Het verhaal van i3D.net: The end of Latency

i3D.net’s zoektocht om de laagste latentie te bieden aan het maximale aantal gebruikers

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?Nieuwste vacatures:

Junior Sales Consultant

&Work, Amsterdam

(Senior) Manager Audit & Assurance

Crowe Peak, Amsterdam

System Engineer

1do B.V., Dordrecht

Bekijk alle vacatures van &Work >

Servers voor gamers, door gamers

Waar het idee voor dit bedrijf ooit begon? Tijdens die momenten waarop Stijn Koster, oprichter van i3D.net, zich frustreerde over ‘lag’ tijdens het gamen. Hij was nog maar 18 en had al een heel duidelijk plan. Hij wilde de game-ervaringen van zijn vrienden verbeteren door gameservers voor consumenten te verhuren. En zo geschiedde. In 2004 was i3D.net een volwaardige start-up in het centrum van Rotterdam. De missie? Zoveel mogelijk gamers bereiken.

Het bedrijf i3D.net groeide al snel uit tot de grootste gameserverprovider in de Benelux. Dat trok de aandacht van game-uitgever EA. Naast EA hosten ze nu titels voor entiteiten als Activision, Splash Damage en THQ. Het netwerk is geëvolueerd van het bedienen van individuele gamers naar het hosten van echte gametitels. Inmiddels verbeterde i3D.net ineens de game-ervaringen van duizenden mensen over de hele wereld. En de technologie moest mee…

i3d.net

Eigen datacenters

Een aantal zaken was extreem belangrijk: de online multiplayer-titels en steeds groter wordende spelgroottes vereisten een lage latentie, hoge prestaties en snelle levertijden. In 2009 was het daarom tijd om het anders te gaan doen. Hun hardware, gespecialiseerd in high performance, had een omgeving nodig waar ze de volledige controle op hadden.

Samen met datacenterexpert Richard Boogaard bouwde i3D.net daarom een eigen datacenter in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Tegenwoordig is het een van de grootste in de regio en heeft het verbinding met meerdere interne Tier-1-carriers en grote IXP’s.

 

Openstelling voor ondernemingen

Na 10 jaar games hosten, was i3D.net het een en ander niet ontgaan. De eisen van de game-industrie had de ontwikkeling van de hostingtechnologie gestimuleerd en met de opkomst van infrastructure-as-a-service merkten ze hoe de hoogwaardige producten die in de loop der jaren opgebouwd waren, ook andere sectoren ten goede zouden kunnen komen. 

Vanaf 2013 heeft i3D.net de deuren geopend voor niet-gamingklanten. Vanaf dat moment kunnen allerlei industrieën, zoals logistiek, gezondheidszorg en op WebRTC gebaseerde services, de eersteklas infrastructuur gebruiken die oorspronkelijk is gebouwd voor gaming.

 

Hybride cloud

De afgelopen jaren heeft i3D.net de kans gehad om een ​​geheel nieuwe arena te verkennen: de cloud. Dit is echter niet zonder uitdagingen verlopen. Hoewel cloudhosting voor velen een flexibele en goedkope optie kan zijn, is dit niet altijd het geval. Ze hebben tijdens het ontwikkelingsproces veel moeilijke vragen moeten beantwoorden.

Hoe kunnen we een markttrend niet simpelweg volgen, maar juist verbeteren? Hoe kunnen we onze klanten zoveel mogelijk waarde bieden? Is pure cloud hosting echt de beste optie voor onze klanten, of is er een betere oplossing?

Als gevolg hiervan hebben ze een Game Hosting-platform ontwikkeld met een flexibele hybride cloudoptie. Op ONE kunnen gaming-clients naar meerdere clouds schalen wanneer ze onverwachte pieken van gelijktijdige spelers bereiken – wat betekent dat i3D.net kan helpen populaire games leuk te houden voor iedereen in hun netwerk!

 

Lid van de Ubisoft-familie!

In 2019 is i3D.net samen gaan werken met Ubisoft, een toonaangevende maker, uitgever en distributeur van interactief entertainment en diensten. Door deze samenwerking kunnen ze de ervaringen van miljoenen gamers wereldwijd verrijken, terwijl we een autonome entiteit blijven en onze klanten blijven bedienen.

Bedrijfscultuur

Het is duidelijk. i3D.net is altijd bezig het volgende niveau te bereiken en heeft dat sinds het prille begin telkens weer bewezen. En ze moedigen het team aan om hetzelfde te doen. De bedrijfscultuur van i3D.net is er dan ook één van onafhankelijk denken en zelfredzaamheid — en gestoeld op wederzijds vertrouwen.

Breng jij samen met de rest van het team i3D.net naar alle toekomstige ‘levels’? Check dan de vacatures van i3D.net op &Work om te zien of er één bijzit die bij je past!

Tags: , , , ,