De 8 leukste en beste ICT-bedrijven van Nederland én België

ICT-bedrijven in Nederland

Als je goed bent in je vak, heb je vaak de keuze uit meerdere banen. In de ICT is dat al helemaal het geval. Als kandidaat heb je door al die keuze een sterke positie – maar ook een luxeprobleem. Welk bedrijf past bij je? En waar ga je je echt thuis voelen? Na een hectisch jaar denk jij misschien wel anders over jouw baan en de toekomst. Tijd om je eens goed te verdiepen in je mogelijkheden. Bij welke ICT-bedrijven zou jij het liefst werken? Dit zijn volgens ons de bedrijfsprofielen van de leukste werkgevers voor ICT’ers die op zoek zijn naar mensen!

(Goed om te weten: de bedrijven zijn in willekeurige volgorde benoemd. Dus het eerste bedrijf is niet beter dan het laatste bedrijf – laatste update: 11 mei 2022)

  • Advisor ICT Solutions
  • Solimas
  • Phact
  • Eurosys
  • ICTJobhouse
  • Visymo
  • C-Clear Partners
  • Incentro

Bekijk alle bedrijfsprofielen op &Work!

 

Advisor ICT Solutions

Naar openstaande vacatures

Op het gebied van ICT zijn de mogelijkheden eindeloos. Dit klinkt natuurlijk goed, maar hierdoor zie je soms door de bomen het bos niet meer en kan het lastig zijn om keuzes te maken. Advisor ICT Solutions helpt hierbij! 

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?Nieuwste vacatures:

Frontend Software Engineer

Infinwebs, Asse

SAP MM consultant

IDinIT, ‘s-hertogenbosch

Agile .NET Developer

Onetowin, Gent

Bekijk alle vacatures van &Work >

Over Advisor ICT Solutions

Advisor ICT Solutions is ontstaan in 1985 en levert al sinds die tijd adviezen én IT- en telecomoplossingen, om mensen zo optimaal en veilig mogelijk met elkaar te laten samenwerken en communiceren. Dit doen ze voor bedrijven die tussen de 50 en 500 werkplekken hebben. Hun klantportfolio is daardoor vrij breed: van uitzendbureau tot industriële bedrijven en B2C-organisaties. Je kunt denken aan Actief werkt!, totaalBED en Danieli Corus. Bij Advisor zijn ze hartstikke trots op deze mooie, jarenlange samenwerkingen, maar ook blij met de vele nieuwe klanten die het bedrijf steeds weer weten te vinden.

Werken bij Advisor ICT Solutions

Naast dat ze trots zijn op de samenwerking met hun klanten, zijn ze ontzettend blij met hun eigen medewerkers: een toegewijde groep mensen die divers is in vele opzichten. De ene persoon werkt al meer dan 20 jaar bij het bedrijf, terwijl de ander net 6 maanden geleden is begonnen. Of vanwege het verschil in leeftijden en achtergronden. Eén ding is zeker: je zult je snel thuisvoelen in dit diverse team.  

Je komt terecht in een gloednieuw pand dat strak en huiselijk is ingericht. Waar genoeg mogelijkheden zijn om even je gedachten te verzetten en actief bezig te zijn. Bijvoorbeeld aan de tafeltennistafel of tijdens een spelletje op de Playstation. Of wat dacht je van een wedstrijdje tafelvoetbal? Plezier met je collega’s heb je hier gegarandeerd.

Waar zit Advisor ICT Solutions?

Het hoofdkantoor zit in Mijdrecht en is goed bereikbaar met de auto. Daarnaast hebben ze een kantoor in Utrecht en is er de mogelijkheid om thuis te werken.

12 open vacatures van Advisor ICT Solutions

Nieuwsgierig naar de andere vacatures? Klik dan hier. 

 

Solimas

Naar openstaande vacatures

Bij Solimas werken ze dagelijks aan ICT-beheer voor honderden klanten. Ze kunnen dit door hun lokale aanwezigheid op een persoonlijke en betrokken manier doen: big enough to handle, small enough to care.

