De 8 leukste en beste ICT-bedrijven van Nederland én België

ICT-bedrijven in Nederland

Als je goed bent in je vak, heb je vaak de keuze uit meerdere banen. In de ICT is dat al helemaal het geval. Als kandidaat heb je door al die keuze een sterke positie – maar ook een luxeprobleem. Welk bedrijf past bij je? En waar ga je je echt thuis voelen? Na een hectisch jaar denk jij misschien wel anders over jouw baan en de toekomst. Tijd om je eens goed te verdiepen in je mogelijkheden. Bij welke ICT-bedrijven zou jij het liefst werken? Dit zijn volgens ons de bedrijfsprofielen van de leukste werkgevers voor ICT’ers die op zoek zijn naar mensen!

(Goed om te weten: de bedrijven zijn in willekeurige volgorde benoemd. Dus het eerste bedrijf is niet beter dan het laatste bedrijf)

  • JDriven
  • PQR
  • Anderis Engineering
  • Xplore Group
  • Inetum-Realdolmen
  • Visymo
  • Orbisk
  • ParaPy

Bekijk alle bedrijfsprofielen op &Work!

 

JDriven

Naar openstaande vacatures

JDriven helpt klanten om snel innovatieve oplossingen te realiseren die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden met een team van echte specialisten. Dit doen zij door hoogwaardige diensten te leveren op het gebied van architectuur, software ontwikkeling, consultancy, training en coaching.

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?Nieuwste vacatures:

Business Intelligence Developer

Centennium, Den haag

Junior Sales Engineer Solar

MARU, Zuidoostbeemster

Beginnend Assistent Accountant Audit

Horlings, Amsterdam

Bekijk alle vacatures van &Work >

Over JDriven

JDriven staat voor vakmanschap. Daarom werken er uitsluitend bevlogen vakspecialisten die niets liever doen dan hun vaardigheden en passies delen met elkaar en met anderen. Door hun toewijding en betrokkenheid voegen ze voor elke klant en aan elk project aantoonbaar waarde toe. Als nichespeler met een bovengemiddeld kennisniveau, heeft JDriven altijd oog voor innovaties en nieuwe technologieën.

Technologie staat centraal bij JDriven. Het team combineert graag zijn vakmanschap met zowel bewezen als nieuwe tools en frameworks, waarbij altijd gestreefd wordt naar de juiste balans. Iedereen houdt de ontwikkelingen binnen zijn vakgebied nauwlettend in de gaten, zodat ze goed op de hoogte zijn van de nieuwste innovaties. Innoveren is echter geen doel op zich. Het team kijkt altijd naar wat nodig is, waar behoefte aan is en wat echt waarde toevoegt.

Werken bij JDriven

Bij JDriven geloven ze niet in vastomlijnde functieprofielen en carrièrepaden. Wel in ondernemerschap, grenzen verleggen, meedenken en meegroeien. Daarom wil JDriven faciliteren in plaats van controleren. Het bedrijf geeft jou vrijheid, vertrouwen en meer dan genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen door middel van opleidingen en trainingen. Zo kom je buiten je comfortzone terecht en dat is de plek waar groei en ontwikkeling echt beginnen.

Waar zit JDriven?

JDriven zit in Nieuwegein. Met een bushalte om de hoek en snelweg dichtbij is er altijd een passende manier om naar kantoor te komen!

1 open vacature van JDriven

 

PQR

Naar openstaande vacatures

Bij PQR houden ze zich bezig met slimme, innovatieve IT-oplossingen die rust brengen bij klanten. Bij PQR draaien diensten daarom niet om IT, maar om oplossingen en de mensen die daarmee geholpen worden.

Over PQR

Met 165 collega’s is PQR dé cloud integrator van het land. Zij zorgen ervoor dat de IT van klanten gewoon werkt. Van advies naar implementatie tot en met het beheer. Ze creëren rust in de IT-omgeving, waardoor IT er ineens niet meer toe doet.

Bij PQR durven ze te dromen. Er is een duidelijke visie op de dag van morgen: ze geloven dat mensen in een snel veranderende wereld, beter presteren als ze zich in alle rust kunnen richten op wat voor hen belangrijk is. Medewerkers zijn de drijvende kracht die deze missie uitdragen naar klanten. Samen zorgen ze er dagelijks voor dat mensen kunnen werken zoals ze willen, wanneer en waar ze willen.

