Clixz uit Prinsenbeek is een bijzonder ICT-bedrijf; één zoals je niet vaak tegenkomt. De belofte van Clixz aan de markt maken ze waar met een team van ervaren, enthousiaste professionals. Samen focussen ze zich op de afstemming en integratie van bedrijfsprocessen met de inzet van slimme ICT-oplossingen — waarvoor ze o.a. de bewezen technologie van Intelly Connectivity gebruiken. Ook heeft Clixz een eigen softwareplatform voor online offertes, leadopvolging, digitale formulieren en meer. Als je bij Clixz gaat werken, kom je in aanraking met een groot aantal technieken, projecten en klanten. Dit zijn grotendeels klanten in de Benelux die actief zijn in bijvoorbeeld de technische branche of energiesector. Nieuwsgierig aan wat voor projecten Clixz werkt? Hieronder een selectie van 4 cases die ze met succes hebben uitgevoerd.
1. Vooraanstaand installatiebedrijf helpen om inkomende orders en goederen moeiteloos te verwerken
Een van de klanten van Clixz is een particulier service & installatiebedrijf dat o.a. semi-overheidsinstellingen, Rijksgebouwendiensten, industriële bedrijven en woningcorporaties als klant heeft. Gedurende geruime tijd verliep het magazijnproces van dit bedrijf deels analoog en deels gedigitaliseerd. Binnen dit proces werden inkomende bestellingen en ook uitgaande en inkomende goederen schriftelijk geregistreerd. Vervolgens werden deze gegevens overgetypt naar het ERP-systeem NAVision. Een tijdrovende klus die regelmatig leidde tot gevallen waarin registraties niet correct werden ingevoerd in het ERP-pakket. Dat kan anders, dachten ze!Om deze situatie te verbeteren heeft Clixz speciaal een magazijn-app ontwikkeld, die het voor magazijnmedewerkers mogelijk maakt om inkomende orders en goederen en uitgaande orders moeiteloos te verwerken. Hiervoor is een koppeling met Navision gemaakt, die het realtime synchroniseren van een groot aantal artikelen, klanten en projecten mogelijk maakt. De app is toegankelijk en gebruiksvriendelijk en draait op een barcodescanner waarmee je codes direct scant. Samen met deze scanner worden items nauwkeurig geregistreerd en snel gesynchroniseerd met het ERP-systeem Navision. En wanneer de voorraad opraakt? Dankzij automatische inkooporders is dat geen issue meer!
2. Een inschrijfprocedure die veilig, efficiënt en gebruiksvriendelijk is voor een sportorganisatie
Het management van deze organisatie stond voor de uitdaging om een efficiëntere oplossing te vinden voor de inschrijvingsprocedure voor maaltijdvoorzieningen. Het was daarbij vooral belangrijk dat het systeem voor de sporters gebruiksvriendelijk, efficiënt en veilig is. Voor de catering moest het een duidelijk overzicht geven van de inschrijvingen. Clixz digitaliseerde de volledige inschrijfprocedure door inzet van de module “Prefilled-Forms” in het ClixzPlatform en met behulp van Connectivity voor geautomatiseerde berichtgevingen.
Het resultaat? Sporters ontvangen nu wekelijks een persoonlijke mail met daarin een unieke link naar een eigen formulier om zijn of haar wensen voor de maaltijden door te geven. In de mail staan de persoonlijke gegevens van de sporters, de periode en menugegevens. De sporter kan aangeven op welke dag(en) hij/zij komt eten en welk menu hij/zij wenst te reserveren (o.b.v. de bijgevoegde menukaart). Ook is het mogelijk om opties door te geven als glutenvrij, veganistisch en andere voorwaarden. Voor het management en de catering is het in één opslag duidelijk wat er gewenst is en wat de opkomst zal zijn.