Over Solimas

Bij Solimas zijn ze ervan overtuigd dat technologie mensen in staat stelt het maximale uit zichzelf te halen. Zonder de juiste tools en randvoorwaarden zijn talent en potentie niets. Daarom verrijken ze het leven van ondernemers en werknemers met de nodige technologie, tools en kennis. Met als doel om ze zelfstandiger en gelukkiger te maken in wat ze doen.

Solimas heeft ambitieuze en concrete doelen gesteld: zij willen dé meest relevante ICT-dienstverlener worden en blijven. Ze hopen in 2023 meer dan 100.000 tevreden gebruikers te bedienen. Hoe? Door de gebruikersbeleving centraal te maken zodat Solimas’ oplossingen voelen als een verlengstuk van de organisaties. Maar ook door verder te ontwikkelen, te innoveren en te leren. 

Werken bij Solimas

Werken bij Solimas betekent werken in een prettige en informele werkomgeving: geen personeelsnummers, stropdassen en ingewikkelde hiërarchie, maar wel onderling respect, humor en de sfeer van een familiebedrijf. Als Solimasser ben je creatief, empathisch, je vraagt door, zoekt naar de beste oplossingen en zet altijd een extra stap. Verder bieden ze je een passend salaris, variabele beloning en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen d.m.v. training en coaching

Waar zit Solimas?

Je kunt Solimas vinden in Barneveld, Amsterdam, Den Haag en Den Bosch.

9 open vacatures van Solimas

Nieuwsgierig naar de andere 4 vacatures? Klik dan hier.

 

Phact

Naar openstaande vacatures

Phact is de one-stop-shop voor innovatieve totaaloplossingen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van maatwerk software- en hardwareoplossingen. Daarnaast werken ze aan integratievraagstukken en Internet of Things toepassingen.

Over Phact

Bij Phact bieden ze altijd innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken. Zij kunnen zich daardoor sneller ontwikkelen als hun business daarom vraagt. Phact kan door hun specialisatie – in onder andere Rapid Application – razendsnel applicaties ontwikkelen, die naadloos aansluiten op bestaande processen. Ook maken ze data inzichtelijk om bedrijfsprocessen slimmer en flexibeler te maken. Op die manier helpen zij hun klanten om al hun digitale (transformatie) uitdagingen aan te gaan. 

Ze doen dit voor mooie klanten als Make-A-Wish Nederland, FineField, Boels Rental, Munckhof, AgXeed en nog veel meer. Zo hebben ze onlangs een project afgerond voor AgXeed. Het team van Phact heeft samen met de klant een autonome landbouwrobot (Agbot) ontwikkeld. 

Werken bij Phact

Phact onderscheidt zich door de mensen. Deze mensen zijn professionals die allen een passie hebben voor ICT en betrokken zijn bij het succes van hun klanten. Hierbij staan transparantie, toegankelijkheid en wederzijds vertrouwen centraal. 

Binnen het bedrijf werken ze volgens Agile en Lean. Dit houdt in dat ze software ontwikkelen in teams en werken met korte, overzichtelijke periodes met daartussenin veel evaluatiemomenten. Ze houden zich liever niet bezig met ellenlange rapporten, maar focussen juist op persoonlijk contact. Tijdens elk deelproces wordt iets gemaakt, wat vervolgens wordt gedemonstreerd en opgeleverd. Dit wordt geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd. Hierdoor worden er vaak verbeteringen doorgevoerd en risico’s beperkt. 

Waar zit Phact?

Het kantoor van Phact is gevestigd in Venray. Met de auto kom je makkelijk op de locatie, want de snelweg zit in de buurt.

8 open vacatures van Phact

 

Eurosys

Openstaande vacatures

Het begon allemaal in 1990 met de verkoop van computers vanuit een garage. Maar inmiddels is Eurosys uitgegroeid tot een innovatieve organisatie met 70 medewerkers die andere bedrijven vooruit helpen met hun digitale transformatie. 

