd en op dezelfde manier reizen. Tranzer gelooft dat het slimmer kan. Alle vervoersopties ontsluiten in een app naar keuze van de reiziger. Zo maakt Tranzer mobiliteit makkelijk. Met alle verschillende opties voor je reis van A naar B overzichtelijk en eerlijk op je mobiel. Plannen, vergelijken, betalen en reizen: allemaal in één app.

Zou jij ook graag willen werken bij Tranzer? Bekijk de Senior Backend Developer vacature!

4. NCIM groep – Senior Java Developer

NCIM groep is specialist op het gebied van ICT-oplossingen. Dagelijks werken meer dan 250 bekwame professionals aan technische en innovatieve opdrachten bij gerenommeerde opdrachtgevers in verschillende sectoren, zoalsDefensie en Veiligheid, Energie en Utilities, Telecommunicatie, Transport en Media, en Technische automatisering.

Ter uitbreiding van hun team zijn zij op zoek naar professionals die, net als zij, een grote passie voor technologie hebben. Lees gauw verder om te ontdekken wat deze organisatie jou te bieden heeft.

Werken bij NCIM groep

Vind jij persoonlijke en professionele ontwikkeling erg belangrijk? Goed nieuws! Dat vindt NCIM namelijk ook. Om je volop te blijven ontwikkelen, krijg je hiervoor diverse trainings- en opleidingsfaciliteiten aangeboden. Heb jij bepaalde doelen gesteld voor binnen nu en een aantal jaar? Dan doen wij er alles aan om jou daarbij te helpen. Daarnaast worden voor én door collega’s tech talks en coding sessions georganiseerd. Die zou jij natuurlijk ook zelf kunnen organiseren! Hierdoor blijf jij van alles op het gebied van software development op de hoogte.

Als medewerker van NCIM kun je rekenen op een goed basissalaris. Zet je net dat stapje harder? Dan kun je hiermee aantrekkelijke inzetbonussen verdienen. Hard werken wordt dus echt beloond. Natuurlijk is naast keihard werken ook ruimte voor plezier. Zo worden regelmatig gamenights met pizza, barbecues, donderdagmiddagborrels en sportactiviteiten georganiseerd.

Ook werken aan technische en innovatieve opdrachten? Bekijk de vacature!

Senior Java Developer vacature bij NCIM groep

5. Goodstaff– Test Automation Engineer

GoodStaff is hét ICT-detacheringsbedrijf dat zich richt op Software Development, Software Testing, Linux en Unix Engineering en Middleware Architecture.  

Over GoodStaff

GoodStaff is opgericht in 2006 en gevestigd in Leiden. Een kennisbedrijf waarbij de medewerkers de belangrijkste succesfactor zijn. 

Bij GoodStaff detacheren ze ervaren ICT-vakmensen; specialisten die hun sporen hebben verdiend in hun vakgebied. Ze investeren in langdurige relaties en bouwen aan een dynamische, vakkundige organisatie. Daarmee bieden ze hun opdrachtgevers kwaliteit en continuïteit. 

Deze organisatie is meer dan detachering. Naast detachering zit namelijk innovatie in de genen van dit bedrijf. Ze investeren in het bedenken en ontwikkelen van innovatieve oplossingen waarin ze technologie, creativiteit en business combineren. De innovatieve producten die ze ontwikkelen zijn veelal ideeën van medewerkers die na het uitwerken van een business case worden gerealiseerd. 

Vakkundigheid staat voor dit bedrijf centraal. Ze werken met mensen die leergierig zijn, kennis willen delen en altijd de laatste ontwikkelingen volgen. Professionals die zich willen blijven ontwikkelen en die daar ruimte voor krijgen. Medewerkers worden dan ook uitgedaagd om met ideeën te komen voor innovatieve productontwikkeling. 

Bij GoodStaff vinden ze dat de beloning toebehoort aan de IT-professional die het werk verzet. Vakkundigheid, energie, volop ruimte voor inhoudelijke ontwikkeling, geen management cultuur maar facilitaire ondersteuning. Dat zijn de pijlers die de fundering vormen van dit bedrijf.

Werken bij GoodStaff

Aan de slag bij GoodStaff? Dan kies je voor gave detacheringsopdrachten en de mogelijkheid om innovatieve producten te ontwikkelen. Samen met een club leergierige, gedreven specialisten. Iets voor jou? Check de vacature en de interessante perks! 