Bevlogen, eigenzinnig, slim en trots zijn de kernwaarden van PQR. Deze vind je overal terug: in de visie, maar ook in de manier van werken en omgang met elkaar.

Werken bij PQR

Ga je aan de slag bij PQR? Dan kies je voor open, informele en platte organisatie. Dat betekent korte lijnen en goede koffie. Je kunt rekenen op veel verantwoordelijkheid en de ruimte om constant het beste uit jezelf te halen.

Je wordt onderdeel van een ambitieus en specialistisch team, dat gelooft in samenwerken. Zo staan collega’s altijd voor je klaar om kennis te delen, samen te sparren en je up-to-date te houden.

Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning: gedurende het jaar organiseren ze verschillende borrels en feesten. Sinterklaas en Kerst, en de legendarische PQR Summer Party met DJ Bert moet je zeker meegemaakt hebben. Ook organiseren collega’s zelf activiteiten, die variëren van wielrennen en hardlopen tot pokersessies en LAN-party’s.

Waar zit PQR?

PQR zit in het IT-hart van Nederland: Papendorp, Utrecht. Vanuit hier verrichten zij hun werkzaamheden – en met een snelweg en bushalte om de hoek kan jij er ook binnen de kortste keren bij zijn.

5 open vacatures van PQR

 

Anderis Engineering

Naar openstaande vacatures

Anderis Engineering richt zich op software engineers met twee expertises. Denk hierbij aan het leren van een tweede programmeertaal of een Agile rol naast je development skills. Misschien wil jij naast je development skills als architect aan de slag? Dan gaan zij voor jou op zoek naar klanten waarbij dit mogelijk is.

Over Anderis Engineering

Beheers jij nog geen tweede expertise maar zou je dit wel graag willen? Dat kan ook! Een nieuwe uitdaging voor jou vindt Anderis Engineering belangrijk. Zij begeleiden jou in het hele proces, van het uitkiezen en coachen van je tweede expertise tot de toepassing ervan bij een opdrachtgever. Waarom zij dit belangrijk vinden? Omdat een nieuwe uitdaging je alert houdt en het plezier in je werk verhoogt. Daarnaast ben je breder inzetbaar waardoor projecten nóg interessanter worden!

Opdrachtgevers krijgen niet alleen excellente software, maar ook advies, begeleiding en uitwerking over een transitie naar bijvoorbeeld DevOps of SAFe van de Anderis Engineering consultants. Ze weten precies wat er speelt bij bedrijven en kunnen daar als de beste op inspelen. Dat is Anderis Engineering: betrokken, dynamisch, gedreven en excellent!

Werken bij Anderis Engineering

Je zal terecht komen in een down-to-earth organisatie die transparant is naar haar werknemers. Zo weet je bijvoorbeeld je exacte tarief bij de klant (waarover je een mooie bonus ontvangt) en kan je onbeperkt studeren. Wil jij ergens een seminar volgen? Geen enkel probleem! Zij investeren graag in jouw kennis en kunde. Een tevreden werknemer is immers een goede werknemer. Bij Anderis Engineering weet je zeker dat jouw persoonlijke groei en plezier vooraan staan.

Waar zit Anderis Engineering?

Het kantoor zit in Biest-Houtakker, dichtbij Tilburg. Echter is het hybride werken tegenwoordig de norm en maakt de locatie dus niet echt meer uit. Ze vinden het prima als jij vanuit huis wil werken, of bij de klant.

3 open vacatures van Anderis Engineering

 

Xplore Group

Openstaande vacatures

Xplore Group is een ecosysteem van competence centers gespecialiseerd in digital commerce. Ze leveren consultancy en implementeren volledig geïntegreerde end-to-end oplossingen voor hun klanten op vlak van: e-commerce, product information management, CMS, mobile development, marketing automation, data science, integratie expertise, hosting & managed services.

Over Xplore Group

Technologie is een integraal onderdeel geworden van het leven van de consument over alle contactmomenten heen. De duidelijke dualiteit van marketing en technologie is aan het afnemen. Als het goed wordt gebruikt, kan technologie de grootste versterker zijn voor het succes van marketing. Dit vraagt echter om een radicale digitale transformatie.

Xplore Group is van mening dat technologie de mogelijkheid biedt tot een betere klantgerichtheid. Dit is de belangrijkste motor voor duurzaam zakelijk succes. Tijdens elke fase van de digitale transformatie brengen ze slimme, bewezen, innovatieve, geïntegreerde en schaalbare digitale oplossingen om klantgerichtheid en operationele uitmuntendheid te bereiken.

