Op welke ICT-beurs wil je jezelf zeker laten zien als werkgever?

Tags:

ict-beurs

Vakbeurzen ouderwets? ICT’ers ontmoeten elkaar alleen online? Niets is minder waar. Nederland kent een flink aantal goed bezochte evenementen en vakbeurzen, specifiek gericht op vakmensen in de ICT. Een ICT-beurs is dé plek waar ICT’ers en bedrijven samenkomen. De ideale gelegenheid om te netwerken, maar ook om je product te promoten en jezelf te presenteren als bedrijf. En als werkgever!

Als werkgever kom je op een ICT-beurs niet alleen in contact met (potentiële) klanten en partners. Een beurs is ook een zeer interessante plek om kandidaten te spreken die (eventueel in een later stadium) een goede aanwinst kunnen zijn voor je team.

Boek je plek op een ICT-beurs

Vanaf eind september barst het beursseizoen weer los: nu is dus de tijd om interessante beurzen te selecteren, je in te schrijven en je voor te bereiden op alles wat er bij een ICT-beurs komt kijken.

Om het je iets makkelijker te maken, stelden we een lijst voor je samen met enkele van de grootste ICT-beurzen en -evenementen van het komende jaar. De beurzen in onze lijst trekken gezamenlijk jaarlijks enkele tienduizenden bezoekers. Kansen te over om je te profileren als werkgever en interessante kandidaten te ontmoeten.

Big Data Expo

Data: 21&22 september 2016
Locatie: Jaarbeurs Utrecht
Verwachte aantal bezoekers: 4.000

Kosten:

Big Data is een onmiskenbare trend in het ICT-landschap. Er bestaat een bewezen causaal verband tussen het toepassen van Big Data en rendementsverbeteringen. Niet zo vreemd dus, dat er een ICT-beurs gewijd wordt aan deze specifieke niche.

Op deze beurs kunnen bedrijven die werken met Big Data zich presenteren door middel van stands. Daarnaast zijn er binnen de twee beursdagen tegen de 100 lezingen te volgen over verschillende subthema’s van Big Data.

ICT & Logistiek

Data: 2&3 november 2016
Locatie: Jaarbeurs Utrecht
Verwachte aantal bezoekers: 6.000

Kosten:

Binnen het vakgebied Logistiek is ICT een onmisbaar middel. Met ICT kun je processen stroomlijnen en optimaliseren. Ieder jaar trekt de beurs ICT & Logistiek dan ook duizenden specialisten die zich bezig houden met toepassingen en diensten voor de Supply Chain.

Ruim 100 exposanten en verschillende experts op het gebied van ICT & Logistiek zorgen 2 en 3 november voor inspiratie en innovatie. Op de ICT-beurs kun je daarnaast verschillende seminars volgen waarin kennisoverdracht centraal staat.

Infosecurity / Tooling Event / Storage Expo

Data: 2&3 november 2016
Locatie: Jaarbeurs Utrecht
Verwachte aantal bezoekers: 7.500 – 8.000

Kosten:

Tegelijk met ICT & Logistiek vindt in een ander deel van de Jaarbeurs een verzameling van specialistische ICT-beurzen plaats: Infosecurity, het Tooling Event en de Storage Expo. Begin november vindt daarmee het grootste ICT-evenement van de Benelux plaats in de Jaarbeurs.

Ieder onderdeel van deze ICT-beurs heeft zijn eigen focus: waar Infosecurity zich vooral richt op de ICT-securitybranche, biedt het Tooling Event informatie voor de inkoper van ICT-producten en –diensten. Het Storage Event is ingericht op ICT-professionals die zich bezighouden met dataopslag en –beheer. Voor elk wat wils!

Webwinkelvakdagen

Data: 18&19 januari 2017
Locatie: Jaarbeurs Utrecht
Verwachte aantal bezoekers: 11.000

Kosten:

Voor ICT’ers die werkzaam zijn op het raakvlak van e-commerce en ICT, zijn de Webwinkelvakdagen niet te missen. Op ruim 15.000 m² beurshal presenteren zich ruim 250 exposanten die ieder een eigen kijk hebben op de laatste ontwikkelingen op het gebied van e-commerce. Daarnaast vinden er over de 2 beursdagen meer dan 170 lezingen en keynotes plaats, verzorgd door sprekers uit het vakgebied.

Bouwbeurs (met onderdeel Bouw & ICT)

Data: 6-10 februari 2017
Locatie: Jaarbeurs Utrecht
Verwachte aantal bezoekers: 70.000+

Kosten:

Ook in de bouw is ICT een steeds belangrijker thema. Daarom is er op de tweejaarlijkse Bouwbeurs een speciale sector ingericht voor Bouw & ICT. Hier kunnen bedrijven die zich bezighouden met innovatie op het gebied van Bouw & ICT zich presenteren.

Zorg & ICT

Data: 14-16 maart 2017
Locatie: Jaarbeurs Utrecht
Verwachte aantal bezoekers: 10.000+

Kosten:

Zorg & ICT is dé jaarlijkse beurs voor ICT-oplossingen en innovatie binnen de zorg. In de wereld van de zorg is het optimaliseren en moderniseren van processen en toepassingen vaak van levensbelang; met meer tijd kunnen immers meer levens gered worden, of op z’n minst verbeterd. Op Zorg &ICT zijn alle grote spelers op het gebied van e-health en zorgoptimalisatie door ICT prominent aanwezig.

ICT Vakdag

Datum: 8 mei 2017
Locatie: Jaarbeurs Utrecht
Verwachte aantal bezoekers: 2.000

Kosten:

Brancheorganisatie ICT Waarborg organiseert al voor het negende jaar op rij de ICT Vakdag en kan ieder jaar op een grotere belangstelling rekenen dan het jaar ervoor. Het is dé plek waar vakgenoten, leveranciers en fabrikanten in de ICT elkaar ontmoeten. Elk jaar zijn er toonaangevende sprekers die interessante lezingen en workshops verzorgen.

Impressie ICT Vakdag 2016: 

* De vanaf-prijzen voor deelname aan deze ICT-beurzen zijn gebaseerd op de basistarieven voor een kleine stand, met minimale standbouw en promotie. Neem voor meer mogelijkheden en een kostenplaatje op maat contact op met de organisatie van het desbetreffende evenement (contactinformatie via de link). 

Tags: