Doorgroeien of blijven zitten? – Haal hier je inspiratie vandaan

Junior, medior, senior. Het gros van de gemotiveerde werknemers wil maar wat graag doorgroeien binnen een interessant bedrijf. Aan werkgevers de taak om deze groep te koesteren en genoeg kansen te bieden. Daarbij is het belangrijk zelf ook vinger aan de pols te houden. Dat begint al bij het zoeken naar een bedrijf dat past bij jouw ambities. We geven je 3 interessante buitenlandse tech bedrijven ter inspiratie.

Intuit – A giant story

Intuit is alles behalve een standaard werkgever. Niet voor niets wordt dit bedrijf al 16 jaar op rij genoemd in lijstjes voor beste werkgever. Er werken 8300 mensen wereldwijd, op 24 locaties en in 11 landen. Een bruisend tech bedrijf waar werken aan de ontwikkeling van medewerker als essentiële basis wordt gezien.

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?Nieuwste vacatures:

Junior Accountant

Avizie Accountants B.V., Zwolle

Recruitment Consultant

Panda International, Amsterdam

(Senior) Netwerkbeheerder (m/v)

KEMBIT, Wijnandsrade

Bekijk alle vacatures van &Work >

Vrijwilligerswerk op kosten van de baas

Hoe ze dat doen? Je wordt voortdurend volgepompt met nieuwe energieboosts om je inspiratielevels altijd op peil te houden. Je mag in de tijd en op kosten van de baas vrijwilligerswerk doen om een bijdrage te leveren aan dat wat jij belangrijk vindt. En ook alle overige secundaire arbeidsvoorwaarden zijn er ruimschoots op orde. Betaalde vakanties, gefinancierde sportmogelijkheden, prettig pensioenopbouw en goede verzekeringen bijvoorbeeld. En natuurlijk zijn er educatieprogramma’s. Alles om een cultuur te creëren waarin iedereen innoveert – het bedrijf én haar werknemers – en daar bieden ze alle handvatten voor.

Innovatie, inspiratie en unstructured time

Dat bij Intuit alles draait om innovatie en inspiratie, wordt ook duidelijk als je kijkt hoe de uren gevuld worden. Ze plannen ruimschoots brainstormsessies in om samen tot toffe ideeën te komen en dit heeft voor een enorme omzet gezorgd in een paar jaar tijd. Alle werknemers mogen bovendien 10% van hun werktijd naar eigen inzicht invullen om volledig te wijden aan het idee waar ze enthousiast over zijn. ‘Unstructured Time’, noemen ze dat. Ook dragen ze onze planeet een warm hart toe en is één van de grootste pijlers: het helpen van mensen.

Werkproces van innoveren

De strategie achter innoveren is eveneens goed doordacht en gebaseerd op het principe: ken je klanten beter dan zij zichzelf kennen. Aan de hand van uitvoerige analyses en inspirerende brainstormsessies worden de klanten en haar behoeftes compleet in kaart gebracht. In eerste instantie zo veel mogelijk in de breedte om vervolgens weer te kunnen versmallen naar de kern. Kleine multidisciplinaire teams werken vervolgens het probleem waar ze volledig verliefd op zijn geworden verder uit. En dat laatste is belangrijk. Medewerkers moeten passie voelen voor het probleem en niet voor de oplossing is, want alleen zo kun je verschillende prototypes ontwikkelen die vervolgens getest worden. Zodat uiteindelijk de ultieme winnaar uit de bus komt, dit geïmplementeerd kan worden en er wederom ‘geïnnoveerd’ is met z’n allen. Love your problems, dus!
lift you higher, doorgroeien

Asana – ontwikkel jezelf zowel op zakelijk als persoonlijk vlak

Bij Asana krijgen alle medewerkers 1-op-1 training. En met alle, bedoelen ze ook echt álle. Dus niet alleen de managers en executives. En mooier nog, deze training is niet alleen gebaseerd op het ontwikkelen van je zakelijke skills. Goed in je vel zitten en daardoor beter presteren, gaat immers verder dan dat. Alles draait om wat jij belangrijk vindt en waar jij hulp bij kan gebruiken. Ook zijn er terugkerende workshops waarmee je kunt werken aan je ‘zone of genius’.

