Meteen bij een eerste ontmoeting zul je al merken: Legal & Tax advieskantoor ‘Taxture’ ademt persoonlijkheid. Een bedrijf geboren uit ambitie, ondernemersdrang, passie voor het vak én de klanten, en - zoals vaak bij de echte top - de ijzersterke wil om het anders te doen; een tegengeluid te geven. Met een enorm wereldwijd netwerk en een scala aan diensten, staat het kantoor (Amsterdam-Zuid) aan de vooravond om een Top 10 kantoor te worden.
Direct vacatures van Taxture bekijken?
Het is het typische succesverhaal van ‘begonnen op een zolderkamer’ met echt gepassioneerde mensen die elkaar al langer kenden. Die de kennis, achtergrond en know how in huis hebben om te weten ‘hoe het hoort’ en ‘normaal’ de afgezette paden te lopen binnen hun vakgebied. Niet alleen als het gaat om het uitvoeren van werkzaamheden binnen de juridische sector, maar ook waar het carrière maken aangaat. En die het toch, of juist daarom, anders willen doen.Niet dat de founders negatief terugkijken naar hun eigen ervaringen binnen de zogeheten reuzen uit het veld — helemaal niet zelfs. Een goede leerschool, dat zeker. Maar de beperkingen ondervinden ze ook snel. Dat - tezamen met het ondernemersbloed dat door de aderen vloeit - ontwortelt in een gepassioneerde drive om een eigen weg in te slaan. En met groot succes. Aan het woord is één van de founders: Robert Citgez. Het eerste waar hij ons gesprek mee start, is met het voorstellen van Saskia Kamman-Vis. Hij vertelt hoe trots hij op haar is; een vrouw in een wereld die toch nog steeds volop door mannen gedomineerd wordt. En die binnen hun kantoor is opgeklommen tot partner. Ook Hüseyin Koca, die kortgeleden de overstap heeft gemaakt naar Taxture, sluit zich aan.
“Iedereen zegt gewoon wat hij of zij vindt. Daar is ook ruimte voor. Dat vond ik heel raar.”
Saskia: “Ik heb 9 jaar bij PWC gewerkt en starten bij Taxture was voor mij erg wennen. Ik dacht direct: wow, dit is héél anders. Iedereen zegt gewoon wat hij of zij vindt. Daar is ook ruimte voor. Dat vond ik heel raar, dat was ik helemaal niet gewend.”Maar er is meer dat haar opvalt: “Ik weet nog dat Robert vertelde over zijn plannen en ik bij mezelf dacht: eerst maar eens zien of dat echt gaat gebeuren. Maar Robert is écht een ondernemer. En dan zie je, een paar jaar later: het is gewoon echt voor elkaar. En ook dat is iets wat ik helemaal niet gewend ben van The Big 4. Ze zijn echt wel goed hoor, mooie leerschool, voor veel mensen vast prachtig, maar de processen zijn rechtlijnig en stroperiger.”Deze open cultuur binnen Taxture betekent ook dat het voor sommigen best even omschakelen kan zijn. Saskia: “Toen ik bij Taxture binnenstapte, dacht ik eerst: wat is dit? Omdat ik zó niet meer gewend was om echt te zeggen wat ik vond. Maar vrij snel dacht ik: ik doe gewoon mee! Dat betekent niet dat je altijd je zin krijgt, maar er wordt wél naar je geluisterd. Uiteindelijk was dat voor mij... vrijheid. Zeggen wat je wil en gehoord worden, geeft je zoveel meer ruimte en minder stress. Een discussie kunnen hebben en daarna weer met elkaar verder kunnen. Daar is Taxture echt anders in. Ze moedigen je juist aan om je eigen koers te varen, oprechte menselijkheid, ook naar klanten toe. ‘Bel ze, praat met ze, regel dingen. Wij hebben vertrouwen in je.’ Maar ook: respect voor je persoonlijke situatie en een goede work-life-balance. Bijvoorbeeld toen mijn partner en ik net kinderen hadden en ik daardoor minder graag mee wilde met de fantastische reisjes naar klanten - waar veel anderen vaak wel heel enthousiast over zijn. Ik wilde doen wat ik deed en thuis beschikbaar zijn. Dat was goed. En nu er een moment gekomen is dat mijn kinderen ouder zijn, ik wél graag meer op reis wil, wél partner wil zijn, kan dat nu óók. Het is niet allemaal uitgestippeld voor je. De basis hier is je thuis en hoe je je eigen leven wil leiden.”
“Dat betekent niet dat je altijd je zin krijgt, maar er wordt wél naar je geluisterd. Uiteindelijk was dat voor mij... vrijheid.”
Vrijheid betekent binnen Taxture méér dan medewerkers vanaf de start in hun waarde laten, het woord geven en zelf het stuur in handen laten houden. Er ligt ook een verantwoordelijkheid in verscholen. Robert: “Onze manier van werken, betekent ook dat we zeer afhankelijk zijn van ons team. We willen de verantwoordelijkheid kunnen overdragen, mensen een trusted business advisor laten zijn. We hebben namelijk geen mensen nodig die wij moeten vertellen wat ze moeten doen. Zij moeten óns vertellen wat wij moeten doen als organisatie. Die awareness is belangrijk. Proactiviteit, initiatief nemen en ook fouten durven maken. Falen is helemaal niet erg. De tweede keer gaat het wél goed en heb je het zelfvertrouwen opgebouwd om zelf keuzes te maken en klanten persoonlijk te bedienen. Want dit bedienen op zich, dat wordt ook echt wel goed gedaan in de The Big 4. Maar de relatie met je klant, dát maakt het verschil. Daarom willen wij onze klanten ook zeker een paar keer per jaar face-to-face gezien hebben. Zo blijf je dichtbij het vuur. Soms zó dichtbij, dat we merken dat klanten ons bellen voor zaken die ons eigenlijk niet aangaan, we als eerste referentie gaan fungeren. Dat we zo’n sterke vertrouwensband opbouwen, daar ligt onze kracht.”
