In welke landen krijg je het beste salaris als programmeur?

Developer worden doe je omdat je er talent voor hebt en omdat je passie hebt voor het vak. Niet per se voor het salaris. Hoewel… Het is natuurlijk wel leuk als jouw beroep een aardig zakcentje oplevert. Er zijn veel landen waar het salaris als programmeur uitstekend is. We hebben hierbij goed nieuws en slecht nieuws voor je.

Het goede nieuws eerst: als developer behoor je tot de groep ICT’ers met het hoogste salaris. Het slechte nieuws is dat Nederland niet in de lijst met de 10 best betalende landen voor programmeurs voorkomt. Wil je dus voor de beste kansen op een topsalaris gaan, dan zul je moeten verhuizen.

Maar naar welk land dan?

Wat zou je salaris als programmeur in het buitenland zijn?

Wij presenteren je de 10 landen waar programmeurs het meest verdienen. Inclusief gemiddeld jaarsalaris, en het aantal Big Macs dat je daarvan kunt kopen. Zo weet je ook direct wat jouw salaris in het betreffende land waard is.

 

1. Zwitserland

Switzerland_flag

Voertaal: Duits, Frans, Italiaans en Zwitsers
Gemiddeld jaarsalaris als programmeur: €92.600,-
Aantal Big Macs dat je daarvan kunt kopen: 15.256

In Zwitserland hebben mensen gemiddeld genomen de langste levensverwachting ter wereld: 82.7 jaar. En daarnaast verdien je er als programmeur het hoogste salaris ter wereld!

2. Noorwegen

Norway_flag

Voertaal: Noors
Gemiddeld jaarsalaris als programmeur: €72.400,-
Aantal Big Macs dat je daarvan kunt kopen: 10.489

In het land van de fjorden en Vikingen is het leven ook niet slecht voor een programmeur. Noorwegen staat op nr. 3 in de internationale Happiness Index.

3. Verenigde Staten

USA_flag

Voertaal: Engels
Gemiddeld jaarsalaris als programmeur: €67.600,-
Aantal Big Macs dat je daarvan kunt kopen: 15.833

In Amerika kun je de meeste hamburgers voor je geld kopen. Vooral omdat de hamburgers daar erg goedkoop zijn. Waar voor je geld krijg je hier zeker, maar op het gebied van gezondheid en levensverwachting zijn er betere landen.

4. Denemarken

Denmark_flag

Voertaal: Deens
Gemiddeld jaarsalaris als programmeur: €63.600,-
Aantal Big Macs dat je daarvan kunt kopen: 13.883

Ook in Denemarken krijg je waar voor je geld: zij scoren de derde plaats op de Big Mac-ranglijst. Verder is het een heel gelukkig land: het scoort de eerste plaats op de Happiness Index.

5. Israël

Israel_flag

Voertaal: Hebreeuws en Arabisch
Gemiddeld salaris als programmeur: €63.000,-
Aantal Big Macs dat je daarvan kunt kopen: 13.781

Verrassend genoeg scoort dit land erg goed, als het aankomt op salarissen voor programmeurs. Los van de politieke onrust is Israël een perfect land voor programmeurs.

6. Australië

Australia_flag

Voertaal: Engels
Gemiddeld salaris als programmeur: €58.700,-
Aantal Big Macs dat je daarvan kunt kopen: 13.700

Ook down under hebben programmeurs het niet slecht. Je verdient goed en het land staat bekend als laid back: ze scoren plaats 70 op de lijst van 74 meest gestresste landen.

7 . Duitsland

Germany_flag

Voertaal: Duits
Gemiddeld salaris als programmeur: €56.800,-
Aantal Big Macs dat je daarvan kunt kopen: 12.912

Bij onze Oosterburen verdien je ook een keurig salaris als programmeur. Handig als je niet wilt verhuizen naar de andere kant van de wereld.

8. Zweden

Sweden_flag

Voertaal: Zweeds
Gemiddeld salaris als programmeur: €54.700,-
Aantal Big Macs dat je daarvan kunt kopen: 10.319

Niet bang voor een beetje sneeuw in de winter? Verhuis dan naar Zweden. Het schijnt dat mensen hier nóg minder gestresst zijn dan in Australië: plek 71 van de 74 landen.

9. Nieuw-Zeeland

New_Zealand_flag

Voertaal: Engels
Gemiddeld salaris als programmeur: €53.100,-
Aantal Big Macs dat je daarvan kunt kopen: 12.064

Deze exotische bestemming heeft samen met Canada veruit de mooiste natuurgebieden tot zijn beschikking. Niet voor programmeurs die nog regelmatig naar Nederland willen vliegen: de reis kost je tussen de 19 en 30 uur.

10. Canada

Canada_flag

Voertaal: Engels
Gemiddeld salaris als programmeur: €51.200,-
Aantal Big Macs dat je daarvan kunt kopen: 10.952

Bij de bovenburen van de Amerikanen is je salaris als programmeur net iets minder, maar heb je wel een gelukkiger leven: Canada staat op 2 in de Happiness Index.

Waar wil jij werken?

Heb jij het als programmeur naar je zin in Nederland? Of zou je best eens over de grens willen kijken? Zo ja: naar welk land gaat je voorkeur uit?

(Visited 1 times, 14 visits today)