Vacature Goodstaff BV Test Automation Engineer

6. Cerenta – Medior/Senior Software Developer>

Cerenta is op zoek naar enthousiaste ontwikkelaars die samen met ons bij willen dragen aan de ontwikkeling van baanbrekende software. Cerenta ontwikkelt software voor klanten in uiteenlopende sectoren. Hierbij leveren we maatwerk en kijken we verder dan quick fixes.

Binnen Cerenta werken we constant aan verschillende grote projecten waarbij het web centraal staat. Bij deze projecten kun je denken aan het online bestellen van eten (via je mobiel of desktop) of het boeken van een reis bij een van de grootste touroperators uit de USA. Daarbij werken we samen met organisaties om hun interne processen te verbeteren door middel van automatisering. We zijn betrokken bij het gehele ontwikkelproces en zorgen ervoor dat de implementatie soepel verloopt door ondersteuning te bieden aan interne teams. Kortom, bij Cerenta is geen dag hetzelfde en blijven de uitdagende projecten zich aandienen.

Werken bij Cerenta

Het kantoor is gevestigd in Druten, Gelderland. Ook geïnteresseerd naar een baan in dit ambitieuze top ICT-bedrijf? Bekijk de vacatures!

Bekijk de vacature voor Medior Developer

Bekijk de vacature voor Senior Developer

7. Muis Software – Medior Backend Developer

MUIS Software levert administratieve software aan accountants en ondernemers. Het bedrijf is in 1984 opgericht en biedt uiteenlopende pakketten aan: business software, accountancysoftware, online boekhouden, maar ook specifieke branchegerichte pakketten in samenwerking met partners. MUIS besteedt veel aandacht aan opleiding, training en kennisdeling.

Ter uitbreiding van hun gemotiveerde team zijn ze op zoek naar nieuwe collega’s. Lees gauw verder en ontdek of deze werkgever past bij jouw interesses en ambities.

 

Werken bij Muis Software

MUIS is op zoek naar talentvolle ontwikkelaars die het team met nieuwe ideeën komen versterken. In ruil voor jouw creativiteit, assertiviteit en leergierigheid biedt MUIS Software een marktconform salaris en een uitgebreid inwerktraject. Zo kun jij jouw vaardigheden optimaal inzetten. Daarnaast kun je je blijven ontwikkelen, dankzij de mogelijkheden tot het volgen van opleidingen en trainingen. Je werkt in een team binnen een stabiele en groeiende organisatie, die openstaat voor jouw persoonlijke inbreng en frisse ideeën.

8. 7lab – PHP developer

Software en apps voor innovatie en verbetering. Dat is 7lab! Bij 7lab bedenken en bouwen ze perfect passende software en apps. Het team helpt bedrijven met het optimaliseren van een proces, het faciliteren van klanten of het realiseren van nieuwe digitale diensten.

Over 7lab

Een beter leven met slimme software. Dat is waar 7Lab voor staat. Voor klanten betekent dit dat hun apps en webapplicaties de best mogelijke ervaring bieden, tijd besparen of unieke diensten mogelijk maken. 

Al meer dan 50.000 mensen maken gebruik van de software. Bij 7lab willen ze dat dit er 1.000.000 worden in 2027. Help je mee? 

Werken bij 7lab

Ga je aan de slag bij 7lab? Dan word je onderdeel van een jong en ambitieus team van medewerkers. Een hecht team, dat goed op elkaar is ingespeeld en elkaar graag helpt. 

Ook benieuwd naar deze te gekke werkplek waar je volop mogelijkheden krijgt om je kennis en vaardigheden te perfectioneren? En waar je wekelijks thematijd krijgt waarin je jezelf kunt verbreden in nieuwe vakgebieden en skills kunt uitwisselen met andere disciplines? 

Bekijk dan snel de openstaande vacature PHP (Laravel) Developer en solliciteer vandaag nog!

Nederland barst van de leuke ICT-bedrijven

Je ziet het al: er zijn in Nederland genoeg interessante ICT-bedrijven. Je kunt als ICT’er niet alleen aan de slag bij die hard techbedrijven, maar bij een brede groep organisaties waar je als techneut juist het verschil kunt maken. De ICT-bedrijven in dit artikel vormen het topje van de ijsberg.

Goed nieuws: alle ICT-bedrijven die we hierboven noemen, zijn op zoek naar ICT-specialisten. Wie weet zit jij er binnenkort wel aan tafel. Voor het zover is, kun je vast onze sollicitatietips doornemen.

(Goed om te weten: we hebben in dit artikel een willekeurige volgorde gehanteerd. Nummer 8 is dus zeker niet minder leuk dan nummer 1.)

Tags: ,