“Proactiviteit, initiatief nemen en fouten maken is helemaal niet erg. De tweede keer gaat het wél goed en heb je het zelfvertrouwen opgebouwd om zelf keuzes te maken.”
Saskia: “We doen het bij Taxture ook echt allemaal samen. Stel je hebt drie jaar ervaring, dan mag je bij veel kantoren heel veel nog niet zelfstandig oppakken. Bij ons ligt dat anders, hier is het niet zo dat alleen de partner bepaalde contacten legt. We doen het gezamenlijk en je merkt ook dat dat werkt. Juist de minder ervaren groep is ontzettend enthousiast én blijft dat ook. Ze worden niet gedemotiveerd doordat ze toch niets zelf mogen doen. Ze krijgen juist vertrouwen en vrijheid. We leveren denkwerk, mensenwerk. Dus 'nieuwkomers' moeten de kans krijgen om zelfvertrouwen op te bouwen, gemotiveerd te blijven en te groeien — in elk geval op vaktechnisch vlak.” Hoe zorgen jullie ervoor dat mensen vaktechnisch blijven groeien? Saskia: “In eerste instantie bieden wij via de NOB, maar ook via andere organisaties, cursussen aan. Enerzijds de cursussen die we verplicht zijn te volgen, maar daarnaast kijken we ook naar wat persoonlijke ambities zijn. Wil iemand zich specialiseren bijvoorbeeld? Of zich juist internationaal oriënteren? Dat onderzoeken we tijdens de jaarlijkse review. We hebben wekelijks vaktechnisch overleg om de nieuwste ontwikkelingen in het vak te bespreken. En ook nodigen we geregeld mensen van buitenaf uit om over een bepaalde discipline iets te komen vertellen.”Tot slot komt ook Hüseyin aan het woord. Hij is in 2008 begonnen als corporate en banking lawyer bij Norton Rose Fullbright, is in 2013 overgestapt naar een afsplitsing van Baker&Mckenzie en recent begonnen bij Taxture, waar hij nu de Corporate Law-afdeling als partner gaat bestieren. "Ik zag Taxture op een gegeven moment steeds vaker in de markt verschijnen. Eerst nog als kleine club, maar nu acht jaar later is het enorm indrukwekkend om te zien waar ze inmiddels staan. Ik heb toen bij mezelf de vraag gesteld: hoe hebben ze dit voor elkaar gekregen? En ik denk dat Taxture één ding echt beter en anders doet dan concurrenten: ze investeren in de mensen en niet in de praktijk. En daarmee bedoel ik dat ze mensen het vertrouwen geven. Dat ze het kunnen en dat we het samen doen. Investeren in onderlinge banden, in het behoud van mensen. Gezonde organisaties groeien van binnenuit en die organische groei zie je bij Taxture ook heel duidelijk. Dat was voor mij uiteindelijk de belangrijkste reden om de overstap te maken. Het kantoor staat aan de vooravond om een Top 10 kantoor te worden. Alle ingrediënten zijn er, de klanten zijn er en er komt zoveel werk binnen. Dus als je hier begint, krijg je vertrouwen (niet alleen in woorden, maar ook in daden) en kun je daarmee werken aan hele mooie transacties (veel beursgenoteerde klanten, maar ook grote niet-beursgenoteerde klanten).”
“Gezonde organisaties groeien van binnenuit en die organische groei zie je bij Taxture ook heel duidelijk. Dat was voor mij uiteindelijk de belangrijkste reden om de overstap te maken.”
Maar dat is nog niet alles. Robert vult aan: “We zijn een bedrijf under construction. Wat betekent dat er nog genoeg lege seats binnen ons kantoor zijn om ambities waar te maken. Anders dan bij de grote kantoren op leeftijd, waar de mooiste rollen allemaal vergeven zijn en je naast concurrenten gezet wordt, wat in de hand werkt dat mensen aan elkaars stoelpoten gaan zagen. Juist omdat ze zo dicht naast peers gezet worden. En daar waken wij echt voor. Daarom is er ook weinig verloop.” Dat er weinig verloop is, is o.a. te zien aan sommige collega’s die vertrokken en weer terugkwamen. Zij worden ook opnieuw met open armen ontvangen. Mede daarom heeft Taxture ook de kans gehad om zo snel te groeien de afgelopen tijd, uit te breiden in het dienstenaanbod en een indrukkende, internationale portefeuille op te bouwen. Ook zijn ze enorm trots op de samenwerking met Anderson Global, waar ze recent voor benaderd en reeds mee gestart zijn. Taxture is onderdeel zijn van het wereldwijde Andersen Tax en Legal netwerk met kantoren in meer dan 200 locaties van waaruit ze alle multinationale cliënten kunnen bedienen. En Taxture groeit door! Ben jij de talentvolle kracht die graag vertrouwen krijgt om een eigen plan te trekken, zelf de koers te bepalen en het ook prettig vindt om vanuit deze basis te starten & door te groeien? Check dan snel alle openstaande vacatures of neem via 020 - 530 0500 contact op en vraag naar onze consultant Egan.