De 8 leukste en beste ICT-bedrijven van Nederland

ICT-bedrijven in Nederland

Als je goed bent in je vak, heb je vaak de keuze uit meerdere banen. In de ICT is dat al helemaal het geval. Als kandidaat heb je door al die keuze een sterke positie – maar ook een luxeprobleem. Welk bedrijf past bij je? En waar ga je je echt thuis voelen? Na een hectisch jaar denk jij misschien wel anders over jouw baan en de toekomst. Tijd om je eens goed te verdiepen in je mogelijkheden. Bij welke ICT-bedrijven zou jij het liefst werken? Dit zijn volgens ons de bedrijfsprofielen van de leukste werkgevers voor ICT’ers in Nederland die op zoek zijn naar mensen!

(Goed om te weten: de bedrijven zijn in willekeurige volgorde benoemd. Dus het eerste bedrijf is niet beter dan het laatste bedrijf)

  • Incentro
  • QoppoConsult
  • Techforce1
  • Wanbound
  • Faster Forward
  • KE-works
  • ARA
  • Maykin Media

Bekijk alle bedrijfsprofielen op &Work!

 

Incentro

Naar openstaande vacatures

Digitale transformatie gaat over meer dan IT, het heeft vooral met cultuur te maken. Daar weten ze bij Incentro alles van. Als geboren IT-bedrijf hebben ze tech wel onder de knie.

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?Nieuwste vacatures:

Projectleider W

Lok Installaties, Bodegraven

iOS developer

9to5, Delft

Front-End Developer

Freetime Company, Amstelveen

Bekijk alle vacatures van &Work >

Over Incentro

Impact maken in het digitale tijdperk begint bij impactvolle verandering. Daarom denken de medewerkers van Incentro eerst een doordacht plan uit voor ze van start gaan. Ze challengen ambities, lokken bedrijven uit hun comfortzone en halen steeds de eindgebruiker erbij: wat vindt die er eigenlijk van? Zo dwingen ze beweging af en zorgen ze er bij Incentro voor dat er echt een verschil wordt gemaakt. Daarom is hun motto ook “let’s embrace change” en op hun kantoor is dat niet anders.

Door het creëren van digitale platformen, verbetert Incentro de klantervaring voor ‘s werelds grootste merken. Het resultaat? Digitale doorbraken. Een combinatie van (big) data, marketing, digital design en de wil om te veranderen heeft hun hier gebracht. Incentro maakt graag impact. Niet alleen op het milieu – door hun duurzame oplossingen – maar ook in de persoonlijke groei van het personeel. Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Welkom bij Incentro.

Werken bij Incentro

De mensen bij Incentro zijn de drijvende kracht achter vooruitgang en verandering. Geen geweldige medewerkers? Geen uitzonderlijke resultaten. Daarom houden ze van persoonlijkheden met ambitie en een specialisme, omdat deze kwaliteiten resulteren in gelukkige werknemers. En gelukkige werknemers leveren geweldige resultaten.

Waar zit Incetro?

Ze hebben kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Alle kantoren zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Genoeg opties dus!

7 open vacatures van Incentro

QoppoConsult

Naar openstaande vacatures

QoppoConsult levert de kennis en kunde om bedrijven in staat te stellen de kwaliteit van hun ICT-landschap te verbeteren. QoppoConsult is het bedrijf van de medewerkers en voor de medewerkers. De professionals van QoppoConsult leveren kwaliteit in hun vakgebied en hanteren de krachttermen ‘Transparant, Kennis en Mensgericht’ als uitgangspunt.

