Mensen aannemen tijdens COVID-19— Dit zijn de meestgestelde vragen van werkgevers over het aannemen van mensen

Veelgestelde vragen COVID-19-19

Op naar het ‘nieuwe normaal’. Maar wat is dan precies het ‘nieuwe normaal’? Wat betekent dat nou eigenlijk? En wat voor effect heeft dat op jou, jouw bedrijf & het aannemen van mensen?

Dit zijn de meestgestelde vragen die wij van werkgevers ontvingen.

1) COVID-19: is het nu wel een goede tijd om mensen aan te nemen?

Deze periode, nu de markt meer begint te draaien naar een werkgeversmarkt, is bij uitstek een mooi moment om dat felbegeerde talent voor jouw bedrijf binnen te halen. Op dit moment leven we in een onwerkelijke situatie. Er zwerft een virus over de wereld waarvan we nog maar weinig weten. Dat brengt onzekerheden met zich mee: voor de oudere generatie met betrekking tot hun gezondheid, voor de jongere generatie met betrekking tot hun ouders, hun werksituatie & de toekomstige economie. En voor de werkgevers uit zich dit in zorgen over hun bedrijf. Radicaal korten in uitgaven lijkt in eerste instantie een logische keus en vaak wordt dan al gauw gedacht aan het korten op personeelskosten. Een begrijpelijke, maar niet altijd verstandige keus. Juist nú is het moment om te experimenteren, processen onder de loep te nemen en kijken waar de kansen – ook voor jouw bedrijf of sector – liggen. Wie heb je daarvoor nodig? Wees de concurrentie voor.

2) Hoe ziet een inwerktraject eruit tijdens COVID-19?

Een goed inwerktraject (of onboardingtraject) is enorm belangrijk als je een nieuwe werknemer een vliegende start wil geven. En dit traject ziet er tijdens COVID-19 vanzelfsprekend anders uit dan je gewend was. Wat vaak voor een deel ‘natuurlijk’ plaatsvindt, zijn nu zaken geworden om over na te denken. Zoals: hoe zorg ik ervoor dat mijn nieuwe medewerker zich thuis voelt ook al zijn er geen fysieke contactmomenten, hoe zorg ik ervoor dat een nieuwe medewerker toch een beeld krijgt van de mensen met wie hij of zij samenwerkt, hoe houd ik de vinger aan de pols, hoe maak ik alle belangrijke informatie digitaal inzichtelijk & hoe kan ik subtiel aanvoelen of alles in orde is? Geen zorgen: er zijn genoeg bedrijven die het inwerktraject al jaren digitaal doorlopen. Door simpelweg wat extra aandacht aan dit proces te geven en wat nieuwe routines in te bouwen, zorg je er al snel voor dat een werknemer zich welkom voelt.

Meer weten over online onboarding?

3) Hoe voer je een sollicitatiegesprek tijdens COVID-19?

Waar we tot voor kort als land voornamelijk fysieke sollicitatiegesprekken voerden, zullen de meeste gesprekken nu digitaal plaatsvinden. We hebben gemerkt dat dit zowel voor- als nadelen heeft. Het is prettig als je iemand echt kunt aankijken tijdens een belangrijk gesprek, maar aan de andere kant is het ijs dankzij de gekke situatie op deze manier wel snel gebroken. Bovendien is het voor beide partijen ook makkelijker interviews te plannen nu alles digitaal (en vanuit huis) plaatsvindt. Toch hulp nodig? Uiteraard kan jouw eigen contactpersoon bij &Work je hiermee helpen.

Direct tips nodig over het voeren van een online sollicitatiegesprek?

4) Wat kan &Work voor ons doen tijdens COVID-19?

Een crisisperiode is hét moment om te testen, nieuwe wegen te bewandelen, mogelijkheden te onderzoeken en denken in oplossingen & kansen in plaats van blokkades. Wat daar precies voor plannen uit voortkomen, is voor elk bedrijf anders. &Work kan helpen door inzichten uit de markt te verstrekken, advies te geven rondom zaken als benchmarking, vacatureteksten, marketingplannen, market mapping en employer branding. En natuurlijk door te ondersteunen bij het volledige (digitale) sollicitatieproces; van eerste gesprek tot het tekenen van het contract. Maar bovenal met het werven van het juiste talent dat nu – maar ook als de crisisperiode meer naar de achtergrond schuift – past bij jou, je team, je bedrijf & je toekomstplannen. Dit is hét moment om felbegeerd talent voor je bedrijf te vinden.

5) Hebben jullie ook speciale pakketten tijdens COVID-19?

Juist in deze periode willen we het voor werkgevers eenvoudig maken om met behulp van nieuw talent, hun bedrijf een boost te geven. Tegelijkertijd begrijpen we dat dit ook voor uitgaven zorgt op een moment dat je de kosten laag wil houden. Inzetten op talent is een langetermijnstrategie en daarom bieden wij meer mogelijkheden aan zodat je ook nu kunt blijven groeien.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

6) Kan &Work tijdens COVID-19 wel goede mensen vinden voor ons?

Voor &Work geldt hetzelfde als voor menig ander bedrijf: COVID-19 brengt ons veel, zowel in uitdagingen als in kansen en mogelijkheden. Het vinden van passend talent is dankzij onze enorme database, uitgebreide netwerk en bewezen, proactieve werkwijze ook in deze tijden geen probleem. Wij helpen je met het scherpstellen van profielschetsen, inrichten van processen en binnenhalen van jouw nieuwe werknemers.

Heb jij vragen die we niet beantwoord hebben? Of ben je benieuwd naar wat &Work kan doen voor jou & jouw bedrijf? Neem contact met ons op en we bespreken vrijblijvend de mogelijkheden met je.

Tags: ,

Laat je vacaturetekst gratis checken

Gratis vacaturecheck

Zo vind je sneller de juiste mensen

  • Gratis tips van specialisten
  • Pakkende vacaturetekst
  • 12+ jaar ervaring

Laat je vacaturetekst checken

Plaats je vacatures op &Work
Plaats je vacatures op &Work

Direct talent vinden?

Wil jij direct het juiste talent voor jouw bedrijf vinden? Plaats je vacature op &Work en we nemen contact met je op.

Vacature plaatsen