De toekomst van ICT-banen in de streek Liemers: ontdek RID de Liemers

Blog &Work Toekomst van ICT

ICT speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Zo ook voor de dienstverlening van veel gemeenten in Nederland. RID de Liemers – opgericht door drie gemeenten met ongeveer 84.000 inwoners – houdt zich momenteel bezig met een groot vraagstuk over ICT in hun organisatie. Ze onderzoeken hoe ze de ICT-samenwerkingen tussen de verschillende gemeenten (en andere betrokken partijen) kunnen versterken en de digitale volwassenheid kunnen vergroten, zodat er een nog betere dienstverlening neergezet wordt binnen de gemeenten. 

Deze vraagstukken en ontwikkelingen in de Liemers bieden voor professionals in het ICT-vakgebied diverse kansen en mogelijkheden. Ook meebouwen aan de toekomst, een betere informatievoorziening en een sterke digitale samenleving? Ontdek in dit artikel meer over RID de Liemers en het vraagstuk waar zij zich mee bezighouden.  

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?Nieuwste vacatures:

Junior Sales Consultant

&Work, Amsterdam

HR Business Partner

Babcock B.V., Schiphol

Loodgieter / CV Monteur

KlimaPlan Klimaattechniek, Breukelen

Bekijk alle vacatures van &Work >

Een shared service center voor gemeenten in de Liemers

RID de Liemers is in 2011 als shared service center opgericht door de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar. De RID maakt deel uit van de Samenwerking de Liemers, waar de regionale sociale dienst (RSD) ook bijhoort. Samen bundelen ze hun krachten om de gemeenten te versterken en te verbinden en overlappende werkzaamheden uit te voeren. RID, wat staat voor Regionaal ICT en Inkoop Dienstencentrum de Liemers, richt zich volledig op de ICT, informatievoorziening en inkoop van de Liemerse gemeenten en SDL – op advies-, beheer-, beleids- en projectniveau. 

RID biedt moderne technologie en specialistische kennis die gericht zijn op de behoefte van vandaag, maar ook innovaties van de toekomst ondersteunen. Ze maken het mogelijk voor gemeenten om hun doelstellingen op het vlak van efficiënte bedrijfsvoering en hoogwaardige dienstverlening te behalen en te verbeteren. Ook zorgen ze ervoor dat de gemeenten doelmatig kunnen inkopen en optimaal gebruik kunnen maken van de kansen op de markt.

De steeds groter wordende rol van ICT

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat vooral overheden achterblijven in het adopteren van nieuwe mogelijkheden met IT. Tegelijkertijd stelt de samenleving – ook via wet- en regelgeving – steeds hogere eisen aan de overheid. De ontwikkelingen gaan razendsnel, de uitdagingen zijn groot en de middelen beperkt, dus veel Nederlandse gemeenten zetten alle zeilen bij om dit te verbeteren en hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in hun ICT. 

Dit is ook de belangrijkste uitdaging van de RID en Liemerse gemeenten voor de komende periode. Ze willen de kloof dichten tussen de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van ICT en het beperkte tempo waarin gemeenten deze ontwikkelingen bijbenen. Bij RID gaat het om de ICT-dienstverlening in de volle breedte in zowel de bedrijfsvoering als de publieke dienstverlening. 

Nieuwe baankansen in de Liemers

De komende jaren krijgt RID de Liemers te maken met ingrijpende ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan de verclouding van ICT, waardoor dit steeds meer als technisch beheerde dienst wordt aangeboden en afgenomen. Maar ook het uit elkaar halen van systemen en data, om vervolgens systemen gemakkelijker te kunnen vervangen en data beter te kunnen benutten en beveiligen. Dit zijn twee voorbeelden van ontwikkelingen die grote gevolgen gaan hebben, maar ook nieuwe kansen bieden. Hier hebben ze natuurlijk extra handen bij nodig! Een aantal nieuwe rollen worden gecreëerd met bijbehorende werkzaamheden op het gebied van regie, architectuur, diensten-integratie, datamanagement en meer. 

Toekomst van ICT in de Liemers &Work Blog

Werken bij RID de Liemers

Op dit moment werken er rond de 30 mensen. Zij zetten zich dagelijks in om de gemeenten te ondersteunen en werken hard aan de ICT-toekomst. Om hierbij te helpen, hebben ze op dit moment één vacature: Informatie Architect

Je komt terecht in een organisatie waar naast hard werken ook tijd en ruimte is voor een praatje. Plezier en gezelligheid staan hoog in het vaandel. Daarom organiseren ze regelmatig leuke uitjes en borrels. Op kantoor vind je een informele sfeer waar ze aandacht hebben voor elkaar en volop ruimte is om te werken aan je eigen ontwikkeling. Bij RID de Liemers zijn ze erg flexibel: de deuren staan altijd open en je kunt zelf bepalen waar je werkt. 

Is dit de werkplek voor jou? Bekijk dan nu de openstaande vacature of neem contact op met Kay.

Kay Totri &Work

Tags: , ,