De 8 leukste en beste ICT-bedrijven van Nederland

ICT-bedrijven in Nederland

Als je goed bent in je vak heb je vaak de keuze uit meerdere banen. In de ICT is dat al helemaal het geval. Als kandidaat heb je door al die keuze een sterke positie – maar ook een luxeprobleem. Maar wat wanneer er een crisis uitbreekt? COVID-19 zet de hele markt behoorlijk op zijn kop. Tijd om je eens goed te verdiepen in je mogelijkheden. Bij welke ICT-bedrijven zou jij het liefst werken? Dit zijn volgens ons de 8 leukste werkgevers voor ICT’ers in Nederland die ook nu nog steeds op zoek zijn naar mensen!

1) Bakeronline – Senior Front-end developer/Senior PHP developer

Bakeronline is een Belgisch ICT-bedrijf, dat onderdeel is van Puratos. Al ruim 5 jaar zijn zij de pionier in het aanbieden van e-commerce aan elke lokale ambachtsman. Bakeronline is een wereldwijd groeiend ICT-bedrijf en inmiddels actief in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje en zelfs Chili en Costa Rica.

Het doel van Bakeronline is om de ambachtelijke bedrijven op een digitale manier te bedienen, hun winkel toekomstbestendig te maken en permanent te innoveren op basis van nieuwe eisen of wensen van de bakkerijen. Ze denken actief na over hoe ze het leven van de bakker makkelijker kunnen maken.

Werken bij Bakeronline

Aan de slag bij Bakeronline? Dan kies je voor een exponentieel groeiende scale-up met een teamgerichte cultuur en een hands-on mentaliteit. Je wordt onderdeel van een jong en dynamisch team, dat samen met jou, elke nieuwe uitdaging aan wil gaan. Een te gekke kans om aan de slag te gaan met de nieuwste technologieën en tools. 

Daarnaast hechten ze veel waarde aan de ontwikkeling van elke medewerker en zorgen ze enthousiast voor team bonding. Elk lid van het team krijgt vrijheid, de mogelijkheid om nieuwe en bestaande persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en de luxe om rechtstreeks samen te werken met het managementteam. 

Een unieke kans om aan te sluiten bij een team van professionele, dynamische en ambitieuze experts die geloven in de kracht van continu leren, eigenaarschap en teamgeest.

Overtuigd? En wil je graag meegroeien met deze organisatie? Bekijk dan snel de openstaande vacatures!

Senior Frontend vacature bij Bakeronline

Senior PHP Engineer Vacature bij Bakeronline

2) Three Ships – Functioneel ontwerper / Software ontwikkelaar

Three Ships wil inspirerend onderwijs mogelijk maken waarin interactie een grote rol speelt. Ze volgen maatschappelijke onderwijsvernieuwingen op de voet en zetten kennis van onderwijs en technologie in om de beste leeromgeving te bieden. Een omgeving waarin iedereen in zijn leerproces wordt gestimuleerd het maximale uit zichzelf te halen. Om dit te kunnen realiseren hebben ze talent nodig. Professionals die niet bang zijn voor een uitdaging.

Over Three Ships

Three Ships creëert eLearning en ePublishing oplossingen voor opleiders en (educatieve) uitgevers. Het ICT-bedrijf ontwikkelt de software in eigen huis met input van partners en klanten uit het onderwijsveld. Daardoor sluiten de oplossingen van Three Ships naadloos aan op de wensen en eisen van de hedendaagse onderwijspraktijk. Gebruikmaken van geavanceerde technologieën die breed toepasbaar zijn en technologische ontwikkelingen op de voet volgen, is daarom altijd part of the job.

Werken bij Three Ships

Binnen Three Ships wordt gewerkt met een team van hoogopgeleide mensen die in staat zijn complexe processen begrijpelijk en beheersbaar te maken. Deze professionals kunnen putten uit brede en diepgaande kennis van onderwijskundige concepten, didactiek en technologische vernieuwingen. Three Ships heeft een ambitieuze groeidoelstelling. Samen met hun klanten en partners ontwikkelen ze marktgerichte e-Learning- en e-Publishing-producten en diensten voor onderwijsinstellingen en uitgevers. De producten worden ontwikkeld binnen een eigen AJAX-omgeving gebaseerd op Microsoft.Net technologie (C#, SOAP, Webservices).

Zie jij het zitten om bij deze innovatieve en high performance organisatie aan de slag te gaan en door te groeien?

Bekijk de vacature!

