Kopregel Linkedin – sla jij de plank volledig mis met je LinkedIn headline?

Tags:
Hoe schrijf je een killer kopregel bij LinkedIn?

Sta jij altijd open voor nieuwe kansen, of ben je zelfs actief op zoek naar een nieuwe baan? Dan heb jij je LinkedIn-profiel natuurlijk volledig op orde. Je werkervaringen zijn altijd up-to-date, net als je opleidingen, je vaardigheden en je onderschrijvingen. En uiteraard staat er ook een representatieve foto op je profiel. Toch vergeten veel mensen een belangrijk detail: hun kopregel LinkedIn of LinkedIn headline. Want wat blijft er in de LinkedIn zoekresultaten, in tijdslijnen en in groepen over van je zorgvuldig samengestelde profiel? Alleen je naam en een extra regeltje tekst: de kopregel van LinkedIn! Tijd om jouw headline (ook wel ‘kopregel’ genoemd) dus eens grondig onder de loep te nemen.

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?



Nieuwste vacatures:

Junior Sales Consultant

&Work, Amsterdam

DevOps Engineer

ACC-ICT, Nieuwegein

Payroll Specialist

AS WORKS, Apeldoorn

Bekijk alle vacatures van &Work >

Wat is je LinkedIn kopregel en waar stel je hem in?

Je kopregel LinkedIn is de subtitel die onder jouw naam weergegeven wordt. Wat veel mensen niet weten, is dat je deze regel volledig kunt aanpassen. Standaard pakt LinkedIn je huidige functie en je huidige werkgever als invulling voor deze regel, maar je kunt hier dus ook handmatig tekst invoeren.
Dit is je LinkedIn Headline oftewel LinkedIn kopregel
Je LinkedIn kopregel vind je op je profielpagina terug direct onder je naam. Door op het potloodje te klikken of op de kopregel zelf kun je de tekst eenvoudig aanpassen. Je kopregel mag maar liefst 120 tekens bevatten: benut ze dus goed! Ook goed om te weten: in previews (bijvoorbeeld in je bijdragen op tijdslijnen en in groepen) worden alleen de eerste 80 tekens van je kopregel weergegeven.
Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun kopregel aan te passen. Een functietitel alleen omschrijft namelijk vaak helemaal niet zo goed waar jouw talenten precies liggen. Het zegt niets over de specialismen waar mensen je voor kunnen benaderen, of over je ambities voor de toekomst.
Hoe steek je je kopregel beter in op jouw persoonlijke talenten en ambities? En hoe zorg je ervoor dat jouw profiel eruit springt tussen de ruim 5 miljoen LinkedIn-profielen die alleen Nederland al rijk is?

Gebruik de juiste keywords voor je kopregel LinkedIn

Verplaats je eens in een werkgever die op zoek is naar een goede kandidaat. Hoe begint die zijn zoektocht naar nieuw talent? Juist, door te Googlen. Maar dan op LinkedIn!
De meeste mensen die zich bezighouden met recruitment hebben een uitgebreid LinkedIn-account, waarmee ze op specifieke zoektermen en met speciale filters naar mensen kunnen zoeken. En jazeker, daar is jouw kopregel zeker van belang voor.

Ideeën opdoen voor keywords

Om je te vinden, zullen recruiters de termen intikken die zij voor ogen hebben bij de ideale kandidaat. Doe dus gedegen onderzoek naar de termen waar je op gevonden zou kunnen worden. Denk daarbij aan:

  • Branches of vakgebieden waarin je werkzaam bent of bent geweest
  • Vaardigheden die je tijdens je opleiding of carrière hebt opgedaan
  • Termen die concullega’s op hun profiel vermelden
Via LinkedIn kun je ook checken wat andere mensen in hun headline zetten
Via LinkedIn kun je ook checken wat andere mensen in hun headline zetten

Spieken bij concullega’s op hun kopregel LinkedIn

Als je wilt kijken wat vakgenoten in hun LinkedIn kopregel vermelden, dan helpt LinkedIn je ook graag een handje. Als je je ‘professionele kopregel’ gaat aanpassen, geeft LinkedIn je namelijk ook de optie ‘Bekijk wat anderen in uw bedrijfstak gebruiken’. Hiermee kun je bekijken wat jouw connecties voor termen in hun kopregel hebben staan.

Wat zeggen bekenden over jou?

Zit je helemaal vast en heb je nog geen idee welke zoektermen je moet vermelden? Vraag het dan eens aan mensen in je omgeving. Bijvoorbeeld een goede vriend, een naaste collega of iemand uit je familie. Vaak zullen ze je herinneren aan talenten waar je zelf niet eens aan gedacht had!

Ben je op zoek? Vermeld dat dan in je kopregel!

Je ambities bepalen hoe jouw LinkedIn kopregel eruit komt te zien. Ben je tevreden met je huidige baan? Vermeld dan in je kopregel je huidige titel met een aantal van je talenten of specialismen.
Maar ben je op zoek naar een nieuwe baan, en wil je de wereld laten weten dat je binnenkort beschikbaar ben voor een nieuwe uitdaging? Vergeet dan niet de termen ‘op zoek’ en ‘beschikbaar’ op te nemen in je kopregel. Zo kunnen recruiters en managers je vinden als ze deze termen als zoekwoord gebruiken in hun zoektocht naar nieuw talent. Belangrijk: specificeer daarnaast ook goed wáár je naar op zoek bent (en nee, dat je op zoek bent naar een nieuwe baan, dat wisten we al). Baken af in welk werkgebied je aan de slag wilt, en in welke regio.

Zorg dat mensen door willen klikken naar je profiel

De kopregels van LinkedIn die het meeste respons ontvangen, zijn vaak kopregels die een catchy insteek hebben. Het kan dus geen kwaad om een beetje creativiteit op je kopregel los te laten. Bijvoorbeeld door een sterke eigenschap op een grappige manier uit te lichten. Het maakt dat mensen nieuwsgierig worden naar de rest van je profiel.
Inspiratie nodig? Hieronder vind je 3 voorbeelden van originele LinkedIn kopregel die erom bekend staan dat ze veel aangeklikt worden.

Succesvolle kopregel linkedIn van Bryan Franklin, Mike Nacke en Cindy Gallop
Voorbeelden met dank aan Linkedinsights.com

Samenvatting over je kopregel LinkedIn

Een goede kopregel LinkedIn:

  • Omvat meer dan je huidige functietitel/bedrijf alleen
  • Beschrijft jouw talenten aan de hand van de juiste keywords
  • Bestaat uit niet meer dan 120 tekens (tot 80 tekens wordt in previews weergegeven)
  • Prikkelt de nieuwsgierigheid, zet aan tot doorklikken

Welke persoonlijke drijfveren zijn voor jou belangrijk als het gaat om een baan? Lees meer over hoe je ze in kaart brengt en de baan én werkomgeving vindt die bij je past.

Tags: