Deze vette games kun je verwachten in 2018

Tags: ,
Games - Tech & Trends

Wat gaat 2018 ons brengen op gamegebied? Kunnen we een aan-2017-tippend-jaar verwachten? Het jaar waarin Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey en Call of Duty: WWII eindelijk uitkwamen. Of blijft 2018 toch achter? De berichten zijn gelukkig veelbelovend. In 2018 gaan we er bijvoorbeeld eindelijk achter komen hoe het verdergaat met Ellie en Joel in Naughty Dog’s The Last of Us Part II. Ook de cowboys van Red Dead Redemption zijn terug, en geven ons in het derde deel van de reeks een kijkje in de hoogtijdagen van de originele gang van Dutch van der Linde. Deze, en nog meer gave games, worden verwacht in 2018!
 

Far Cry 5

In 2018 wordt alweer de vijfde game in de Far Cry-reeks verwacht. De door Ubisoft ontwikkelde game bevat meer features, vettere locaties en te gekke extra’s om je spelervaring naar een hoger niveau te tillen. In tegenstelling tot eerdere releases in de Far Cry-reeks, kun je in de nieuwste versie je personage zelf creëren en aanpassen zoals je wilt.
De verhaallijn in Far Cry 5 is wederom ingenieus. Als hulpsheriff is het jouw taak om Hope County te beschermen tegen een extreemrechtse religieuze sekte die niet bepaald vriendelijk en zachtzinnig omgaat met ongelovigen. In je missie om deze sekte te stoppen laat één van de nieuwe features jou mensen rekruteren als onderdeel van het verzet.
De gameplay is veelal onveranderd in het vijfde deel. Wel is de mogelijkheid om te jagen uitgebreid met vissen en is het wingsuit terug van weggeweest. Ook is Far Cry 5 de eerste game in de reeks waarin vliegtuigen deel uitmaken van de vervoersmogelijkheden.
De hele game is daarnaast ook in co-op mode te spelen. Ideaal als je al een goede verzetspartner hebt gevonden.
Releasedatum: 27 maart 2018
Beschikbaar voor: Xbox One, PlayStation 4 en PC
 

God of War

Ook Kratos, de ‘God of War’, keert in 2018 terug. Maar niet naar het oude Griekenland. Na de nodige strijd te hebben geleverd met de Griekse goden, gaat de antiheld op zoek naar rust in het Hoge Noorden. Of de Noorse goden hem wel gunstig gezind zijn? Dat ontdekken we in deze achtste game uit de serie – en vervolg op God of War III. Wat je waarschijnlijk zal opvallen is dat Kratos niet meer de allesverwoestende barbaar is die we van hem gewend zijn. Hij heeft nu een zoon, en dit heeft hem laten inzien dat buitensporige woede niet past bij de leermeester die hij voor zijn zoon wil zijn. Afgezien van tijdens de strijd natuurlijk. Kratos is kwetsbaarder door zijn zoon, maar heeft in hem ook een waardige strijdpartner. Dit maakt de dynamiek in het spel extra interessant.
Santa Monica Studio heeft ook haar best gedaan op realistische nieuwe camera-angles. Het over-the-shoulder-shot wordt tot in perfectie uitgewerkt in deze nieuwe God of War-game, en laat zien dat Santa Monica Studio nog veel achter de hand heeft voor de komende releases.
Met vijanden gebaseerd op de Noorse mythologie en elementen van het ruige Scandinavische landschap onderscheidt de game zich van zijn zeven voorgangers. De game is echter alleen in single-player mode te spelen. Daartegenover staat wel dat je ook de skills van Atreus, Kratos’ zoon, kunt gebruiken in de strijd.
Releasedatum: 20 april 2018
Beschikbaar voor: PlayStation 4
Games - Tech & Trends

Nintendo Labo

Speciaal voor de Switch heeft Nintendo iets heel gaafs ontwikkeld. Met behulp van een beetje karton en de Joy-Cons (de controllers van de Switch) kun je straks je eigen interactieve speelgoed maken. Je kunt games spelen op het scherm van je switch terwijl de controllers op hun plek zitten in het karton, maar je kunt het beeldscherm ook onderdeel laten worden van je creaties, of Toy-Cons zoals Nintendo ze zelf noemt. De previews liegen er in ieder geval niet om.
Het is niet zo gek dat een hoop (volwassen) mensen hier hyped over zijn, het zit namelijk echt heel slim in elkaar. Waar Nintendo in 2006 met de Wii al een succesvolle gooi deed naar ‘fysiek gamen’, gaat Nintendo Labo nog een paar stappen verder. Het draagbare systeem biedt ongelofelijk veel mogelijkheden en Nintendo maakt optimaal gebruik van de kleine controllers en de vernuftige techniek in deze dingetjes.
Nintendo zal eind april twee pakketten lanceren waar zowel het karton als de software voor de Switch inzitten om alles te kunnen spelen. Het mooie van deze pakketten is dat je echt wordt gestimuleerd om goed te kijken naar de techniek achter de spellen. Door het zelf in elkaar te zetten hoopt Nintendo dat de spelervaring nog specialer wordt.
Totaal iets anders dan de shootergames, maar minstens zo vet.
Releasedatum: 20 april 2018
Beschikbaar voor: Nintendo Switch
 