3. Een intelligente koppeling voor berichtenuitwisseling
Deze klant van Clixz staat met een team van 120 ervaren servicemedewerkers in Oost-Nederland 24 uur per dag paraat om de verwarmingsinstallaties van 125.000 vaste klanten te onderhouden en storingen op te lossen. Voor het opslaan van kleine onderdelen schafte dit bedrijf twee Kardex Remstar shuttle kasten aan met een speciaal ‘Pick and Put to Light’ systeem.Om de juiste gegevens aan de kast te leveren, was er behoefte aan een interface tussen de kastbesturing en Navision (gebaseerd op XML-berichten). Deze berichten werden opgebouwd met de magazijnpick en -opslag als basis, terwijl een inventarisatiedagboek werd gebruikt voor tellen. De kastbesturing had lokaal alleen data waarin de plateau identificatie en indeling vastlagen. Deze kwam overeen met de opslaglocatiebenaming in Navision, waar voor de rest alle informatie in stond.
Kort gezegd, zocht het bedrijf een oplossing die een stabiele interface garandeert, zelfstandig beheert en eventueel aangepast kan worden én ook nog eens binnen enkele dagen gerealiseerd kan worden. Een pittige uitdaging! Clixz bedacht hiervoor een snelle en betaalbare oplossing. Ze hebben met i-Connectivity een koppeling tot stand gebracht die de berichtenuitwisseling tussen Kardex en Navision verwerkt en die voorziet in logging van berichten en conversie van gegevens indien dat nodig is.
4. Efficiëntere communicatie op het gebied van werkopdrachten bij een aannemersbedrijf
Dit aannemersbedrijf is gespecialiseerd in kabeltechniek, leidingtechniek en data- en telecomdiensten. Hun werkgebied beslaat heel Nederland en ze werken voor diverse opdrachtgevers. De uitdaging waar deze organisatie mee te maken had, was het DSP (Digitaal Samenwerkingsplatform). Dit is een berichtenplatform dat gestandaardiseerde berichten volgens een vastgesteld proces uitwisselt tussen netbeheerders en aannemers. Hierdoor kan de gegevensuitwisseling in het aansluitingsproces efficiënter en eenvoudiger worden uitgevoerd.
Het DSP fungeert niet alleen als een IT-platform voor het verwerken van berichtenverkeer in het aansluitingsproces. Naast de vastgestelde berichten zijn er ook afspraken gemaakt over het uniforme gebruik van deze berichten om een gestroomlijnd proces te garanderen. Het DSP wordt ontwikkeld en beheerd door Mijn Aansluiting – wat een samenwerkingsverband van netbeheerders is die tot doel hebben om het aanvragen en beheren van ondergrondse aansluitingen in heel Nederland klantvriendelijker te organiseren.
Om als aannemer of netbeheerder gebruik te kunnen maken van deze functionaliteit, is het essentieel om toegang te hebben tot de technische specificaties die zijn opgesteld door het DSP. Hierbij gaat het onder andere om authenticatie (certificaat) / berichtenondertekening, maar ook om voldoende capaciteit om de technische berichten (in SOAP) aan te leveren en te ontvangen, zodat deze kunnen worden gecommuniceerd en verwerkt vanuit de eigen (backoffice) systemen. Dit vormt een technische aangelegenheid waar Clixz inmiddels ruime ervaring mee heeft en waarbij ze deze klant een helpende hand hebben geboden.
Wat de oplossing bleek te zijn? Clixz heeft de communicatie van werkopdrachten, afkomstig van netbeheerder Stedin, volledig gedigitaliseerd via het DSP. Dankzij hun Connectivity-oplossing is er een opmerkelijke efficiencyverbetering gerealiseerd door een directe koppeling tussen de backofficesystemen en het DSP. De technische koppeling zorgt voor de verzending van berichten vanuit het DSP naar InfoSys (ERP-systeem) en GeoLantis (GIS-applicatie voor buitendienst).
Door een flexibele inzet van een SQL staging structuur is ook ICT zelf in staat om data en bepaalde componenten te ontsluiten en te communiceren. Clixz realiseerde o.a. koppelingen op het gebied van opdrachtberichten, technische acceptatie, plan goedkeuring en opdracht gereedmelding. Wil jij meewerken aan de volgende projecten van Clixz? Bekijk dan nu de vacatures of neem contact op met Odette Verhoef!