Functioneel ontwerper / Software ontwikkelaar vacature bij Threeships

3) Tranzer – Python developer

Plan, vergelijk, betaal en reis met Tranzer. Alle verschillende opties voor je reis van A naar B overzichtelijk en eerlijk op je mobiel. Met Tranzer koop je in-app tickets voor het openbaar vervoer of bestel je makkelijk een taxi. Tranzer is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Over Tranzer

Wereldwijd lopen steden vast. Veel mensen willen tegelijkertijd en op dezelfde manier reizen. Tranzer gelooft dat het slimmer kan. Alle vervoersopties ontsluiten in een app naar keuze van de reiziger. Zo maakt Tranzer mobiliteit makkelijk. Met alle verschillende opties voor je reis van A naar B overzichtelijk en eerlijk op je mobiel. Plannen, vergelijken, betalen en reizen: allemaal in één app.

Zou jij ook graag willen werken bij Tranzer? Bekijk de Python Developer vacature!

4) SWEAGLE – Senior Java Developer

SWEAGLE werkt aan een grensverleggend maar rechttoe rechtaan idee waarmee DevOps-minded organisaties de release-snelheid en voorspelbaarheid van releases kunnen verhogen tegen aanzienlijk lagere kosten en met volledige beveiliging en controle.

SWEAGLE is een Belgische start-up, een softwarebedrijf, gevestigd in Kampenhout, dat ondersteund wordt door de internationale en Amerikaanse Venture Capital. SWEAGLE bouwt een innovatieve SaaS-applicatie om configuratiegegevens te beheren voor de top 2000 van wereldwijde ondernemingen.

Als pionier in een nieuwe markt heeft SWEAGLE de ambitie om een ​​echt internationale speler in de markt te worden. SWEAGLE heeft kantoren in België (hoofdkantoor), VS (New York), Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Werken bij SWEAGLE

De bedrijfscultuur van SWEAGLE gaat over passie, hard werken en plezier hebben. Als pionier op de markt, heeft SWEAGLE een sterke toewijding om te blijven innoveren en hun mensen de kans te geven om met de nieuwste softwaretechnologieën te werken. Innovatie zit in hun DNA.

Ook werken met grote, internationale klanten? Bekijk de vacature!

Senior Java Developer vacature bij Sweagle

 

5) BeFrank – Medior/Senior Java developer

BeFrank is een innovatieve pensioenuitvoerder die bestaat naast verzekeraars en pensioenfondsen. Een organisatie die is opgericht in 2010 als onderdeel van NN Group. 

Hun missie? Pensioen dichter bij mensen brengen en om het meer van deze tijd te maken. Dat doen ze door pensioenen eenvoudig en begrijpelijk te maken. En ze bieden deelnemers tools, zoals een app, zodat ze zelf keuzes kunnen maken over hun inkomen voor later. Op deze manier willen ze Nederlanders graag bewuster maken van het belang van dit belangrijke, zo niet belangrijkste, financiële product in hun leven. Helder, eenvoudig en online.

De mensen die bij BeFrank werken zijn ondernemende mensen. Ze hebben niet alleen veel pensioenkennis, ze snappen ook hoe je klanten vooruit helpt. Hoe je verwachtingen kunt overtreffen door net iets meer te doen dan zij gewend zijn. Klanten blij maken is wat ze drijft. En dat doen ze onder meer door altijd helder te communiceren. Iets waar het in de pensioenbranche nog wel eens aan ontbreekt. Bij BeFrank zijn ze ervan overtuigd dat ze op deze manier het pensioenbewustzijn in Nederland verder vergroten.

Werken bij BeFrank

Aan de slag bij het glasheldere en innovatieve BeFrank? Dan word je onderdeel van een jonge club, enthousiaste mensen. Een hecht team, dat écht samenwerkt. Collega’s waar jij iets van kunt leren en die graag van jou willen leren.  

Overtuigd? BeFrank groeit hard. Ze zijn de grootste PPI van Nederland en mogen elk jaar weer veel nieuwe klanten verwelkomen. Bekijk snel de openstaande vacatures en vind jouw droombaan. 

Senior Java Developer vacature bij BeFrank

Medior Java Developer vacature bij BeFrank

 

6) Tom Omnichannel Management – Medior/Senior PHP Developer

Tom Omnichannel Management (T.O.M. bv) is een snelgroeiend, ambitieus en ondernemend familiebedrijf. Ze bestaan ruim dertien jaar. Op dit moment hebben ze één fysieke winkel, zes consumentenwebshops, één B2B-webshop en ze werken samen met verschillende (internationale) marktplaatsen op het gebied van fietsen, speelgoed, sportmerchandise, sportartikelen, casual kleding en automotive. Het assortiment bestaat uit ruim 83.000 artikelen. De afgelopen jaren zijn ze hard gegroeid, hebben ze geen moment stilgezeten en ze hebben nog steeds de ambitie om continu te blijven groeien.

Een sterke combinatie van offline en online kanalen ondersteunt en versterkt elkaar, hierdoor beleeft de klant de ultieme totaalervaring op het gebied van retail en e-commerce. Dankzij deze werkwijze is T.O.M. bv al sinds de oprichting in 2005 één van de snelstgroeiende bedrijven in Nederland.

Werken bij Tom Omnichannel Management

Het hoofdkantoor en de eigen magazijnen zijn gevestigd in Bladel. Ook geïnteresseerd naar een baan in dit ambitieuze top ICT-bedrijf? Bekijk de vacatures!

Bekijk de vacature voor Medior Developer

Bekijk de vacature voor Senior Developer

7) Glonet – Medior System Engineer

Glonet is dé specialist voor kmo’s en grote ondernemingen op het gebied van ICT-ondersteuning. Met een team van experts richten ze zich op de infrastructuur van hun klanten. Ze bouwen deze verder uit en zorgen voor het juiste onderhoud. 

Ter uitbreiding van hun gemotiveerde team zijn ze op zoek naar nieuwe collega’s. Lees gauw verder en ontdek of deze werkgever past bij jouw interesses en ambities.

Over Glonet

Glonet is opgericht in 1990 en gevestigd in Oudenaarde, België.

Deze organisatie heeft zich gespecialiseerd op het gebied ICT, in de breedste zin van het woord. Hierbij is hun werkgebied voornamelijk gericht op Windows Servers, virtualisatie en netwerken. Klanten kunnen terecht voor:

  • Advies
  • Implementatie van nieuwe IT-omgevingen
  • Aanpassen van bestaande omgevingen
  • Beheer en onderhoud op IT-omgevingen
  • Verkoop van hard- en software 

Ook bij bedrijven waar wel vaste systeembeheerders in dienst zijn, kan Glonet specifieke ondersteuning bieden. Ervoor zorgen dat de volledige IT-omgeving van bedrijven vlekkeloos draait en klaar is voor de toekomst. Dát doet Glonet!

Werken bij Glonet

Aan de slag bij Glonet? Dan kies je voor een uitdagende job, binnen een branche die zich razendsnel ontwikkelt. Een te gekke kans om onderdeel uit te maken van een dynamisch, gezellig team van experts.   

Vind jij persoonlijke en professionele ontwikkeling erg belangrijk? Goed nieuws! Dat vinden ze namelijk bij Glonet ook. Om je volop te blijven ontwikkelen, krijg je hiervoor diverse mogelijkheden aangeboden. Zo word je bijvoorbeeld begeleid met het behalen van certificaten, op basis van een persoonlijk traject. Op deze manier kun jij je gemakkelijk jouw kennis en skills naar een hoger niveau tillen. 

Overtuigd? Bekijk dan snel de openstaande vacature voor Medior System Engineer!

 

8) 7lab – PHP developer

Software en apps voor innovatie en verbetering. Dat is 7lab! Bij 7lab bedenken en bouwen ze perfect passende software en apps. Het team helpt bedrijven met het optimaliseren van een proces, het faciliteren van klanten of het realiseren van nieuwe digitale diensten.

Over 7lab

Een beter leven met slimme software. Dat is waar 7Lab voor staat. Voor klanten betekent dit dat hun apps en webapplicaties de best mogelijke ervaring bieden, tijd besparen of unieke diensten mogelijk maken. 

Al meer dan 50.000 mensen maken gebruik van de software. Bij 7lab willen ze dat dit er 1.000.000 worden in 2027. Help je mee? 

Werken bij 7lab

Ga je aan de slag bij 7lab? Dan word je onderdeel van een jong en ambitieus team van medewerkers. Een hecht team, dat goed op elkaar is ingespeeld en elkaar graag helpt. 

Ook benieuwd naar deze te gekke werkplek waar je volop mogelijkheden krijgt om je kennis en vaardigheden te perfectioneren? En waar je wekelijks thematijd krijgt waarin je jezelf kunt verbreden in nieuwe vakgebieden en skills kunt uitwisselen met andere disciplines? 

Bekijk dan snel de openstaande vacature PHP (Laravel) Developer en solliciteer vandaag nog!

Nederland barst van de leuke ICT-bedrijven

Je ziet het al: er zijn in Nederland genoeg interessante ICT-bedrijven. Je kunt als ICT’er niet alleen aan de slag bij die hard techbedrijven, maar bij een brede groep organisaties waar je als techneut juist het verschil kunt maken. De ICT-bedrijven in dit artikel vormen het topje van de ijsberg.

Goed nieuws: alle ICT-bedrijven die we hierboven noemen, zijn op zoek naar ICT-specialisten. Wie weet zit jij er binnenkort wel aan tafel. Voor het zover is, kun je vast onze sollicitatietips doornemen.

(Goed om te weten: we hebben in dit artikel een willekeurige volgorde gehanteerd. Nummer 8 is dus zeker niet minder leuk dan nummer 1.)

Tags: ,