Over QoppoConsult

QoppoConsult werkt met een groep van bijna 100 Qoppanen en is op IT-gebied breed gekwalificeerd. Daarbij gaat het niet alleen over technische IT kennis. Denk ook bijvoorbeeld aan sectorkennis. De bancaire wereld is compleet anders dan de procesindustrie. Al deze kennis is breed verankerd binnen deze groep experts. De Qoppanen zijn de spin-in-het-web. Ze overzien het totale proces. Van businessanalyse tot implementatie, van requirements tot functionele toepassing. Qoppanen beschikken niet alleen over het vereiste analytisch vermogen maar ook over de communicatieve vaardigheden om verbindingen te leggen tussen business en de wereld van IT. Ze zijn in staat om te luisteren, te benoemen en te vertalen.

Qoppanen zijn door de wol geverfd. Op alle niveaus deden ze ervaring op bij grote organisaties. Gedreven door hun ambitie en ondernemerschap zochten ze ruimte om zich verder te ontwikkelen en te professionaliseren. Bij QoppoConsult vonden ze hun bestemming: een passende beloning voor hun vakmanschap en de ondersteuning om zich als expert naar eigen wens te ontwikkelen. Dit vertaalt zich in werkplezier en kwaliteit waar een opdrachtgever de vruchten van plukt.

Ook is QoppoConsult onderdeel van the Human Network: The Human Network is een verzameling van 20 bedrijven die gespecialiseerde professionals detacheren. Alleen de allerbeste specialisten zijn verbonden aan The Human Network. Omdat zij ondernemend zijn en passie hebben voor hun vak. Omdat zij complexe opdrachten echt tot een goed einde weten te brengen. En omdat zij plezier hebben in hun werk.

Werken bij QoppoConsult

QoppoConsult zorgt voor het platform waarin de testexpert zelfstandig zijn carrièrepad bepaald. Werken bij deze organisatie betekent dat je als professional wordt aangewezen op je eigen denken en handelen. De mens staat voorop en de organisatie is plat: management en professionals vormen samen het bedrijf. Ieder met een rol in het totaal en met evenveel verantwoordelijkheid voor het succes van de totale onderneming. Met recht kan ook gezegd worden dat de Qoppaan trots is op zijn bedrijf, trots is op zijn eigen prestaties en die van zijn mede-Qoppanen.

Bij QoppoConsult vinden ze het belangrijk dat zijn medewerkers optimaal mogelijk beloond worden. Daarom werkt het bedrijf met een unieke beloningsstructuur: de midlance-constructie. De vrijheid van het zelfstandig zijn, de hoogst haalbare nettovergoeding en de zekerheid van een vast dienstverband voor onbepaalde tijd.

Waar zit QoppoConsult?

QoppoConsult is gehuisvest in Utrecht, in Papendorp. Door de nabijgelegen P+R parkeerplaats is QoppoConsult goed met het OV te bereiken. Kom je met de auto, dan ben je vanaf de A2 of A12 zo op kantoor.

4 open vacatures van QoppoConsult

Techforce1

Naar openstaande vacatures

Techforce1 is een hechte club bevlogen engineers met een missie: het ontwikkelen, inrichten en stroomlijnen van foolproof applicaties, processen en architecturen. Systemen waar je – juist ook in de realisatie ervan – geen omkijken naar hebt. Dat is het idee van eersteklas dienstverlening.

Over Techforce1

Het uitdenken van een architectuur, in goede banen leiden van een migratie of bewegen naar een vorm van Cloud; zij zijn er klaar voor. Goed uitgerust. Thuis in het ontwikkelen van applicaties, bouwen van Continuous Integration & Delivery Pipelines en de inrichting van nieuwe (Cloud-)omgevingen.

Of de organisatie nu vraagt om een Development of Ops engineer, of de ultieme combinatie van beiden. Interim DevOps kracht voor een korte of lange periode, een single engineer of een complete mobiele eenheid. In alle gevallen geldt: Techforce1 daar kom je verder mee.

Werken bij Techforce1

De passie voor het werk, open source-technologieën en het leveren van vakmanschap is wat Techforce1 bindt. Waarbij kennisdeling en professionaliteit key is, maar plezier hebben in wat je doet nog veel belangrijker is. Mede daarom vinden ze ook dat alle collega’s een stem moeten hebben in de koers van het bedrijf. Ook omdat zij zo als één man achter de kwaliteit van Techforce1 staan.

