Je netwerk vergroten als developer: zo doe je dat!

Misschien heb jij jouw droombaan als web- of app developer al wel gevonden. Of ben je op jouw kantoor helemaal op je plek als Front-end developer.  Hoe tevreden jij ook bent met je huidige baan, het is natuurlijk nooit verkeerd om te blijven netwerken. Wie weet wat voor moois jou in de toekomst nog te wachten staat! Wij hebben 4 tips voor je op een rijtje gezet waarmee jij jouw netwerk kan vergroten.

Bekijk alle vacatures van &Work >

1. Blijf je LinkedIn-netwerk uitbreiden

De meest populaire -en misschien ook wel makkelijkste- manier van netwerken is LinkedIn. Als jij je profiel 100% hebt ingevuld en je pagina een beetje up-to-date houdt, ben je al over de helft. Maar om te netwerken is het vooral belangrijk dat je connecties blijft maken. Je vrienden en collega’s heb je allemaal al aan je online netwerk toegevoegd, maar LinkedIn is juist ook heel handig om met mensen in contact te komen waar je misschien ooit een keer mee gepraat hebt op een feestje. Je weet maar nooit wat die mensen misschien ooit nog voor jou kunnen betekenen.

2. Zorg dat je online actief bent

Naast connecties maken is het op LinkedIn ook belangrijk om zichtbaar te blijven. Dat doe je bijvoorbeeld door zelf af en toe eens iets te posten of door posts van anderen te liken of hier een comment bij te plaatsen. Daarnaast zijn ook de LinkedIn-groepen erg interessant. Ben jij nog geen lid van een groep in jouw vakgebied? Doe dit dan snel! En ook hier geldt: wees actief. Zoek de interactie op met andere groepsleden. Op deze manier kom je nieuwe mensen tegen, ben je in beeld en zullen mensen zich jou ook sneller herinneren.

3. Bezoek beurzen en evenementen

Waar is netwerken nou makkelijker dan op een beurs of evenement in jouw vakgebied? Bezoek bijvoorbeeld de grootste ICT beurs van Nederland ‘ICT2018’ of een meer specifiek evenement als ‘Zorg & ICT’ of het ‘Tooling Event’. Het is altijd leuk en leerzaam om van collega ICT’ers te horen aan welke tools zij momenteel werken en hoe ze dat aanpakken. Daarnaast kun jij natuurlijk ook je eigen verhaal doen. Misschien staat er wel een potentiële werkgever op de beurs die zo onder de indruk is van jouw skills, dat je een week later een mooi aanbod in de bus krijgt. Altijd leuk om te zien dat bedrijven geïnteresseerd in jou zijn toch?

4. Voer kennismakingsgesprekken

Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de werknemers openstaat voor een nieuwe baan. Geldt dat ook voor jou? Misschien ben jij wel een zeer gewilde developer en word je regelmatig gebeld door recruiters of geïnteresseerde bedrijven. Als je een fijne baan hebt waar je helemaal tevreden mee bent zit je er natuurlijk helemaal niet op te wachten om ergens opnieuw te beginnen. Maar voor een kennismakingsgesprek kan je natuurlijk altijd openstaan! Ook dit valt onder netwerken. Als jij bij verschillende bedrijven je gezicht laat zien, weten de belangrijke personen in jouw vakgebied in ieder geval wie je bent en wat je kan. Zo’n kennismakingsgesprek kan je altijd vrijblijvend doen, zonder dat je dan ook meteen verplicht bent om ergens anders te starten.

Netwerken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn

Netwerken is dus eigenlijk niets anders dan zien en gezien worden. Blijf hier als werkende ook vooral mee bezig. Op deze manier laat je alle deuren naar de toekomst wagenwijd openstaan!
Voor een overzicht van dingen die je vooral niet moet doen tijdens het netwerken, klik hier!

Tags: ,