De 8 leukste en beste ICT-bedrijven van Nederland


ICT-bedrijven in Nederland

Als je goed bent in je vak heb je vaak de keuze uit meerdere banen. In de ICT is dat al helemaal het geval. Als kandidaat heb je door al die keuze een sterke positie – maar ook een luxeprobleem. Tijd om je eens goed te verdiepen in je mogelijkheden. Bij welke ICT-bedrijven zou jij het liefst werken? Dit zijn volgens ons de 8 leukste werkgevers voor ICT’ers in Nederland.

1. Bitfactory – Rotterdam

Bitfactory ontwikkelt websoftware, websites en applicaties voor alle apparaten. Het bedrijf bestaat uit programmeurs, creatievelingen en strategen en werkt voor klanten als PostNL, Tony’s Chocolonely, het Erasmus MC, de NOS en diverse gemeenten. Kortom een van de beste ICT-bedrijven van Nederland.

Bitfactory ontwerpt, ontwikkelt, beheert en optimaliseert op basis van open source webtechnologie. Je kunt er volop profiteren van de kennis van ervaren developers en krijgt alle mogelijkheden om verder te leren en jezelf te ontplooien. Eigen initiatief en kennisdeling zijn daarbij belangrijke pijlers. Bitfactory zorgt goed voor je: je pensioen is geregeld, je krijgt een laptop én je lunch wordt verzorgd. Ook niet verkeerd: het bedrijf organiseert regelmatig uitdagende hackathons.

2. Crowdynews – Groningen

Crowdynews helpt klanten het maximale uit social media te halen, met behulp van een innovatief platform. Dat doet het voor een internationaal klantenportfolio, met klanten als TUI, het Amerikaanse Beasley Broadcast Group, Inc. (BBGI) en het Zweedse NewsMe.
Crowdynews werkt met een internationaal team. Op de werkvloer heerst een unieke, levendige sfeer. Als werknemer krijg je coachingsessies en cursussen, zodat je jezelf steeds ontwikkelt. Je werkt bij Crowdynews in een open cultuur zonder hiërarchie , waar innovatie een grote rol speelt. Je wordt er aangemoedigd je ideeën te delen – het is kenmerkend voor het werkklimaat.

3. Bravoure – Amsterdam

Als je naam Bravoure is, wind je geen doekjes om wat je wilt uitstralen. Dit creatief digitaal bureau uit Amsterdam helpt zijn klanten met data-inzichten, design en development. Dus zeker een van de leukste ICT-bedrijven die je gaat vinden in Nederland.
Ontwerpers en developers vullen elkaar bij Bravoure aan en dagen elkaar uit. Je kunt er als developer rekenen op veel verantwoordelijkheid, zonder de bureaucratie van een groot bureau. Tot de klanten van het bureau behoren onder meer Amsterdam Dance Event, ING, CJP en Awakenings. Bij Bravoure doen ze niet aan mooie maatpakken en jargon, maar wel aan hard werken, veel lachen en uitgebreid lunchen.

4. Bartosz – Veenendaal

Bartosz is gespecialiseerd in software testing en testmanagement. Het bedrijf werkt voor grote klanten, zoals de Belastingdienst, Nationale Nederlanden, KLM en Achmea.
In 2017 stond Bartosz in de top 5 van beste ICT-werkgevers in de Computable Top 100. Niet zo gek, als je ziet waar je allemaal op kunt rekenen. Je krijgt bij Bartosz ongelimiteerde mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen. Daarnaast krijg je als medewerker een deel van de winst, een leaseauto, een premievrije ziektekostenverzekering en een goede pensioenregeling.

5. DearNova – Vianen

DearNova maakt onlineoplossingen voor klanten als Ziggo, Albert Heijn, PostNL en KPN . Het ontwikkelt met name voor het web, maar bouwt ook mobiele applicaties.
Projecten bij DearNova zijn anders dan anders. Door de grote organisaties waarvoor je werkt, krijg je te maken met complexe ICT-omgevingen. Daarbij word je goed ondersteund: er is het hele jaar aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Het bedrijf besteedt ook aandacht aan de kleine dingen die het werken net even leuker en interessanter maken. Denk aan vijf papadagen voor kersverse vaders, met het hele bedrijf een (lang) weekend weg, een innovatief kerstgeschenk, dagelijks een verzorgde lunch – en meer!

6. IT-Workz – Etten-Leur

IT-Workz verzorgt alle aspecten van automatisering en informatisering in het onderwijs. Innovatie staat bij dit ICT-bedrijf staat daarbij centraal.
IT-Workz gelooft dat slimme inzet van ICT kan resulteren in beter onderwijs en zorgt voor aansluiting bij de belevingswereld van jongeren. De werkomgeving is er zo ingericht dat jij je werk optimaal kunt uitvoeren; je kunt je flexplek uitzoeken, gebaseerd op de werkzaamheden die je doet. Er hangt bij IT-Workz een informele en dynamische sfeer en de collegialiteit is hoog. Door het jaar heen worden verschillende toffe activiteiten georganiseerd, waaronder zo nu en dan een sportieve uitdaging. Klinkt goed, toch?

7. DotControl – Rotterdam

DotControl is een webdevelopmentbedrijf, gespecialiseerd in onder meer de ontwikkeling van websites en (mobile) webapplicaties. Het bedrijf werkt voor mooie klanten als De Volkskrant, FOX, Vodafone, Microsoft, Red Bull en Volvo.
DotControl hanteert het motto ‘no diva’s’. Het team bestaat dan ook uit mensen die graag normaal doen. Naast de toffe sfeer op de werkvloer is ook het kantoor van DotControl een echte eyecatcher. Je werkt er in een UNESCO World Heritage Site: de Van Nellefabriek in Rotterdam.

8. NRC Media – Amsterdam

NRC Media – is dat toevallig de uitgever van NRC Handelsblad en NRC Next? Inderdaad. Maar dat is niet alles.
NRC Media is een zelfstandig mediabedrijf. Het voorziet een groot publiek elke dag weer van kwalitatief hoogstaande informatie. Via zijn kranten, maar ook via de website en via zijn verschillende apps. Als ICT-specialist ben je hierin een essentiële schakel. Je werkt bij NRC Media met ongeveer 350 collega’s in hartje Amsterdam. Je komt niet terecht in een typische ICT-omgeving, maar in een divers klimaat vol creatieve mensen.

Nederland barst van de leuke ICT-bedrijven

Je ziet het al: er zijn in Nederland genoeg interessante ICT-bedrijven. Je kunt als ICT’er niet alleen aan de slag bij die hard techbedrijven, maar bij een brede groep organisaties waar je als techneut juist het verschil kunt maken. De ICT-bedrijven in dit artikel vormen het topje van de ijsberg.
Goed nieuws: alle ICT-bedrijven die we hierboven noemen, zijn op zoek naar ICT-specialisten. Wie weet zit jij er binnenkort wel aan tafel. Voor het zover is, kun je vast onze sollicitatietips doornemen.
(Goed om te weten: we hebben in dit artikel een willekeurige volgorde gehanteerd. Nummer 8 is dus zeker niet minder leuk dan nummer 1.)
Bekijk direct alle vacatures:

Tags: ,