Waar zit Techforce1?

Techforce1 zit in Nieuwkoop, gelegen aan het water. Het kantoor is makkelijk bereikbaar met de auto en in het dorp zijn genoeg bushaltes.

2 open vacatures van Techforce1

Wanbound

Naar openstaande vacatures

Wanbound is ondanks het geringe aantal collega’s één van de koplopers in de markt. Ze worden regelmatig uitgenodigd door concurrenten, leveranciers en partners. Zodat zij tijdens congressen en bijeenkomsten uitleg kunnen geven over hun visie en werkwijze. Zij lopen voorop met de nieuwste software en oplossingen, en beheren een groot aantal werkplekken.

Over Wanbound

Wanbound is een vooruitstrevende organisatie die gericht is op de nieuwste ontwikkelingen binnen de IT. Ze worden gekenmerkt door een informele werksfeer waarbinnen het delen van ideeën en oplossingen voorop staan, met als het uiteindelijke doel om klanten hoogstaande kwaliteit en service te leveren. Wanbound bestaat uit IT’ers in hart en ziel die gek zijn op nieuwe technologieën.

Werkzaamheden bij Wanbound zijn in drie delen te categoriseren: beheer & ondersteuning, verbeteren & vernieuwen en strategie & beleid. Met beheer & ondersteuning gaan ze aan de slag met het oplossen van incidenten, wijzigingen doorvoeren etc. Dit doen ze d.m.v. hun ServiceDesk. Bij verbeteren & vernieuwen kun je denken aan installaties en migraties, werken in de cloud en nog veel meer. Als laatste strategie & beleid. Wanbound geeft bedrijven advies en denken met ze mee op lange termijn. Ze zijn een sparringspartner voor bedrijven en helpen ze daarmee écht verder.

Werken bij Wanbound

Bij Wanbound staat de medewerker centraal. Werken bij Wanbound betekent werken in een hecht team waarin het gezamenlijke doel is, om alle klanten hoogstaande kwaliteit en service te leveren. Zij bieden een baan om in te groeien, met een vast salaris, leuke collega’s en een fijne werkplek. Veel ruimte voor zelfontwikkeling, pingpongtafel-competities op niveau en vrijmibo Kahootsessies tijdens de lockdown. Wat vraagt Wanbound? Je bent gemotiveerd, ambitieus en enthousiast. Je werkt goed in teamverband en vindt het leuk om jezelf te blijven ontwikkelen.

Waar zit Wanbound?

Het kantoor zit in Woerden. Met een treinstation in de buurt en een snelweg dichtbij is er altijd een passende manier om naar kantoor te komen!

4 open vacatures van Wanbound

Faster Forward

Naar openstaande vacatures

De software van Faster Forward is bedoeld voor bedrijven die een stempel willen drukken op de toekomst. Voor bedrijven die niet bang zijn om af en toe in het diepe te springen en nieuwe technologieën enthousiast te omarmen. Faster Forward biedt dé softwareoplossing voor adviseurs in de financiële sector. Met behulp van het door Faster Forward ontwikkelde open platform worden vele financieel adviseurs op alle niveaus ondersteund op het gebied van hypotheken, verzekeringen en mediation en echtscheidingsadvies.

Over Faster Forward

Onder het motto ‘elke dag efficiënter’ is het open platform van Faster Forward ‘Elements’ uitgegroeid tot dé tool voor adviseurs in de financiële sector. Faster Forward: zo noemen ze zichzelf niet voor niets. Het bedrijf investeert namelijk voortdurend in steeds betere technologie en steeds tevredenere klanten.

