Ontmoet 4NG: één van onze meest veelzijdige klanten en ontdek waar ze trots op zijn

4ng ism &Work

Ontmoet één van onze meest veelzijdige klanten: 4NG. Hun slogan? We grow digital business. Dat ze dat doen, is zeker. En hoe! Je leest er meer over in dit artikel, plus de 2 cases waar ze het meest trots op zijn.

Direct meer lezen over 4NG en de vacatures die openstaan? Check ze hier!

Bij 4NG brengen ze de beste digitale specialisten bij elkaar in één grote familie. Ondernemerschap staat centraal en daarnaast natuurlijk: kwaliteit. Want ze hebben ook een helder doel, namelijk het beste digitale fullservice bureau van Nederland zijn én blijven.

Dat doen ze vanuit meerdere labels: 4net, Brainbrothers, Nextfields, PossibilIT, Arlanet, Netvlies, Bikkelhart & theFactor.e. Samen zijn zij de kern van een gestroomlijnd fullservicebureau waarmee ze zichzelf thought leader op het gebied van strategic design, e-commercedevelopment, webdevelopment en subscription commerce mogen noemen. Op digitaal vlak leveren ze alles waar je van droomt — of misschien juist wel wakker van ligt. En dat met meer dan 300 experts, verspreid over verschillende locaties in Nederland: Amsterdam, Utrecht, Breda, Wormer en Groningen.

De core business is simpel (de uitwerking ervan daarentegen vaak zeer complex!): klanten helpen om digitaal te groeien en verder te professionaliseren. Vanuit een veelzijdige mix van expertises – zoals technologie, strategie, performance, data en marketing – afgetopt met een ontembare creativiteit, hebben ze de harten gewonnen van klanten als WWF, Ajax, Brunel, Talpa, VanMoof, Buma Stemra, DPG Media en Pets Place. Hoe? They simply deliver!

 

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?Nieuwste vacatures:

Junior Sales Consultant

&Work, Amsterdam

Functioneel Applicatiebeheerder | Tweede lijn Servicedesk

OutSmart B.V., Nieuwegein

Field Service Engineer

Blue Fielders, Eindhoven

Bekijk alle vacatures van &Work >

VueJS Single Page Application bij het ANP

Bij 4net werken ze aan mooie projecten voor interessante klanten zoals bijvoorbeeld het ANP, waar ze hebben gewerkt aan een VueJS Single Page Application. Deze applicatie wordt ingezet voor het tonen van alle beschikbare persberichten. Een abonnee heeft daarmee de mogelijkheid om berichten te groeperen. Het doel van de applicatie? De abonnee realtime kunnen attenderen op nieuwe persberichten. Om dit te realiseren is gebruik gemaakt van een event driven architectuur zodat de applicatie soepel kan omgaan met de grote hoeveelheden aan berichten.

Maatwerk implementatie in C# bij Kaemingk

Ook op backend vlak heeft 4net succesvolle implementaties geleverd, bijvoorbeeld bij Kaemingk. Hier werkten ze aan een methodiek voor het kunnen importeren van meer dan 1 miljoen prijzen (wat buiten de grenzen van Optimizely lag). Daar hebben ze een implementatie op maat voor geschreven in C#, dit in combinatie met een stored procedure, voor een snelle verwerking. Om de prijzen snel te kunnen tonen, is ervoor gezorgd dat de prijzen in een zo klein mogelijk object in Elastic worden opgeslagen. Hierdoor werd het mogelijk om de prijzen realtime te kunnen aanleveren aan de VueJS frontend via REST Api’s.

 

Klinkt goed, toch? Maar wat zijn dan die complexe cases waar ze het meest trots op zijn? Lees verder → 

 

Case 1: Een digitale showroom zodanig opzetten dat het mogelijk is om door de virtuele showroom heen te lopen, producten op de verschillende showroomwanden te bekijken en direct op de offerte te plaatsen en te bestellen.

Klantnaam: Kaemingk
Kaemingk is één van de grootste bedrijven in het aanbod van seizoensartikelen. Denk bijvoorbeeld aan de kerstballen voor in je kerstboom, en voorjaarsartikelen voor je tuin en huis, tijdens de lente. Ze opereren binnen een B2B-markt op wereldwijdniveau en bedienen dan ook een diverse verscheidenheid aan klanten: van de corporate inkoper tot de kleinere ondernemers. Mede door Covid werd het tijd om het digitale bestelproces te verbeteren en daar werd 4net voor ingezet.

Project Virtuele Showroom
Door Covid was het minder goed mogelijk voor klanten om naar de fysieke showroom te komen om daar de producten aan te raken en ‘te beleven’. Aan 4net de taak om samen met Kaemingk een digitale showroom zodanig op te zetten dat het mogelijk werd om door de virtuele showroom heen te kunnen lopen, producten op de verschillende showroomwanden te bekijken en direct op de offerte te plaatsen en te bestellen. 

De virtuele tour die hiervoor gebruikt werd, was al opgenomen in Matterport. 4net is de uitdaging aangegaan om de omgeving te verrijken met productinformatie en prijzen. Dit hebben ze gedaan door verschillende lagen via VueJs over de digitale showroom heen te plaatsen. Hierdoor werd het functionele aspect (van het inzien van de productinformatie, prijzen én het kunnen bestellen) nauw geïntegreerd met de beleving van de showroom. 

De volgende stap werd het vernieuwen van de huidige online shop door middel van herbouw. Hiervoor is gebruik gemaakt van het Optimizely platform Content Cloud en Commerce Cloud B2C als basis. Samen met het IT-team, Sales en Marketing werd een backlog opgesteld van Epics en features en uiteindelijk User Stories. De nieuwe omgeving is vervolgens opgebouwd uit drie verschillende zuilen die allen nauwe interactie met elkaar hebben:

 •      Offertemanagement; Opstellen van offertes met als key feature het kunnen toepassen van prijzen op maat, het versturen van een offerte naar de klant en uiteindelijk om kunnen zetten naar een order
 •     Webshop; De webshop omgeving is de omgeving waar tot op detailniveau via diverse filters gezocht kan worden naar producten, denk bijvoorbeeld aan die ene glasgeblazen rode kerstbal of die kerstboom van 1,5 m met verlichting en kunstsneeuw. De webshop biedt de gebruiker binnen een B2B-omgeving de gebruikerservaring van een moderne B2C-webshop. De webshop heeft een directe link gekregen met het offertemanagement gedeelte, waardoor het mogelijk is om op basis van detailfilteringen op productgroepen specifieke selecties van producten toe te kunnen voegen aan een lopende offerte.
 •     Digitale showroom; In de eerste fase van het project is er besloten tussentijds live te gaan met een MVP van de digitale showroom, in de tweede fase heeft de digitale showroom een prominente plek gekregen als derde zuil in de omgeving. Via de digitale showroom werd het mogelijk om producten vanuit een showroombeleving na te bestellen en zelf toe te voegen aan een lopende offerte.

Uitdagingen:
De complexe diversiteit in de doelgroep – van corporate inkoper tot de kleine ondernemer – vereist een weldoordachte interface waarbij voor de één het snel kunnen afronden van een offerte het belangrijkste doel zal zijn, terwijl anderen juist gaan voor de beleving. Door gebruik te maken van Optimizely werd het voor het marketingteam mogelijk om eenvoudig themapagina’s te creëren waarbij er een mix gemaakt kan worden tussen de beleving en de productpresentatie. Kaemingk kent een productenassortiment van zo’n 50.000 unieke producten waarbij elk product een op maat vastgestelde prijs per klant kan hebben. Wat al snel leidt tot een totaal van meer dan 1 miljoen prijscombinaties die verwerkt moesten worden in het platform. Zeker voordat een productseizoen start, komt het voor dat deze prijzen zeer regelmatig in batches worden gemuteerd. Dit betekent dan ook dat performance in de verwerking en ook de presentatie van deze data van groot belang is geweest. Het team heeft hier met grote enthousiasme gewerkt aan een continu traject van optimalisaties en tests om dit gezamenlijk met het technische team van Optimizely te kunnen realiseren. Job well done!