Werken bij Xplore Group

Xplore Group is een succesvolle, onafhankelijke Java en PHP provider in de Benelux. Het team van 500 ervaren ‘Xplorers’ hebben een unieke aanpak waarbij ze gebruik maken van de leidende platformen en dit combineren met de best practices en de nieuwste technologieën. Xplore Group is een bedrijf met een startup mentaliteit waar ook jong talent zich voluit kan ontplooien. Je werkt in een team van zéér gemotiveerde collega’s, waarbij elk van hen streeft naar het leveren van een oplossing met de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid. Werken voor de Xplore Group is een buitengewone ervaring. Zij zijn gepassioneerd omtrent hun job en hun klanten. Bovenal geloven zij in plezier op het werk!

Waar zit Xplore Group?

Het kantoor van Xplore Group is te vinden op het Business Park King Square in Kontich. Andere kantoren zijn te vinden in Antwerpen, Hasselt en Leuven. De Nederlandse kantoren zijn gevestigd in Utrecht en Eindhoven.

20 open vacatures van Xplore Group

 

Inetum-Realdolmen

Openstaande vacatures

Inetum-Realdolmen, onderdeel van de Inetum Group, begeleidt met ongeveer 2.000 gespecialiseerde professionals in België, en 27.000 collega’s wereldwijd, meer dan 800 klanten door dit post-digitale transformatie tijdperk.

Over Inetum-Realdolmen

Het is hun ambitie om de vertrouwde technologie-expert en voorkeurspartner te zijn, die organisaties helpt het meeste uit hun Positive Digital Flow te halen. Zij begeleiden hun klanten wereldwijd en lokaal, waarbij digitale technologie en innovatie de kern vormen van onze diensten met toegevoegde waarde. Samen staan ze voor solidariteit, ambitie, uitmuntendheid, betrokkenheid en innovatie.

Werken bij Inetum-Realdolmen

Hun verwachtingen zijn groot, maar geen paniek, ze zullen je begeleiden. Je komt in contact met de productieomgevingen van hun klanten. Geleidelijk aan zal je meer en meer verantwoordelijkheden krijgen bij het uitvoeren van taken die je door hun klanten worden toevertrouwd.

Bij Inetum-Realdolmen krijg je de kans om een zinvolle job te hebben waar je het verschil kan maken. Je krijgt de kans om je continu te ontplooien als professional, gekoppeld aan een scala aan opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Inetum-Realdolmen wil dat je een evenwicht vindt tussen werk en privéleven door flexibele uren, satellietkantoren, thuiswerken en een informele no-nonsense omgeving aan te bieden.

Waar zit Inetum-Realdolmen?

Inetum-Realdolmen heeft sterke en brede lokale verankeringen in heel België, met kantoren in Huizingen, Kontich, Gent, Leuven, Lummen en Bergen. De Inetum-groep heeft haar hoofdkantoor in Parijs en is vooral actief in Frankrijk, Spanje, Portugal en 23 andere landen in en buiten Europa.

28 open vacatures van Inetum-Realdolmen

 

Visymo

Openstaande vacatures

Visymo (opgericht in 1997) is met de internationale zoekmachines iZito.com en ZapMeta.com en in Nederland met Vinden.nl en Zoeken.nl actief in meer dan 50 landen. Maandelijks maken meer dan 290 miljoen bezoekers gebruik van Visymo’s zoekdiensten!

Over Visymo

Visymo is wereldwijd één van de grootste searchpartners van Google en Bing. Zij hebben zeer nauw contact met deze zoekplatformen, zodat ze voorloper blijven in hun gebied. Uiteraard hebben ze toegang tot de laatste features en bèta’s en zijn ze aanwezig bij grote events. Door de schaal waarop Visymo opereert beschikken deze zoekmachines over enorme hoeveelheid data met waardevolle informatie, deze data proberen ze op een slimme manier voor Visymo in te zetten. Ze testen dagelijks nieuwe ideeën die door het team naar voren worden gebracht en blijven zichzelf opnieuw uitvinden.

Werken bij Visymo

Op het kantoor werk je in een informele, dynamische maar professionele omgeving. Er is dagelijks een gezamenlijke verzorgde lunch en ze gaan elk jaar met z’n allen skiën. Wil je net als enkele andere collega’s een uurtje sporten tussen de werkzaamheden door? Geen probleem!

