Wat is employer branding?—10 inspirerende employer branding voorbeelden


Als jij degene bent die binnen je bedrijf verantwoordelijk is voor interne recruitment marketing ofwel het aantrekken van nieuw personeel, heb je vast wel eens gehoord van employer branding. De branding en uitstraling van je bedrijf (werkgeversmerk) wordt steeds belangrijker. Maar branding blijft altijd een term waar je lastig grip op krijgt. Wat is de betekenis van employer branding nou eigenlijk precies? Hoe zet je een employer branding strategie op? En waarom is het zo belangrijk? 

Om je op weg te helpen en te laten zien wat de mogelijkheden zijn, hebben we tien inspirerende employer branding voorbeelden voor je op een rij gezet zodat jij jouw interne recruitment marketing een boost kan geven. En zeker nu, nu alles digitaal plaatsvindt, is het essentieel je werkgeversmerk en uitstraling online op orde te hebben!

Wat is employer branding en waarom is employer branding zo belangrijk?

Employer branding is mėėr dan zichtbaar zijn op social media of zorgen voor goede reviews op Google. En het is ook een misvatting dat employer branding uitsluitend belangrijk is om nieuwe medewerkers mee aan te trekken. Feitelijk draait het om het totaalpakket waarmee je je werkgeversmerk op de kaart zet. Daarmee trek je nieuw talent aan en houd je je bestaande groep medewerkers ook gemotiveerd om bij je te blijven. 

Employer branding kan gaan over hoe je website eruit ziet (bouw die dus niet alleen voor je klanten!), over reputatiemanagement (let op de feedback en reviews die je ontvangt) maar ook over hoe jouw huidige werknemers tegen de organisatie aankijken. Verderop laten we in succesvolle employer branding voorbeelden zien hoe je dit kunt doen door middel van bijvoorbeeld een video of werken-bij-pagina. 

Hoe ontwikkel je een employer branding strategie voor je bedrijf?

Employer branding gaat niet over communiceren hoe geweldig je bent, maar vooral over het daadwerkelijk te zijn. Begin daarom intern, onderzoek wat je medewerkers belangrijk vinden en investeer daar vervolgens in. Employer Value Proposition kan je daarbij helpen; het is feitelijk het hart van je employer branding. Het definieert de huidige positie en strategische richting van je bedrijf of werkgeversmerk.

Employer branding in recruitment: de eerste stappen

Als je je bedrijf serieus neemt en daarnaast in de toekomst tijdig de juiste specialisten wil kunnen aantrekken, kun je niet om employer branding hen. De uitstraling en reputatie van je bedrijf hebben – zeker nu – een grote impact. Zet jezelf in de markt als een aantrekkelijke werkgever en je zult merken dat je makkelijker talentvolle medewerkers van échte kwaliteit aantrekt.

Het belang van sterke employer branding is dus groot. Maar hoe pak je het nou het beste aan? Twee van de meest gebruikte en zeer effectieve methodes om employer branding mee op te starten zijn:

  1. Een goed uitgewerkte werken-bij-pagina
  2. Een overtuigende promotievideoe

Beide opties zijn vrij makkelijk te realiseren, ook als je geen (groot) budget hebt. Om inspiratie op te doen voor het maken van een employer branding-video of een werken-bij-pagina kun je het beste kijken naar geslaagde voorbeelden. Hierbij kun je simpelweg niet om de ‘grote jongens’ heen. Google, Apple en andere (vooral Amerikaanse) multinationals zijn jaloersmakend goed in het presenteren van zichzelf als leuke werkgever.

We hebben van beide methodes de 5 beste interpretaties met betrekking tot employer branding voor je op een rij gezet.

Employer branding voorbeelden: je merk in video’s

1. Google’s Employer Branding

Hoewel stagiairs in deze video de hoofdrol spelen, is dit voor elke potentiële werknemer een mooi inkijkje in de manier waarop bij Google gewerkt wordt. Jezelf als bedrijf onderscheiden; dát is immers waar het bij employer branding vooral om gaat. Werken voor Google is leuk, uitdagend en inspirerend – dat is de gedachte die blijft hangen. Het is niet voor niets dat mensen in de rij staan om bij dit bedrijf te mogen werken.

2. Employer branding voorbeeld Apple

Apple gebruikt een andere insteek voor het werkgeversmerk: hier willen ze duidelijk neerzetten dat alleen de allerbesten bij hen aan de slag kunnen. De video toont een bedrijfscultuur waarin toewijding en perfectionisme centraal staan. Daarbij laten ze zien wat ze op zowel persoonlijk als maatschappelijk vlak te bieden hebben. De hoofdboodschap? Jezelf ontwikkelen en ondertussen producten van topkwaliteit maken.

3. Humor bij Dropbox

Cloudbedrijf Dropbox kiest een humoristische invalshoek, met een informatief tintje. Spreekt zo’n video je niet aan? Dan is de kans groot dat je niet bij het bedrijf past. Erg effectief dus. Ondanks de humoristische uitvoering worden de oprechte ervaringen van werknemers wél gedeeld. Dit maakt de video uitstekend promotiemateriaal om mensen te recruiten voor Dropbox.