Over Eurosys

Eurosys kenmerkt zich als een warm en vooruitstrevend IT-bedrijf dat oog heeft voor mens en maatschappij. IT draait namelijk niet alleen om hardware en software, het gaat ook om de mensen. Goede IT moet ervoor zorgen dat zij het beste uit zichzelf kunnen halen, zonder enige hinder. 

Daarom helpen ze hun klanten om veilige digitale werkplekken te creëren. De werkplek die elke medewerker optimaal ondersteunt; het maakt daarbij niet uit waar hij of zij actief is. Met daarbij natuurlijk de juiste hardware en op maat gemaakte software.

Werken bij Eurosys

Bij Eurosys investeren ze echt in hun mensen. Je krijgt dan ook de mogelijkheid om opleidingen te volgen en te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kun je een bruisende werkomgeving verwachten met enthousiaste collega’s die elkaar versterken en motiveren. En dat is niet het enige! Ook kun je rekenen op een salarispakket met mooie voordelen, zoals een Tesla bedrijfswagen, laptop en mobiel van de zaak en de mogelijkheid om thuis te werken.

Waar zit Eurosys?

Eurosys is gevestigd in het Belgische Houthalen. Met de auto kom je het makkelijkst op de locatie, want de uitvalswegen zijn in de buurt.

6 open vacatures van Eurosys

Nieuwsgierig naar de andere vacatures? Klik hier.

ICTJobhouse

Openstaande vacatures

“Intelligentie zonder ambities is als een vogel zonder vleugels”, dat zeggen ze vaak bij ICTJobhouse. Het bedrijf dat een goede verbinding zoekt tussen opdrachtgevers en IT-experts. Wil jij ook jouw kennis en ambitie voor de ICT inzetten in je werk? Ga dan aan de slag bij dit bedrijf!

Over ICTJobhouse

ICTJobhouse is de verbindende factor tussen vraag en aanbod van ICT-professionals. Zij zorgen ervoor dat de juiste match gevonden wordt tussen opdrachtgevers en het topteam van ICTJobhouse. Iedereen binnen het bedrijf heeft een voorliefde voor het ICT-vak. Er zijn mensen te vinden die zich bezighouden met software development, business intelligence, ontwikkeling van datawarehouse en meer. Al ruim 30 jaar brengt het bedrijf hun kennis en ervaring op het gebied van ICT in praktijk. Daarom weten ze als geen ander hoe je je goed kunt onderscheiden binnen de IT-branche. 

Het bedrijf werkt aan verschillende projecten, zoals migratie en het ontwikkelen van nieuwe systemen. Dit doen ze voor diverse opdrachtgevers. Een aantal zijn DAS, DICTU, Movares, Rotaform en Gemeente Amsterdam. Als het bedrijf een nieuwe klant heeft, dan verdiepen ze zich eerst goed in deze organisatie. Want elke bedrijfscultuur is anders en niet iedereen past overal bij. Vervolgens kijken ze welke ICTJobhouse-toppers het beste passen bij het project en opdrachtgever.

Werken bij ICTJobhouse

Als je je eerste kennismakingsgesprek met het bedrijf hebt, zul je het al merken: ICTJobhouse is een veilige thuishaven. Elke medewerker telt mee en is een échte professional. Iedereen wordt geaccepteerd en gerespecteerd in zijn professie. Je krijgt in het bedrijf volop ruimte om dingen te ondernemen en veel verantwoordelijkheid in het behalen van (gezamenlijke) doelstellingen. Inzet wordt echt beloond bij ICTJobhouse. Binnen het bedrijf zijn er korte lijnen, waardoor je snel zaken kunt regelen met elkaar. Ditzelfde geldt voor het contact met opdrachtgevers. 

Waar zit ICTJobhouse?

Het bedrijf is gevestigd in Almere.

