Vijf uiteenlopende tech bedrijven die jou willen hebben

Er is veel mogelijk als het gaat om werken in de IT. Dat hoeven we jou niet te vertellen. Maar misschien zijn er nog wel werkplekken waar je zelf nooit aan gedacht had. Wij hebben daarom vijf topwerkgevers voor je op een rijtje gezet, die zich in verschillende branches bevinden. Wie weet opent het jouw ogen en heb je ineens zin in een nieuwe wending.

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?Nieuwste vacatures:

Servicemonteur Beveiligingstechniek

Schouten Techniek BV, Zwaag

UX/UI Design Talent Program

Jungle Guilds, Amsterdam

Medior Python/Django Developer

NextGear, Amsterdam

Bekijk alle vacatures van &Work >

1. Gepersonaliseerde producten bij GoCustomized

GoCustomized is een e-commerce startup met een passie voor gepersonaliseerde producten. In 2012 startten ze met het ontwikkelen van een iPhone 4s backcover. Een vervangende achterkant van glas die je helemaal zelf kon ontwerpen. Dit was een groot succes en dus gingen ze door. Nu, bijna 4 jaar later, hebben ze meer dan 80 verschillende hoesjes, cases en covers die je allemaal naar eigen wens kunt customizen. Het streven is om uit te breiden naar dé go-to winkel voor een gepersonaliseerde lifestyle.
GoCustomized is ontstaan in Amsterdam en is hier nog steeds gevestigd. Het team dat er werkt is hecht en sterk. Het is een mix van verschillende culturen en professionele achtergronden. Ze houden hun oren en ogen altijd open voor slimme personen van over de hele wereld die gefocust zijn op resultaat. Werken bij GoCustomized betekent dagelijks gratis en gezonde lunches, flexibele werkdagen en -tijden en voor wie wil is er op vrijdag altijd een koud drankje om de week goed mee af te sluiten. De sfeer van een startup, de professionaliteit van een groot bedrijf.

2. Bitfactory werkt voor ‘de mensen aan de andere kant van het scherm’

BitFactory realiseert websoftware en websites met een sterke focus op ‘de mensen aan de andere kan van het scherm’. In nauwe samenwerking met elkaar creëren ze ultieme ervaringen met optimaal resultaat. Van strategie en eerste concept tot aansprekend en gebruiksvriendelijk design, toegespitst op het juiste gebruiksmoment en device. Dit doen ze onder andere voor Tony’s Chocolonely, NOS en de Dierenbescherming. Ze noemen zichzelf hierbij een partner, geen leverancier.
Bij Bitfactory werken (naar eigen zeggen) echte vakidioten die ervan houden mooie digitale producten te ontwikkelen en nieuwe innovaties te stimuleren. Het team bestaat uit een goede mix van jonge en ervaren collega’s uit diverse disciplines. Enkele van de Bitfactory Rules zijn: ‘meten = weten’, ‘be open’, ‘stick to the flow’ en ‘hou het behapbaar’. Je werkt hier in een gezellige werkomgeving op de leukste locatie van Rotterdam.

3. Op het snijvlak van marketing en IT staat Kega

Kega is het digitale retailbureau van de Benelux . Met meer dan 80 specialisten brengen ze ondernemende retailers en brands vérder. Ze verzorgen het hele pakket. Van Intouch retail apps & portals tot instore lost sales apps. En van Magneto e-commerce oplossingen tot digitale content en marketingcampagnes. Meer dan 65 retailers zien in Kega een betrouwbare partner en werken (vaak jarenlang) met ze samen.
Klanten waar Kega mee werkt zijn bijvoorbeeld Hunkemöller, ANWB, Plus en Hans Anders. Samen met de klant zetten ze de nieuwe standaard en ze zijn daarom ook regelmatig op zoek naar collega’s die de lat ook telkens een stukje hoger leggen. Ze bieden een afwisselende baan in een creatieve en innovatieve omgeving, waar veel jonge en ondernemende mensen werken. Een uitdagende werkplek dus, op het snijvlak van marketing en IT.

4. Finalist verbindt mens en IT

Een organisatie die zich in een heel andere branche bevindt is Finalist. Deze grote organisatie verbindt mens en IT, in de zorg en in het onderwijs. Ze zijn al sinds 1988 actief en zijn gevestigd in Amsterdam, Rotterdam, Maarssen & Eindhoven. Speciaal voor organisaties en instellingen in de zorg en in het onderwijs bieden ze een breed pakket aan diensten en oplossingen. Dit kan bijvoorbeeld een community zijn waar artsen en patiënten samenkomen of een single sign on portal voor studenten en medewerkers.
Om de lijnen met de klant zo kort mogelijk te houden, werken ze graag op locatie. Doordat ze gebruikmaken van Lean en Agile werken kunnen ze een gegarandeerd resultaat verzekeren dat volgens afspraak op tijd wordt aangeboden. Bij Finalist zijn zo’n 130 medewerkers in dienst, die allemaal een bijdrage willen leveren aan het ouder en wijzer worden van mensen. Werken bij Finalist betekent dan ook werken in een innovatieve omgeving aan projecten die er echt toe doen.

5. Isatis Cyber Security werkt vanuit gezamenlijke verantwoordelijkheid

Deze organisatie bevindt zich in de branche die tegenwoordig booming business is, namelijk de cyber security. Bij Isatis vinden ze dat ze met hun kennis een verantwoordelijkheid hebben richting de samenleving en dus werken ze aan de bewustwording rondom cyber security. Voor bedrijv en betekent dit dat ze worden geholpen bij het verbeteren van integrale security en privacy strategie en bij het implementeren van alle beveiligingsmaatregelen. Daarnaast worden er trainingen gegeven in wat mensen zelf kunnen doen om goed beschermd te zijn en blijven.
Bij Isatis Cyber Security werken zo’n 150 medewerkers in een leuke werkomgeving waarin je je thuis voelt. Het is een dynamische en innovatieve werkplek met hoogwaardige kennis van security en privacy. Er wordt gewerkt vanuit het gezamenlijke gevoel van sociale verantwoordelijkheid en ze richten zich op de volle breedte van security en privacy. Omdat een goed beveiligde IT-omgeving nou eenmaal voor iedereen van belang is, houdt het werk hierin nooit op. Ze zijn bij Isatis daarom altijd op zoek naar nieuwe en vertrouwde collega’s.

Vijf branches vijf kansen

Of je nou aan een product werkt, marketingcampagnes creëert of je richt op de veiligheid van IT-omgevingen, overal komt jouw IT-expertise van pas. Heb je twijfels over de branche waarin je momenteel werkt? Schroom dan niet om eens verder rond te kijken en te solliciteren in een heel sector. Genoeg mogelijkheden!

Tags: ,