Waar is Visymo gevestigd?

Het kantoor van Visymo staat in Rijssen. Het pand staat tegenover het bus- en treinstation, dus is er altijd een passende manier om naar werk te komen!=

3 open vacatures van Visymo

 

Orbisk

Openstaande vacatures

Orbisk is een start-up op een missie om het wereldvoedselsysteem duurzamer te maken. Dit doen ze door gebruik te maken van vooruitstrevende en innovatieve technologie.

Over Orbisk

Een van de grootste uitdagingen van vandaag is voedselverspilling. Wereldwijd wordt ongeveer een derde van al het geproduceerde voedsel verspild. Kijkend naar Nederland komt dit voor de horeca alleen al neer op 150 miljoen kilo per jaar!

De integrale oplossing van Orbisk geeft horeca bedrijven een compleet inzicht in hun voedselverspilling. En helpt hen zo hun verspilling te halveren. Hiervoor maken ze maximaal gebruik van recente ontwikkelingen in computer vision en AI. Hun slimme camera bovenop de afvalbak, gekoppeld aan een weegschaal, registreert automatisch al het weggegooide voedsel tot op ingrediëntniveau.

Orbisk is de oplossing voor restaurants om enorme hoeveelheden verspild voedsel te kwantificeren door middel van beeldherkenning in combinatie met een slimme weegschaal. Zo zijn bruikbare real-time inzichten in voedselverliezen beschikbaar op het gebied van inkoop, planning en efficiëntie binnen de keuken. Naast de financiële stimulans om voedselverspilling te verminderen, kan dit product worden gebruikt als een marketingtool om te communiceren met de klanten van de restaurants.

Werken bij Orbisk

Bij Orbisk kom je terecht in een nieuwe en creatieve startup omgeving dat jouw persoonlijke groei stimuleert. Je krijgt flexibele werkuren waarbij je de optie hebt om thuis te werken. Ze hebben een close team met slimme en enthousiaste collega’s die al te graag hun kennis met jou delen.

Waar zit Orbisk?

Orbisk is gevestigd in Utrecht. Met een bushalte om de hoek en snelweg dichtbij is er altijd een passende manier om naar kantoor te komen!

2 open vacatures bij Orbisk

 

ParaPy

Openstaande vacatures

Bij ParaPy gelooft men dat de engineer van de toekomst slimme softwaretoepassingen maakt die routinewerk automatiseren, waardoor tijd vrijkomt om meer ontwerpideeën te verkennen, te optimaliseren en te innoveren.

Over ParaPy

ParaPy ontwikkelt een softwareplatform dat engineers in staat stelt om dergelijke applicaties te creëren, integreren en implementeren zonder dat ze daarvoor een diploma in Computerwetenschappen nodig hebben. Engineers gebruiken Parapy’s kenmerkende Knowledge-Based Engineering taal om ontwerpintentie en verschillende automatiseringstools vast te leggen om tijdrovende mens-computer interacties te versnellen zoals 3D modelleren, simulatie en de verwerking daarvan. ParaPy wordt tegenwoordig gebruikt om ontwerpprocessen radicaal te versnellen voor een breed scala aan producten zoals vliegtuigen, schepen, offshore constructies, fabrieken en gebouwen.

Werken bij ParaPy

Aan de slag bij ParaPy? Dan maak je deel uit van een jong en ambitieus team van 11 medewerkers. Samen met dit team ontwikkel je het meest waanzinnige en ultramoderne softwareplatform dat er is.

Waar zit ParaPy?

Het kantoor van ParaPy zit in het prestigieuze YES!Delft, de broedplaats voor tech! Met een snelweg dichtbij kun je het kantoor super makkelijk bereiken.

2 open vacatures van ParaPy

 

Het barst van de leuke ICT-bedrijven

Je ziet het al: er zijn in Nederland en België genoeg interessante ICT-bedrijven. Je kunt als ICT’er niet alleen aan de slag bij die hard techbedrijven, maar bij een brede groep organisaties waar je als techneut juist het verschil kunt maken. De ICT-bedrijven in dit artikel vormen het topje van de ijsberg.

Goed nieuws: alle ICT-bedrijven die we hierboven noemen, zijn op zoek naar ICT-specialisten. Wie weet zit jij er binnenkort wel aan tafel. Voor het zover is, kun je vast onze sollicitatietips doornemen.

Tags: ,