Van bierpod tot programmeertaal: met deze blogs blijf je op de hoogte

ICT-blogs

Wanneer je Googlet op de term “ICT-blogs” worden er ongeveer 24.8000.000 resultaten weergegeven. Onmogelijk natuurlijk om hieruit de leukste blogs te selecteren . Daarbij is de term ICT ook nog eens enorm breed, dus is het nog maar afwachten wat je in deze blogs eigenlijk te lezen krijgt. Wij hebben een paar blogs voor je op een rijtje gezet die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken.

De grote namen

We beginnen maar gewoon met de meest bekende: Tweakers. “Is dit wel een blog?” hoor ik je nu denken. Je kent het misschien meer als vergelijkingssite of forum. Maar op de homepage van Tweakers staat wel degelijk een lijst aan nieuwsverhalen, die ongeveer om het half uur wordt aangevuld. Genoeg te lezen dus! De onderwerpen die hierop voorbij komen variëren van ‘de internetaanval bij de Winterspelen’ tot ‘Intel introduceert zuinige Core i3-dualcore met Turbo voor laptops’. De  topics kunnen dus actueel en algemeen zijn, maar gaan soms juist ook heel diep in op hard- en software. Voor elk wat wils!
Een blog die hier mooi op aansluit is TechCrunch. Deze blogposts zijn allemaal in het Engels, maar dat is voor jou waarschijnlijk geen probleem. Ook hier wordt bijna om het half uur iets nieuws op geplaatst. Vind jij het interessant om te lezen over de elektrische auto van Volkswagen? Of ben je op zoek naar een leuke gadget als cadeautje voor je beste vriend? Op TechCrunch kun je overal voor terecht.
Een laatste blogsite die past in dit straatje is The Next Web. Ook op deze blogsite komen alle thema’s aan bod. Van de laatste update voor de PlayStation 4  tot de uitspraak van John McAfee over de bitcoin: “I predict Bitcoin at $1 milion by the end of 2020, I will eat my dick if wrong”. Van dit soort blogs kun jij als je ook thuis bent in de Crypto-wereld vast genieten.
Bitcoin - ICT-blogs

Diepgang en gadgets

Een andere, waarschijnlijk niet onbekende, site waarop de nieuwste tech verhalen te lezen zijn is Wired. Deze site heeft haar blogs ingedeeld in de thema’s: business, culture, gear, ideas, science, security, transportation, photo, video en backchannel. Ook zijn op Wired naast korte blogs veel langere artikelen te lezen, waarin meer achtergrondinformatie besproken wordt. Ideaal voor als je houdt van iets meer diepgang.
Een iets specifiekere blogsite is Engadget, die, zoals de naam al doet vermoeden, met name de focus legt op het bespreken van gadgets. Dit hoeft niet alleen te gaan om de nieuwste Apple-producten of de beste go pro camera’s, maar kan ook gaan over een pod om je eigen bier mee te brouwen. Wie wil daar nou niet meer over lezen?
Bierpod ICT-blog

Programmeren

Als je niet zozeer wil lezen over gadgets en het laatste tech nieuws maar meer geïnteresseerd bent in nieuwtjes op jouw vakgebied is Sitepoint misschien iets voor jou. Op deze site wordt in de blogs echt ingegaan op het programmeren en programmeertalen. Met titels als ‘7 of the best code playgrounds’ en ‘8 must have PHP quality assurance tools’ zit er ongetwijfeld een artikel bij dat jij interessant vindt én dat ook nog eens relevant kan zijn voor jouw werk.
Ook op CSS Tricks worden onderwerpen omtrent het hoe en wat van coderen aangesneden. Naast geschreven blogs kun je op deze site ook de video screencasts bekijken. Die gaan onder andere over HTML, WordPress of games bouwen met Javascript. Of je nou net bent begonnen met coderen of dit al een tijdje onder de knie hebt. Een paar tips & tricks zijn natuurlijk nooit verkeerd.
CSS ICT-blog
Een laatste favoriet op dit vakgebied is de blog Coding Horror. Dit gaat niet alleen maar over het leed dat coderen heet, maar hier worden vooral ervaringen besproken die herkenbaar zijn voor elke developer. De schrijvers doen dit op een leuke en persoonlijke manier. Ze springen van de Netflix-serie Black Mirror naar hun eigen geeky jeugd en bespreken daarna ook nog even de ins en outs van het hacken. Ook met deze blogverhalen kun je je een hele middag vermaken.

Niet schrijven maar lezen

De beschreven blogs zijn behoorlijk uiteenlopend wat betreft de onderwerpen, dus er zal ongetwijfeld iets naar je wens bij zitten. Dan kan je na het werk in plaats van code schrijven ook eens over code lezen. Zo blijf je op een ontspannen manier helemaal up-to-date.

Tags: , , , ,