Welk soort werknemer ben jij? [INFOGRAPHIC]

Weet jij wat jou gelukkig maakt in je werk? Wat je motiveert, wat je demotiveert en welke taken echt bij jou passen? Geen zorgen: dat weten maar heel weinig mensen precies te omschrijven. Je sterktes en zwaktes kennen, kan je echter wel helpen om de koers voor jouw carrière te bepalen. Wij helpen je vast op weg: in onderstaande infographic vind je 4 typeringen van veel voorkomende werknemer-persona’s. In welk soort werknemer herken jij je het meest? En wat betekent dat voor jouw carrière?
Als je jouw persoonlijke talenten en voorkeuren goed in kaart brengt, wordt het gemakkelijker om de juiste keuzes te maken in jouw carrière. Bijvoorbeeld als je twijfelt of je huidige baan wel bij je past, of als je gevraagd wordt om nieuwe verantwoordelijkheden op je te nemen waarover je nog twijfelt. Of als je momenteel zonder baan zit, en je goed wilt inventariseren welk type baan nou echt het beste in jou naar boven haalt.

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?Nieuwste vacatures:

Medior/Senior Back-end Developer C#

i3D.net, Capelle aan den ijssel

Werkvoorbereider Elektrotechniek

Schouten Techniek BV, Zwaag

Software Engineer

Elten Logistic systems, Veenendaal

Bekijk alle vacatures van &Work >

Aanpakker, inspirator, perfectionist of sociaal dier: welk type werknemer ben jij?

In de onderstaande infographic hebben we de verschillende soorten werknemers voor je onderverdeeld in 4 categorieën: De Aanpakker, De Inspirator, De Perfectionist en Het Sociale Dier. Ontdek aan de hand van de Likes, Dislikes en Superpowers van ieder type in welke categorie jij jezelf schaart en check direct of je je wel op het juiste carrièrepad richt!
Welk type werknemer past bij jouw zelfbeeld?

De Aanpakker

Welk type werknemer ben jij? De AanpakkerHerken jij je het meest in het werknemer type van De Aanpakker, dan ben je niet bang voor verandering en werk je graag in hoog tempo. Je hebt niet echt behoefte aan vastomlijnde routines en bent dan ook niet bang om bestaande procedures in twijfel te trekken en de leiding te nemen om nieuwe oplossingen daarvoor te verzinnen. Resultaten en doelen behalen, problemen oplossen en continue verbeteren; dát is waar je werk voor jou om draait. Je vindt het dan ook niet leuk als mensen of regels je in de weg staan om je doelen te bereiken.
Als aanpakker is jouw ideale baan in de ICT: TESTER

De Inspirator

Welk type werknemer ben jij? De InspiratorDe Inspirator is een type werknemer dat vooral veel baat heeft bij een goede sfeer op het werk. Je houdt ervan om samen met anderen resultaten neer te zetten, schakelt snel, hebt altijd tijd voor een lolletje tussendoor en wordt over het algemeen gezien als een echt mensen-mens. Jouw visie kun je goed overbrengen en je bent niet bang om die skills in te zetten als je ziet dat je bij moet sturen op jouw afdeling of project. Wat je valkuilen zijn? Je tijd verkletsen, zaken niet op tijd afkrijgen en té aanwezig zijn op de werkvloer.
Als inspirator is jouw ideale baan in de ICT: PROJECT MANAGER

De Perfectionist

Welk type werknemer ben jij? De PerfectionistAls je je herkent in De Perfectionist, dan houd jij van rust en regelmaat in je werk. Je haat fouten maken en wilt je werk met aandacht en precisie uitvoeren, volgens de vaste werkwijze (omdat die nou eenmaal goed werkt) en binnen de tijd die ervoor gereserveerd staat. De kwaliteit van het eindresultaat is voor jou het allerbelangrijkste, en je verliest je daarom soms in de details van een bepaald traject. Je vindt het uitermate vervelend als iemand aan prima werkende routines wil tornen.
Als perfectionist is jouw ideale baan in de ICT: SOFTWARE DEVELOPER

Het Sociale Dier

Welk type werknemer ben jij? Het Sociale DierBen jij Het Sociale Dier binnen jouw bedrijf, dan is de kans groot dat je het heerlijk vindt om andere mensen uit de brand te helpen. Je bent graag de werknemer waar mensen naartoe komen voor advies of hulp en haalt op die manier veel voldoening uit je werk. Tegen hectiek kun je minder goed, daarom wil je graag dat je werkzaamheden van tevoren duidelijk zijn en goed in te plannen zijn. Ook tegen onvrede en ruzie heb je een aversie: je hebt liever dat iedereen samenwerkt en doet er dus alles aan om de lieve vrede te bewaren.
Als sociaal dier is jouw ideale baan in de ICT: SYSTEEMBEHEERDER

Meer weten over wat voor type medewerker je bent? Doe onze gratis persoonlijkheidstest.

Tags: ,