2 open vacatures van ICTJobhouse

 

Visymo

Openstaande vacatures

Visymo (opgericht in 1997) ontwikkelt en optimaliseert metazoekmachine-technologie. Met hun eigen zoekmachines Visymo Search, Seekweb, iZito, ZapMeta en Vinden.nl zijn ze actief in meer dan 50 landen. Hun metazoekmachines worden aangedreven door hun eigen inhouse ontwikkelde technologie en verzamelen binnen een paar seconden de beste resultaten van – onder andere – Yahoo en Google. Zo kunnen meer dan 290 miljoen bezoekers maandelijks gebruik maken van Visymo’s zoekdiensten!

Over Visymo

Het innovatieve en creatieve team van Visymo werkt met een uitgebreide mix van biedings- en optimalisatiestrategieën in AdWords en Bing, die ze real-time aansturen en optimaliseren. Dat doen ze met het eigen bidmanagementsysteem waaraan continu wordt doorontwikkeld door het team van talentvolle ontwikkelaars. Het marketingteam voert dagelijks miljoenen wijzigingen door in de accounts en is verantwoordelijk voor een ‘advertising spend’ van miljoenen euro’s per maand. Uiteraard worden de resultaten en performance van de websites 24/7 gemonitord en wordt er direct ingegrepen wanneer de strategieën hier om vragen.

Visymo is wereldwijd één van de grootste searchpartners van Google en Bing en heeft zeer nauw contact met deze partijen, zodat ze voorloper blijven in hun vakgebied. Uiteraard hebben ze toegang tot de laatste features en bèta’s en zijn ze aanwezig bij grote events. Door de schaal waarop Visymo opereert beschikken zij over een enorme hoeveelheid data met waardevolle informatie, deze data proberen ze op een slimme manier in te zetten. Ze testen dagelijks nieuwe ideeën die door het team naar voren worden gebracht en blijven zichzelf steeds opnieuw uitvinden.

Werken bij Visymo

Op het kantoor van Visymo werk je in een informele, dynamische maar professionele omgeving. Een omgeving waar werkgeluk, passie, energie en prestatie erg belangrijk zijn. Ze helpen je graag om het beste uit jezelf te halen en daarom zijn alle werkplekken naar persoonlijke wensen in te richten. 

Elke ochtend komt het team kort bij elkaar om nieuws en updates met elkaar te delen. Zo beginnen ze de dag meteen goed. Naast samenwerken vinden ze het belangrijk om samen plezier te maken: er is dagelijks een gezamenlijk verzorgde lunch en ze sluiten de week samen af met een borrel. Wil je een uurtje sporten tussen de werkzaamheden door? Dat kan! Ze hebben hun eigen bootcampteam. En met een sportief team in huis kunnen wintersportreisjes niet missen!

Waar zit Visymo?

Het hypermoderne kantoor van Visymo is gevestigd in Rijssen aan de Stationsdwarsweg 7. Deze locatie is zeer goed te bereiken, want het station ligt ernaast. Ideaal!

3 open vacatures bij Visymo

 

C-Clear Partners

Openstaande vacatures

C-Clear Partners helpt andere bedrijven om de juiste klantstrategie te ontwikkelen. Hun jarenlange ervaring met CRM heeft ze geleerd dat CRM meer is dan alleen maar een tool en dat CRM-projecten niet alleen over technologie gaan. Daarom richten ze zich op het verduidelijken van de zakelijke behoeften en doelstellingen van klanten, door ze te vertalen naar processen die makkelijker te begrijpen zijn, extra waarde creëren en efficiënt zijn. Samen met de klant voeren ze de processen door in de organisatie en business units.   

Over C-Clear Partners

C-Clear Partners ondersteunt al hun klanten om meer customer success te behalen dankzij de juiste technologie en door de beste consultants met de geweldige skills in te zetten. Hun eigen medewerkers zijn de sleutel tot dit succes. Daarom bieden ze iedere medewerker een duidelijk traject aan, zodat zij een succesvolle carrière kunnen opbouwen in een leuke en uitdagende omgeving. Samen als één team verbeteren ze de customer engagement processen bij andere bedrijven. Naast een grote passie voor dit werk, vinden ze het ook belangrijk om verschil te maken op sociaal en ecologisch vlak.