4. Het werkgeversmerk van KPMG

Consultancy-gigant KPMG gebruikt een slimme combinatie van humor en eerlijke testimonials van werknemers. Beide zouden afzonderlijk van elkaar waarschijnlijk ook prima functioneren als employer branding-video. Samengevoegd werken ze als ijzersterke promotie voor de bedrijfscultuur van en het werken bij KPMG.

5. Werken bij Rackspace

Clouddienstenleverancier Rackspace uit Texas neemt je mee op een werkdag en laat je het bedrijf van binnen zien. Of het er écht elke dag zo aan toe gaat, weten we natuurlijk niet. Desondanks krijg je een goed beeld van het werken bij Rackspace en helpt het bij de recruitment marketing. Het bedrijf heeft diverse video’s met deze insteek gemaakt; een eenvoudig en doeltreffend middel om kandidaten te tonen wat je te bieden hebt.

Werken-bij-pagina’s: laat zien wie je bent

6. ThoughtWorks: het sollicitatieproces uitgelicht

Wat softwareontwikkelaar ThoughtWorks uit Chicago onderscheidt in hun employer branding strategie? Vooral de uitvoerige omschrijving van het sollicitatieproces op de werken-bij-pagina van de website. Het bedrijf schijnt berucht te zijn om de zwaarte van dit proces. Door kandidaten precies uit te leggen wat ze kunnen verwachten, verlagen ze de drempel om te solliciteren. Dan heb je dus van tevoren al het kaf van het koren gescheiden.

7. Zappos: bedrijfscultuur, extra’s en manier van werken

Online kledingwinkel Zappos uit Las Vegas heeft een specifieke werken-bij-website, helemaal gericht op het zo volledig mogelijk informeren van kandidaten en op die manier passend talent te kunnen recruiten. Het bedrijf presenteert de bedrijfscultuur, de extraatjes voor werknemers en de manier van werken. Daarnaast is er voor elk team binnen het bedrijf een aparte pagina én krijg je met behulp van foto’s een goede indruk van de werkomgeving.

8. Dropbox: jezelf zijn

Ah, daar hebben we Dropbox weer. Op de werken-bij-pagina’s van hun website vind je een berg informatie over alle teams binnen het bedrijf. Je kunt er daarnaast ervaringen van een groot aantal verschillende medewerkers lezen. De positieve bedrijfscultuur straalt je tegemoet: je wordt aangemoedigd jezelf te zijn en zijn er interne groepen voor verschillende (sub)culturen. Perfect voor het recruiten van enthousiast talent!

9. VMware: maatschappelijke impact

De werken-bij-pagina’s van het Californische softwarebedrijf VMware zijn een mooi vormgegeven omgeving waarin de bedrijfscultuur gepresenteerd wordt. Het bedrijf laat weten waar het voor staat, welke rol het speelt op maatschappelijk vlak en welke voordelen je als werknemer kunt verwachten. Alle informatie is aanwezig en in een buitengewoon aantrekkelijk jasje gestoken.

10. Shopify: eenvoudig maar krachtig werkgeversmerk

Het Canadese e-commercebedrijf Shopify laat zien hoe je op een eenvoudige maar krachtige manier jezelf als werkgever presenteert. De werken-bij-pagina van het bedrijf is strak en overzichtelijk en bevat informatie over de missie, de werknemers, het werken bij het bedrijf en de verschillende kantoren. Je hoeft nauwelijks door te klikken en hebt geen halve middag nodig om alles te lezen.

Hoe ga jij jouw employer branding opzetten?

Wat het beste employer branding voorbeeld is, is voor iedereen verschillend. Het moet maar net bij je werkgeversmerk passen, daar gaat het uiteindelijk immers allemaal om. Maar één ding is zeker: er zijn genoeg succesvolle employer branding voorbeelden. Inspiratie te over om mee aan de slag te gaan. De vraag zou ook eigenlijk niet moeten zijn of je aan employer branding gaat doen, maar hoe je het gaat doen. Met name de employer branding voorbeelden van Rackspace en Shopify laten zien dat je ook zonder een tot in de puntjes geproduceerde video of een werken-bij-pagina waar wekenlang aan geknutseld is, een grote stap in de goede richting kunt zetten.

Het aantrekken van de juiste mensen – en daarmee bouwen aan de toekomst van je bedrijf – kun je beter niet aan het toeval overlaten. Als je nog nooit iets aan employer branding gedaan hebt, is dit een goed moment om te beginnen met het opbouwen van je werkgeversmerk. 

Heb je hier hulp bij nodig of wil je graag je werken-bij-pagina uitbesteden? Advies nodig voor je employer branding strategie of benieuwd naar wat jouw employer business value is? Kijk dan op &Work voor Werkgevers om te zien wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen, wat jouw USP’s zijn, hoe we je eigen pagina kunnen vormgeven in een pakkend bedrijfsprofiel en hoe we je kunnen helpen om geschikt talent aan te trekken. Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Tags: , ,
Plaats je vacatures op &Work

Direct personeel vinden?

Weten of jouw vacature goed wordt ontvangen? Doe de online vacaturecheck en upload je vacature direct.

Vacature uploaden