De innovatieve & inspirerende klanten van LetsGrow.com

LetsGrow.com is al zo’n twintig jaar hét platform van de glastuinbouw — zowel hier in ons eigen land als voorbij de grenzen (zoals hieronder bijvoorbeeld het Mexicaanse AGRICO). Iedere glastuinbouwteler die slimmer wil telen, kan zich aansluiten bij LetsGrow.com om inzicht te krijgen in wat er in de kas gebeurt. Door gebruik te maken van algoritmes (gebaseerd op de gegenereerde data uit de kas, plantfysiologie en Artificial Intelligence) stelt LetsGrow.com analyses en adviezen op die leiden tot een hoger rendement. Denk bijvoorbeeld aan kwaliteitsverbetering van de productie en nauwkeurige oogstprognoses. Een bijzondere en inspirerende werkgever met de interessantste projecten. 

Waar LetsGrow.com zoal aan werkt? Hieronder een kleine greep uit de samenwerkingen van de afgelopen jaren.

 

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?Nieuwste vacatures:

In-house recruiter and general HR admin at BLAUD (part of CWSI)

BLAUD, Utrecht

Mobile Security Consultant Bescherming & Beveiliging

BLAUD, Utrecht

Project Coordinator

BLAUD, Utrecht

Bekijk alle vacatures van &Work >

1. LetsGrow.com & Bredefleur

“Als we het niet kunnen meten, beginnen we er niet aan”.

Bij Bredefleur willen ze alleen de mooiste, de beste en meest exclusieve lelies telen. En dat begint volgens hen bij het hebben van passie in het vak. Dat merk je direct als je de tuin binnenstapt. De passie stroomt al generaties lang door de aderen van de familie Evers. Het familiebedrijf gaat jaren terug, maar met de volgende generatie aan het roer zijn ze meer dan klaar voor de toekomst. Thomas Evers is één van de drie broers die de kar trekt binnen de organisatie. Middels een cursus ‘Het Nieuwe Telen’ kwam hij in aanraking met LetsGrow.com. Tegenwoordig zit het gebruik van data verweven in de bedrijfsvoering en strategie van deze leliekwekerij.

 

Meten is weten
De mannen van Bredefleur deinzen niet weg voor innovatie. Zo zorgen de vele zonnepanelen voor 100% stroomvoorziening voor hun machines en koeling, gebruiken ze volautomatische bosmachines voor hun lelies en zetten zij data in om zo verschillende facetten binnen de organisatie te verbeteren. “Als we ergens in geloven, dan gaan we ervoor. Dat zit gewoon in ons DNA,” aldus Thomas Evers.

Meer weten over LetsGrow.com & de lelies van Bredefleur? Lees hier het volledige artikel.

 

2. LetsGrow.com & HortiTech

Waar LetsGrow.com zich voornamelijk richt op dataverzameling en analyses voor telers wereldwijd, werken ze ook regelmatig samen met bedrijven die iets anders doen dan gewassen telen. Een goed voorbeeld hiervan is HortiTech. Een innovatieve start-up uit 2019, ontstaan toen Peet van Adrichem, na het afronden van zijn tijd als initiatiefnemer en directeur bij het World Horti Center, zijn krachten bundelde met zoons Perry en Pim van Adrichem. De mannen van HortiTech hadden een duidelijke visie: de wereld helpen groeien met in Nederland opgedane en geperfectioneerde tuinbouwkennis.

Kennis die zij zeker in huis hebben. Met werkervaring en opleidingen in Agri Business zijn zij zeer geschikt om telers wereldwijd te trainen, maar voeren zij ook verschillende onderzoeken uit voor tuinbouworganisaties en geven zij advies aan deze doelgroep.

 

Plan B
Na een succesvolle start in 2019 lag de focus voor HortiTech vooral bij het trainen van telers wereldwijd, waarbij de trainingen in Nederland gegeven werden. De reden hiervoor was het ontstaan van meer en grotere kassen waarvoor niet altijd de geschikte, opgeleide telers beschikbaar zijn. Door startende telers onder hun hoede te nemen, werden zij door HortiTech in drie jaar tijd klaargestoomd voor het echte werk middels eigen ontwikkelde programma’s. Hierbij lag de focus op het opleiden van vooral lokale personen, zodat zij zich voor langere tijd aan de tuinbouworganisaties in hun land kunnen binden. Iets wat met ingevlogen telers toch altijd voor uitdagingen zorgde. HortiTech had een vliegende start. Met verschillende projecten wereldwijd in het verschiet beloofde 2020 hun jaar te worden. Maar toen, Corona…

Meer weten over LetsGrow.com & hoe het verderging met Hortitech? Lees het volledige artikel hier.

 

3. LetsGrow.com & Van Lipzig Tuinderijen

In de afgelopen 20 jaar heeft LetsGrow.com een groot aantal trouwe klanten mogen verwelkomen. Zo ook Van Lipzig Tuinderijen. Zij zijn een familiebedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de teelt van kwalitatief hoogwaardige komkommers. Door de plantbalansen in stand te houden heeft deze datagedreven en innovatieve organisatie geleerd hoe ze sterke en weerbare komkommergewassen kunnen telen.

Met jarenlange ervaring in de rozenteelt, ging Peter van Ninhuys in 2017 aan de slag als Teeltmanager bij Van Lipzig Tuinderijen. Van Lipzig Tuinderijen was op dat moment op zoek naar een Teeltmanager met een frisse blik om de principes van Plant Empowerment te implementeren. Binnen een tijdsbestek van drie jaar leerde Peter hoe hij een sterker en weerbaarder komkommergewas kon telen met een meer gezonde wortelzone. De organisatie gebruikte een stapsgewijze aanpak, waarbij ze continu op zoek gingen naar de beperkende factor van hun teeltproces. Hiermee voorkwam de organisatie ziektes en optimaliseerde de fotosynthese van de gewassen.

Eye-openers voor een optimaal rendement van het lichtgebruik
Peter: “Afgelopen jaar hebben we nog meer het Plant Empowerment principe in de praktijk toegepast. We hebben onze ventilatiestrategie aangepast door aan de lijzijde en windzijde van de kas op exact hetzelfde moment te ventileren. Dit resulteert in een gelijkmatiger groeiklimaat, een betere luchtvochtigheid en een verlaging van de binnentemperatuur”. Het bedrijf hecht veel belang aan real-time inzicht in de groeifactoren van het gewas, om al deze verschillende groeifactoren te optimaliseren en te standaardiseren. Peter benadrukt: “Klimaatmanagement is de kern van mijn dagelijkse routine, het analyseren en verbeteren van alle groeifactoren door gebruik te maken van de proces computer van Hoogendoorn Growth Management en het platform MyLetsGrow van LetsGrow.com”.

Meer weten over LetsGrow.com & de ontwikkelingen binnen Van Lipzig? Lees het volledige artikel hier.

 

4. LetsGrow.com & AGRICO 

In 2020 besloot AGRICO, gevestigd in Dolores Hidalgo, Mexico om hun nieuwste 12 hectare hightech komkommerkassen te voorzien van de nieuwste technologieën en de Plant Empowerment principes in de praktijk te brengen. In dit project werkte LetsGrow.com samen met hun partner Invermex en zorgde voor een complete geïntegreerde oplossing met betrekking tot software en training in Data Driven Growing (DDG) en Plant Empowerment. Deze complete datagedreven strategie resulteerde in een optimale ‘empowered’ plant, een kwalitatief hoogstaand gewas en een maximale opbrengst met een minimaal gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

 

Oprichting AGRICO

Met eerdere ervaring in open-veld landbouw en onder de naam Agricultura Controlada SA de CV (AGRICO), werd het bedrijf opgericht in 2005. Begonnen met een groep investeerders die er naar streefden om zaken te doen in de beschermende landbouw in Mexico, maakten zij in het begin vooral gebruik van beschaduwingssystemen en passieve kassen.

Gespecialiseerd in de productie van komkommer, namen ze de taak op zich om een project te beginnen dat hen in staat zou stellen de beste resultaten te behalen met optimalisatie in de controle en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Dit is hoe AGRICO in 2020, samen met zakenpartners Invermex en Hoogendoorn Latijns-Amerika, hun bedrijf startte in 12 hectare hightech kassen gelegen in de stad Dolores Hidalgo, Guanajuato. Ze besloten om hun kassen te voorzien van de meest innovatieve technologie. Ze brachten de principes van Plant Empowerment in de praktijk en begonnen met de Data Driven Growing training, gegeven door de specialisten van LetsGrow.com.

Benieuwd om alles te lezen over de samenwerking tussen LetsGrow.com & AGRICO? Het volledige artikel is hier te vinden.

&Work & LetsGrow.com

Om te zorgen dat alle mooie projecten van LetsGrow.com van de grond komen, werkt &Work aan het invullen van de fantastische vacatures die openstaan. Momenteel zoeken wij voor LetsGrow.com een Commercieel Directeur, Software Tester, Product Owner en Customer Succes Manager


Meer weten over LetsGrow.com of de vacatures? Stuur Julian een berichtje, hij kan je er alles over vertellen!

Tags: , , , ,