Werken bij C-Clear Partners

Een cultuur en identiteit van een bedrijf is het resultaat van een verzameling van ervaringen, discussies, reflecties en gedachten. Naarmate het bedrijf groeit en nieuwe mensen toetreden tot het team, verandert dit ook. Dit is ook het geval bij C-Clear Partners. Maar toch zijn er altijd 4 kernwaarden waar ze al jarenlang aan vasthouden: passie, integriteit, commitment en ownership. Deze 4 kernwaarden zie je terug in alles wat ze doen. 

Werkplezier op kantoor vinden ze erg belangrijk. Tuurlijk kan de werkdruk wel eens zwaar zijn in drukke periodes, maar ze proberen altijd een goede balans te vinden. Ze komen regelmatig met het hele team bij elkaar om iets leuks te ondernemen, bijvoorbeeld samen gezellig naar een restaurant te gaan, een familiedag te organiseren of te gaan skiën. Ook doen ze jaarlijks mee aan de Hercules Trophy.

Waar zit C-Clear Partners?

Het kantoor van C-Clear Partners is gevestigd in Mortsel in België, dichtbij bushaltes en uitvalswegen. 

4 open vacatures van C-Clear Partners

 

Incentro

Openstaande vacatures

Digitale transformatie gaat over meer dan IT, het heeft vooral met cultuur te maken. Daar weten ze bij Incentro alles van. Als geboren IT-bedrijf hebben ze de tech onder de knie. 

Over Incentro

Impact maken in het digitale tijdperk begint bij impactvolle verandering. Daarom doen ze bij Incentro nooit meteen wat gevraagd wordt. Ze challengen ambities, lokken bedrijven uit hun comfortzone en halen steeds de eindgebruiker erbij: wat vindt die er eigenlijk van? Zo dwingen ze beweging af en zorgen ze dat er echt een verschil wordt gemaakt. Daarom is hun motto ook “let’s embrace change” en bij Incentro op kantoor is dat niet anders.

Door het creëren van digitale platformen, verbeteren ze de klantervaring voor ‘s werelds grootste merken. Het resultaat? Digitale doorbraken. Een combinatie van (big) data, marketing, digital design en de wil om te veranderen heeft het team van Incentro hier gebracht. Ze maken graag impact. Niet alleen op het milieu – door duurzame oplossingen – maar ook in de persoonlijke groei van hun eigen mensen. Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Welkom bij Incentro..

Werken bij Incentro

Hun eigen mensen zijn de drijvende kracht achter vooruitgang en verandering. Geen geweldige medewerkers? Geen uitzonderlijke resultaten. Daarom houden ze van persoonlijkheden met ambitie en een specialisme, omdat deze kwaliteiten resulteren in gelukkige werknemers. En gelukkige werknemers leveren geweldige resultaten. Ze nemen de weg minder bewandeld omdat dit het verschil maakt. Ze gooiden hun hiërarchie uit het raam en zetten geluk voorop. Je hebt de vrijheid om je eigen doelen te bepalen. 

Waar zit Incentro?

Incentro heeft kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Alle kantoren zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Genoeg opties dus!

10 open vacatures van Incentro

Nieuwsgierig naar de andere 6 vacatures? Klik dan hier

Het barst van de leuke ICT-bedrijven

Je ziet het al: er zijn in Nederland en België genoeg interessante ICT-bedrijven. Je kunt als ICT’er niet alleen aan de slag bij die hard techbedrijven, maar bij een brede groep organisaties waar je als techneut juist het verschil kunt maken. De ICT-bedrijven in dit artikel vormen het topje van de ijsberg.

Goed nieuws: alle ICT-bedrijven die we hierboven noemen, zijn op zoek naar ICT-specialisten. Wie weet zit jij er binnenkort wel aan tafel. Voor het zover is, kun je vast onze sollicitatietips doornemen.

Tags: ,
Plaats je vacatures op &Work

Direct talent vinden?

Wil jij direct het juiste talent voor jouw bedrijf vinden? Plaats je vacature op &Work en we nemen contact met je op.

Vacature plaatsen