Bewust, biologisch en mindful

Bewust leven is er bovendien de norm. Er is een enorme lijst aan mooie woorden opgesteld die hiermee te maken heeft en de waarden van de organisatie onderstreept, zoals: authenticiteit, mindfulness, aliveness, balans en ook: play! Goede voeding hoort daar ook bij. Elke dag worden je 3 uitgebalanceerde maaltijden voorgeschoteld waarin lokale en biologische producten zijn verwerkt en waar ook aan de vegetariërs en zelfs veganisten is gedacht.

Structuur en transparantie

Werk zou geen ondefinieerbare bult van chaos moeten zijn, vinden ze bij Asana. Vergaderingen mogen niet slopende, vermoeiende en eindeloze sessie zijn. En teams moeten functioneren als een geoliede machine in plaats van een op hol geslagen kudde. Hoe? Asana streeft ernaar een plek te creëren waar elke medewerker het overzicht heeft van wat iedereen moet doen. Transparantie dus. Zodat het geheel coördineren net zo moeiteloos en vanzelfsprekend kan verlopen als (meestal) de samenwerking tussen hersenen en lichaam verloopt.

Fearless werken

En gaat het dan toch mis? Falen wordt omarmd als leerproces. Dat betekent dat medewerkers worden gestimuleerd fearless aan de slag te gaan. Verstop je niet voor je goofy onhebbelijkheden, waardeer iedereen om wie hij is en heb een open mind. Zodat successen samen geboekt en gevierd kunnen worden.

Skyscanner – meer dan alleen goede koffie

Ook Skyscanner hecht veel belang aan de ontwikkeling van haar medewerkers. Zo is Skyscanner University er ooit in het leven geroepen. Je kunt daarmee zelf kiezen welke interessante cursus jou gaat helpen je verder te ontwikkelen, zoals een taalcursus of wat je ook maar interessant lijkt. Ook zijn er diverse trainingen om de medewerkers up-to-date te houden. Dit zijn zowel formele als informele brown-bag-sessies waarin tijdens de lunch een training of presentatie wordt gegeven.

Werk-privébalans

Maar er is aan veel meer gedacht dan alleen de stijgende lijn in je persoonlijke en zakelijke leven. Familie bijvoorbeeld. Daar wil je voor zorgen en Skyscanner helpt die zorg te dragen. Door extra’s voor jou en je loved ones en voldoende ouderschapsverlof te bieden, bijvoorbeeld. Maar ook in te zetten op flexibele werktijden en gericht aan te sturen op een gezonde werk-privébalans.

Skyscanner’s Explorer Experience

Goede koffie, natuurlijk hebben ze dat bij Skyscanner. Ook een pingpongtafel uiteraard. Maar er is meer. Skyscanner wil een omgeving creëren waarin iedereen kan doen waar hij of zij voor in de wieg gelegd is. En daarom is er volop ruimte voor ontspanning. Wat dacht je van massagestoelen in de vorm van vliegtuigstoelen? En gratis verse juices, fruit, kokosdrankjes en andere healthy goods? Scooters om jezelf mee te vervoeren van meeting naar meeting? Werken waar en wanneer je wil, extra vakantiedagen, je eigen verlofdagen zelf inplannen? Klinkt goed, hè! En er is ook nog de zogeheten Skyscanner’s Explorer Experience waarmee het bedrijf ook een prijs heeft gewonnen. Daarmee kun je tot 30 dagen per jaar werken op een locatie naar keuze! Barcelona, Londen, Miami, Singapore of toch liever naar Peking? Take your pick.
Scyscanner, doorgroeien, ontwikkelen

Geïnspireerd geraakt?

Inspirerende bedrijven die jou als werknemer de handvatten geven om door te groeien. Die voor jou willen dat je een prettig, gezond en gebalanceerd leven kan leiden omdat een positieve werknemer zo veel meer kan bereiken dan een mens in de sleur. Ze zijn er echt! We hebben er hier een paar uitgelicht, maar er zijn er natuurlijk nog veel véél meer. Zo hebben we eerder ook al over het inspirerende Google geschreven. En natuurlijk zijn er ook veel boeiende jobs in ons eigen kikkerlandje te vinden, mocht je jouw leven op werkvlak een nieuwe boost willen geven.
Meer weten over wat voor werknemer je bent? Doe de gratis persoonlijkheidstest op &Work.

Tags: , ,