‘Waar we het meest trots op zijn? Op de kwaliteit van onze medewerkers.’ – Een interview met PanCompany

HR manager

De bijzondere naam van PanCompany is niet toevallig gekozen. Het Griekse woord ‘Pan’ staat voor het woord: ‘overkoepelend’. Deze sprankelende organisatie heeft namelijk meerdere, samenhangende expertises onder één dak, pakt opdrachten vanuit diverse aandachtsgebieden op en is betrokken bij een diversiteit aan Top 200 bedrijven. Ze groeien bovendien als een speer en zijn in 2019 voor het zesde jaar op rij FD Gazelle geworden! Reden genoeg om dit innovatieve en succesvolle compleet-bedrijf uit te lichten in een blog.

PanCompany – The Expert Solution. Maar wat doen jullie precies?

“PanCompany heeft als opdrachtgevers een arsenaal aan grootzakelijk klanten uit diverse sectoren. We zijn een expertiseleverancier en onze mensen worden omwille van hun expertise ingehuurd door onze opdrachtgevers. Ze zijn in uitdagende opdrachten op locatie actief bij en voor onze klanten. Dit zijn onder meer banken, verzekeraars, overheidsinstellingen, telecombedrijven, energie- en netwerkbedrijven. We zijn vooral actief in de Randstadprovincies, Noord-Brabant en Gelderland. Dat is ook het gebied waar wij voornamelijk willen werven bij de zoektocht naar nieuwe collega’s. We houden het liefst de woon-werkafstand voor onze mensen zo kort mogelijk.”

Dat jullie een interessant bedrijf zijn met boeiende opdrachtgevers, is duidelijk. Maar wat maakt jullie nou specifiek voor developers zo aantrekkelijk?

“Dat is meerledig. We werken met een moderne vorm van dienstverband: The Expert Solution. In het kort houdt dit in dat er een hoge mate van zelfsturing, eigen verantwoordelijkheid en ondernemerschap van onze mensen wordt verwacht. Daar staat ook een hoge beloning tegenover: onze professionals delen mee in de omzet die ze realiseren in hun opdrachten. Daarmee kunnen ze hun inkomen met factor 1,5 tot 2 vermenigvuldigen. Die combinatie van zelf aan het stuur staan en naar waarde beloond worden, is ook hetgeen waar onze mensen naar op zoek waren toen ze voor PanCompany kozen.

Daarbij hangt ons bestaansrecht een-op-een samen met vakkennis. Vanzelfsprekend moet die altijd up-to-date zijn. Daarom investeren wij enorm in kennisopbouw (trainingen, opleidingen, conferenties) en kennisdeling (in- en externe meet-ups).

Dat onze developers zich zo snel ontwikkelen en voortdurend bijleren, komt daarnaast doordat de afwisseling in de opdrachten zo groot is. Bovendien zijn de opdrachten complex. Genoeg uitdaging en roadblocks om te tackelen, wat om innovatieve en creatieve oplossingen vraagt.”

Interessante opdrachten en klanten, waardoor developers zich razendsnel kunnen ontwikkelen. En welke technieken worden dan momenteel vooral gebruikt?

“Dat is volledig afhankelijk van de opdracht, de ene opdrachtgever is sneller met de adoptie van nieuwe technologie dan het andere. Maar naast het standaard Java/JEE, Javascript en C#-werk en veel voorkomende frameworks als Spring en MVC, zien we momenteel steeds meer containertechnologie (Docker en Kubernetes) evenals front-end frameworks (Angular, ReactJS, VueJS, Polymer, etc.). We krijgen ook regelmatig aanvragen voor fullstack-ontwikkelaars.”

Waar zijn jullie het meest trots op?

“We zijn vooral trots op (de kwaliteit van) onze medewerkers. We hebben uitsluitend ervaren en communicatief sterke IT-professionals in dienst die hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Zij zijn dan ook nagenoeg in elk omgeving van toegevoegde waarde en dat is buitengewoon bijzonder. Gelukkig zijn onze medewerkers ook blij met ons: de tevredenheid is hoog en (ongetwijfeld ook daardoor) het ziekteverzuim heel laag (<1%).”

Is er ook een specifieke prestatie als bedrijf die eruit springt?

“In 2019 is PanCompany bekroond met de titel Great Place to Work Certified. En dat niet alleen; we zijn in 2019 voor het 6e jaar op rij FD Gazelle geworden (Red: behorende tot de snelst groeiende ondernemingen van NL). Een mooie prestatie!”

Absoluut een mooie prestatie. Gaan jullie dit volhouden?

“Het is de bedoeling om door te groeien naar 100 professionals in 2022. Wat we daarbij wel heel belangrijk vinden, is dat we onze bijzondere cultuur behouden.”

Hoe is die cultuur precies?

Korte lijnen, mensgericht en informeel. Onze organisatie is heel plat. Voor ons heeft dat altijd uitstekend gewerkt. Elke professional heeft rechtstreeks contact met het management en de rol van het management is vooral faciliterend en ondersteunend.”

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden worden bij jullie het meest gewaardeerd?

“De mogelijkheden om door te ontwikkelen in de vorm van opleidingen, trainingen en conferenties kunnen onze mensen erg waarderen. We maken niet gebruik van persoonsgebonden budgetten – als iemand veel opleidingen wil volgen, dan kan dat. En als je je een jaar minder in extra opleiding wil verdiepen, kan dat ook. Budget hoeft zo niet verloren te gaan. Van onze uitjes kunnen we bovendien ook erg genieten allemaal.”

Welke uitjes hebben jullie al gehad?

“We hebben echt van alles gedaan. Een voorbeeld? We zijn naar Soldaat van Oranje geweest met partners en hebben een jaarlijks skiweekend in Oostenrijk. Ook doen we dingen met de gezinnen, zoals de Efteling, Euro Disney, Walibi en Moviepark. En avontuurlijker nog: indoor skydiven, zweefvliegen, raften en bodyboarden.”

Waarom kiezen jullie voor &Work?

“Dat is eigenlijk heel simpel: in het verleden is dat succesvol gebleken.”
Meer dan duidelijk: de PanCompany is een bijzonder bedrijf met een heel eigen bedrijfscultuur. Een platte organisatie met korte lijnen, grote klanten en uitdagende opdrachten. Denk jij dat je van toegevoegde waarde kunt zijn binnen hun team? Ze zijn doorlopend op zoek naar slimme mensen. Op dit moment staan er diverse vacatures open voor o.a. Front-end developers, Java developers en .NET developers. Check de vacatures van PanCompany op &Work.

Tags: , ,

Laat je vacaturetekst gratis checken

Gratis vacaturecheck

Zo vind je sneller de juiste mensen

  • Gratis tips van specialisten
  • Pakkende vacaturetekst
  • 12+ jaar ervaring

Laat je vacaturetekst checken

Plaats je vacatures op &Work
Plaats je vacatures op &Work

Direct talent vinden?

Wil jij direct het juiste talent voor jouw bedrijf vinden? Plaats je vacature op &Work en we nemen contact met je op.

Vacature plaatsen