Als toonaangevend softwarebedrijf in de financiële dienstverlening stellen ze grote en kleine organisaties in staat om zo effectief en efficiënt mogelijk te werken en om snel in te spelen op de veranderende behoeften van de consument. Kennis wordt continu met elkaar gedeeld om samen vooruitstrevende oplossingen neer te zetten. Hierin werkt het bedrijf actief samen met een groeiend aantal strategische partners. Software is nooit af – daarom staan de professionals van Faster Forward altijd in de startblokken om de nieuwste en beste toepassingen te implementeren om klanten nóg beter van dienst te zijn. Hierin maken zij het verschil.

Werken bij Faster Forward 

Bij dit jonge team zul je je al snel op je plek voelen. De professionals binnen het bedrijf hebben een enorme passie en stralen dit uit in alles wat ze doen. Enthousiasme is hierbij een gegeven en aan ambitie schort het ze ook niet: the sky is the limit! Samen een product neerzetten –en blijven verbeteren– waar je trots op kunt zijn, daar doe je het voor. Hiermee ondersteun je tientallen klanten en draag je bij aan een toekomst waarin slimme platformoplossingen de standaard worden. Uiteraard wordt jouw ontwikkeling en groei ook sterk gestimuleerd. Je kunt altijd bij je collega’s terecht voor het nodige advies, een kritische blik op jouw werk of gewoon een gezellig praatje tijdens de lunch. Iedereen is betrokken en bereid om samen state of the art software te blijven bouwen.

Waar zit Faster Forward?

Aan de Stationsstraat in Bergen op Zoom vind je het mooie kantoor van Faster Forward. In het karakteristieke pand vind je alles wat je nodig hebt om je werk zo prettig mogelijk uit te voeren. En voor de vrijdagmiddagborrel sta je zo midden in het centrum van de stad.

4 open vacatures van Faster Forward

KE-works

Naar openstaande vacatures 

KE-works levert cloud-gebaseerde applicaties voor ontwerpautomatisering en procesintegratie om klanten te helpen hun bedrijf te transformeren en te innoveren. Ze zijn actief in de lucht- en ruimtevaart, de automobielindustrie en de infrastructuursector met applicaties die bovenop het interne platform KE-chain worden gebouwd.

Over KE-works 

KE-works is een jong en innovatief bedrijf met grote ambities. KE-chain moet het defactor platform worden voor technische applicaties in engineering. Ze bieden een inspirerende werkomgeving en een samenwerkend team bestaande uit softwareontwikkelaars en projectingenieurs.

KE-chain is het cloud-based platform voor digitale engineering en operations. KE-chain toepassingen zijn gericht op snel, slim en integraal werken in projecten, services of onderhoud. Het platform geeft volledige controle en maakt het eenvoudig om zelf apps te maken, gebruiken en te verbeteren.

KE-chain platform-applicaties zijn gericht op snelle, slimme en geïntegreerde samenwerking in projecten, van ontwerp tot productie en onderhoud. Het platform geeft volledige controle en maakt het gemakkelijk om zelf apps te maken, gebruiken en verbeteren.

Werken bij KE-works

KE-works biedt een inspirerende, open sfeer waar ze werken met de nieuwste technologieën. De werksfeer is informeel en ze spelen graag een potje tafeltennis en tafelvoetbal na de gezamenlijke lunch of een LAN-feest na het werk.

Waar zit KE-works?

KE-works is gevestigd in het zuiden van Delft, vlakbij de afslag 10 Delft-Zuid. Door dat het bedrijf vlakbij de snelweg is gevestigd, is het makkelijk te bereiken met de auto van zowel Rotterdam als Den Haag. Ook met het openbaar vervoer is het kantoor van KE-works prima bereikbaar.

3 open vacatures van KE-works jobs

ARA

Naar openstaande vacatures

Samen met hun klanten creëert ARA merken die zich aanpassen en zichzelf blijven. Merken waar de huidige tijd om vraagt. Die ‘in-sync’ zijn met nu en de consument van nu. Merken die onderdeel zijn van ‘modern culture’.

Over ARA

Wallpaper riep Rotterdam uit tot een van de vijf top wereldsteden. Naast Berlijn en New York. Dat hoort ARA graag. Ze zijn Rotterdams. En zo voelen ze zich ook. Dat wil zeggen: als het Rotterdam van nu. Waar pragmatisme samengaat met vernieuwing en lef. En met een blik op de wereld. ARA is onderdeel van TBWA\, een van de grootste en meest creatieve internationale bureaunetwerken ter wereld.

ARA houdt van communicatie en van merken. Merken genereren ontwikkeling. In de business. Of op de arbeidsmarkt. Voor hun is het merk altijd uitgangspunt. ARA’s missie is: samenwerken aan ondernemingssucces. Ze doen het samen. En het gaat om de resultaten.

Om de merkgedachte indringend en beklijvend te communiceren is integraal denken en werken noodzakelijk. Van branding tot activatie. Van corporate, product- tot werkgeversmerk. Van on- tot offline. Van massa tot sociaal. Van virals tot events.

Werken bij ARA

ARA biedt de uitdaging om creatieve en technisch degelijke platformen rond aansprekende merken neer te zetten. Je werkt in een leuk, creatief, divers en gemotiveerd team. En in een inspirerende werkomgeving in het Lloydkwartier, het creatieve hart van Rotterdam. Natuurlijk bieden ze een marktconform salaris passend bij je leeftijd, opleiding en ervaring, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een prima Zwitserleven pensioen en collectieve zorgverzekering.

Waar zit ARA?

ARA is gevestigd in Rotterdam. Het kantoor is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (station Coolhaven) en de auto.

2 open vacatures bij ARA

Maykin Media

Naar openstaande vacatures

Maykin Media is een klein maar gerenommeerd IT-bedrijf in het hartje van Amsterdam. Er is niets mooiers dan ‘s ochtends door de inspirerende binnenstad te fietsen op weg naar een werkdag vol technologische uitdagingen, inspiratie én een goed kop koffie.

Over Maykin Media

Maykin Media is in 2008 opgericht door ontwikkelaars met een passie voor het ontwikkelen van nette en professionele software. Zij realiseren voornamelijk volledig op maat gemaakte websites, webapplicaties en webservices. Daarbij maken ze zoveel mogelijk gebruik van bestaande componenten en halen ze alles uit de kast om te realiseren wat hun klanten voor ogen hebben. Geen één vraagstuk staat Maykin Media in de weg. Zij steken graag hun handen uit de mouwen en zijn niet bang om te experimenteren met nieuwe innovatieve technologieën. Zo zoeken ze dé oplossing die naadloos aansluit bij klanten!

Werken bij Maykin Media

Bij Maykin Media kom je terecht in een gezellig team waar kennis en ervaring heel belangrijk zijn. Ze hebben hun secundaire arbeidsvoorwaarden goed voor elkaar en hebben genoeg doorgroeimogelijkheden in functie en salaris. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een vast contract te krijgen.

Waar zit Maykin Media? 

Het kantoor van Maykin Media zit aan de Keizersgracht in het centrum van Amsterdam. Het is makkelijk te bereiken met alle denkbare openbare vervoersmiddelen!

3 open vacatures van Maykin Media

Nederland barst van de leuke ICT-bedrijven

Je ziet het al: er zijn in Nederland genoeg interessante ICT-bedrijven. Je kunt als ICT’er niet alleen aan de slag bij die hard techbedrijven, maar bij een brede groep organisaties waar je als techneut juist het verschil kunt maken. De ICT-bedrijven in dit artikel vormen het topje van de ijsberg.

Goed nieuws: alle ICT-bedrijven die we hierboven noemen, zijn op zoek naar ICT-specialisten. Wie weet zit jij er binnenkort wel aan tafel. Voor het zover is, kun je vast onze sollicitatietips doornemen.

Tags: ,