Red Dead Redemption II

The (cow)boys are back. Later dan gepland, maar de releasedatum is eindelijk bevestigd door Rockstar Games. Vanuit een gebied gebaseerd op het grillige hart van Amerika, waar grasland, bergen, moeras en bos elkaar afwisselen, worden we meegenomen in het verhaal van de originele gang van Red Dead-fenomeen Dutch van der Linde. Een prequel dus, waarin de gang nog actief is en de Western cultuur nog floreert.
In het derde deel van de Red Dead-reeks speel je met Arthur Morgan, een gevreesde bandiet en lid van Dutch’s gang die overhoop ligt met de politie en andere gevreesde figuren. Het vertrouwde personage uit de eerste twee delen, John Marston, heeft nog geen verschijning gemaakt in de trailers, maar een jongere versie van de cultheld in Red Dead Redemption II is niet uitgesloten.
Er is helaas nog niet veel bekend over de gameplay van het spel. Maar in de verschenen trailers zien we wel duidelijk drie mannen door het water waden – iets wat we zelf ook kunnen gaan doen? Ook hebben we gezien dat twee pistolen, in beide handen één, werden gebruikt in een duel. En een pijl en boog! Kunnen we hieruit opmaken dat deze features wel degelijk in de game zitten? Rockstar belooft overigens ook een compleet nieuwe multiplayer-ervaring. Wij zijn benieuwd.
Releasedatum: 26 oktober 2018
Beschikbaar voor: Xbox One en PlayStation 4
Games - Tech & Trends

The Last of Us Part II

Vijf jaar later in het verhaal van The Last of Us en vijf jaar sinds de releasedatum van part I. In dit vervolg krijg je de kans om met Ellie te spelen, die ondertussen haar kinderschoenen is ontgroeid en een onverschrokken jonge vrouw is geworden. Heel veel is er nog niet bekend over het langverwachte vervolg, en dat geldt ook voor de releasedatum. Wel heeft Naughty Dog een ijzersterke trailer gereleaset, waarin een aantal nog onbekende personages hun intrede doen.
Het apocalyptische avontuur belooft een vlucht te nemen en je leert de personages op een nieuwe manier kennen. En de visuals: wauw! Voor The Last of Us Part II zal Golden Globe- én Grammy-winnaar Gustavo Santaolalla de muziek schrijven, zoals hij dat ook voor deel I heeft gedaan.
Ondanks de schaarse informatie waar we het tot nu toe mee moeten doen, is er een grote kans dat we onze kerstvakantie van dit jaar massaal gaan spenderen aan The Last of Us part II.
Releasedatum: Eind 2018
Beschikbaar voor: PlayStation 4
 

Yoshi

Het vrolijke groene wezentje krijgt er weer een eigen spel bij. Dit keer voor de Switch. Met de nieuwe Yoshi-game gaan de makers voor een compleet nieuwe game-ervaring; een twist op het traditionele platformspel. Door middel van een camera-flip-functie kun je namelijk de ‘achterkant’ van alle levels bekijken, waarmee de ontwikkelaars bij Good-Feel zich creatief bewezen hebben. De Little Big Planet-achtige levels zijn een twist op de levels die we van de Yoshi-games gewend zijn. De verzamelbare items spelen uiteraard nog een grote rol, maar alleen door de levels te ‘flippen’ kun je deze allemaal bereiken.
Deze game is ook volledig te spelen in co-op mode, waardoor je samen de voordelen van de flip-levels kunt ervaren.
Ook voor de nieuwste versie van Yoshi is nog geen releasedatum bekend. Maar we kunnen met grote zekerheid zeggen dat de game eind 2018 wel beschikbaar is. Switchspelers met een voorliefde voor platformspellen kunnen hun hart ophalen met deze nieuwe game van Nintendo.
Releasedatum: Eind 2018
Beschikbaar voor: Nintendo Switch
 

2018 net zo’n succesjaar als 2017?

De namen die vooralsnog in de releaseagenda te vinden zijn beloven in ieder geval veel goeds. Of de spellen opgewassen zijn tegen het succes van de grootmachten uit 2017 is nog afwachten. Maar we hebben zeker iets om naar uit te kijken!

Tags: ,