Skills:

 • VueJs
 • Optimizely Content Cloud
 • Optimizely Commerce Cloud B2C
 • Asp.net C#
 • Data engineering
 • Optimizely Search & Navigation/ Elastic search

Meewerken aan vergelijkbare projecten? Check alle openstaande vacatures van 4NG!

 

Case 2: WWF – Serious Request en het beschikbaar maken van een donatie-omgeving

Klantnaam:
Wereld Natuurfonds Nederland
WWF zet zich in voor het behoud van onze natuur. Dit doen ze o.a. via een groot webplatform ontwikkeld in Optimizely Content Cloud en Optimizely Commerce Cloud B2C, waarbij de focus ligt op de beleving. Content is key. 

Groot exposure project: donaties in goede banen leiden
Vanuit WNF is de opdracht gekomen om een koppeling te maken met de actiepagina’s van Serious Request, waarbij zoveel mogelijk gegevens die op de pagina’s zijn ingevuld worden doorgegeven aan het formulier in de WNF-omgeving. Hierbij is het doel uiteindelijk dat de bezoeker via de actiepagina van Serious Request terechtkomt op een detail actiepagina binnen WNF, waarin beschreven wordt wat de actie inhoudt en wat de bestemming is van alle donaties die vanuit Serious Request bij WNF binnenkomen. Vanwege de grote exposure van de actie is er gezamenlijk met WNF gekeken naar een zo efficiënt mogelijke implementatiemethode, wetende dat ook de achterliggende systemen van WNF de verwachte drukte aan moeten kunnen. Na een soft launch en uitgebreide tests, is er gezamenlijk continu gewerkt aan optimalisaties in de data-overdracht tussen het WNF-platform, de achterliggende interne systemen en de terugkoppeling van succesvolle transacties naar 3FM. Het technische team heeft uiteindelijk een oplossing neergezet waarbij de transacties via een regisseur worden aangeboden aan WNF. Hierdoor kon het aantal gelijktijdige transacties gespreid worden en werd ervoor gezorgd dat met succes alle transacties zonder uitval verwerkt werden. Om tot deze oplossing te komen hebben ze gezamenlijk met WNF een analyse gedaan van de eerste transactiepieken en gemiddelde transacties berekend, zodat ze allemaal gegarandeerd succesvol verwerkt konden worden. Het resultaat? Vrijwel geen handmatige controles van uitgevallen transacties en het op een juiste manier in sync houden van het totaal opgehaalde bedrag aan zowel de kant van WNF als 3FM.

Uitdagingen:
Dit soort acties vereisen een snelle en oplossingsgerichte projectmatige aanpak, zodat in de korte periode waarin de actie loopt altijd aan de juiste knoppen gedraaid kan worden. Belangrijk is dat hier gezamenlijk een juiste risicoanalyse wordt gemaakt vanaf release en gedurende de actie. De onvoorspelbaarheid van de omvang van het aantal transacties, maakt het complex om in een korte tijd een goede oplossing neer te zetten. 

Skills:

 • Optimizely Content Cloud
 • Optimizely Commerce Cloud B2C
 • Asp.net C#
 • Hangfire
 • Data en traffic engineering
 • Design

4NG zoekt talent voor de komende uitdagende projecten!
4NG heeft ontzettend veel projecten op de planning staan voor de komende tijd en is daarom altijd op zoek naar talentvolle mensen die ze daarbij kunnen helpen. Ga jij straks ook voor 3FM of Ajax om de tafel voor een complexe integratie, specialistisch maatwerk en creatieve, slimme oplossingen? Als je meer wil weten, kun je altijd contact met ons opnemen. Bijvoorbeeld via onze consultant Debbie, door 020 – 530 0500 te bellen of check direct het bedrijfsprofiel en de vacatures op onze site.

 

Tags: , , , , , , ,