De 8 leukste en beste ICT-bedrijven van Nederland én België

ICT-bedrijven in Nederland

Als je goed bent in je vak, heb je vaak de keuze uit meerdere banen. In de ICT is dat al helemaal het geval. Als kandidaat heb je door al die keuze een sterke positie – maar ook een luxeprobleem. Welk bedrijf past bij je? En waar ga je je echt thuis voelen? Na een hectisch jaar denk jij misschien wel anders over jouw baan en de toekomst. Tijd om je eens goed te verdiepen in je mogelijkheden. Bij welke ICT-bedrijven zou jij het liefst werken? Dit zijn volgens ons de bedrijfsprofielen van de leukste werkgevers voor ICT’ers die op zoek zijn naar mensen!

(Goed om te weten: de bedrijven zijn in willekeurige volgorde benoemd. Dus het eerste bedrijf is niet beter dan het laatste bedrijf – laatste update: 15 december 2021)

 • Weave
 • B-Able
 • Isatis Cyber Security
 • Dustin
 • Rmoni
 • Sentinel IT
 • QoppoConsult
 • ParaPy

Bekijk alle bedrijfsprofielen op &Work!

 

Weave

Naar openstaande vacatures

Zijn doen, doorpakken en sprinten je op het lijf geschreven? Ga dan aan de slag bij Weave in Rotterdam. Dit bedrijf ontwikkelt innovatieve technologie, waarmee opdrachtgevers écht impact kunnen maken.

Bekijk alle vacatures van &Work >

Over Weave

Weave ontwikkelt software op basis van moderne technology stack. Ze noemen zichzelf: de nieuwe generatie softwareontwikkelaars. Weave bewijst dat je met een rebelse spirit echt verschil kan maken. Het bedrijf werkt voor opdrachtgevers die impact willen maken in hun vakgebied. De opdrachtgevers zijn – onder andere – Mijndomein, EnergyZero, Stichting Bartiméus en het Ministerie van Sociale Zaken. Zo heeft Weave zelfs het NOS Journaal gehaald met een product dat zij ontwikkeld hebben voor Stichting Bartiméus! Andere projecten waar ze aan werken zijn een autodeelplatform en autorisatie-infrastructuur binnen de overheid.

Bij Weave bijten ze zich graag vast in complexe technische vraagstukken en creëren daarbij de juiste software-oplossing. Naast ontwikkelaar zijn ze bij Weave ook investeerder en ondernemer, namelijk in Weave Ventures.

Werken bij Weave

In 2019 is Weave uitgeroepen tot het snelstgroeiende softwarebedrijf van Nederland. Ze groeien nog altijd hard door en jij kan daar onderdeel van uitmaken! Als je bij Weave aan de slag gaat kom je terecht in een energiek en jong team. Dit team bestaat uit circa 20 developers en designers. Je wordt niet alleen gezien als een sollicitant, maar juist ook als een wederzijdse inspiratie. Er worden regelmatig ‘Golang meetups’ georganiseerd om kennis te delen en van elkaar te leren. 

De werksfeer is informeel en er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Voor de rest krijg je bij Weave:

 • een marktconform salaris 
 • 26 vakantiedagen 
 • 8% vakantietoeslag 
 • 5,3% pensioentoeslag 
 • reiskostenvergoeding 
 • een Macbook Pro 
 • een persoonlijk ontwikkelingsbudget 
 • mogelijkheid om deel te nemen in het werknemersparticipatieplan 

En als dat nog niet genoeg is: er is iedere dag een gezamenlijke lunch en er worden regelmatig toffe teamuitjes en borrels georganiseerd.

Waar zit Weave?

Weave zit middenin het centrum van Rotterdam. Je komt te werken in een kantoor met prachtige glazen vergaderruimtes, standing desks en verse koffie. Zie jij jezelf hier al werken? Bekijk dan nu de openstaande vacatures.

2 open vacatures van Weave

 

B-Able

Naar openstaande vacatures

Wil jij cybercrime buiten de deur houden? Dan past dit bedrijf goed bij jou. Zij zijn gespecialiseerd in informatiebeveiliging en houden de digitale omgeving van organisaties als het ware dichtgetimmerd.

Over B-Able

De experts van B-Able onderzoeken voor hun opdrachtgevers het securityniveau en voegen vervolgens een passende beveiliging toe – die in lijn is met het gewenste niveau van risicobeperking, weerbaarheid en continuïteit. Van security awareness tot het uitrollen van security- en privacy-implementatieprogramma’s; ze zijn breed inzetbaar voor klanten. Alle medewerkers zijn geselecteerd op hun kennis en ervaring. Hierdoor werken er alleen maar échte vakspecialisten.

Werken bij B-Able

Het bedrijf is onderdeel van The Human Network en wil graag vanuit een stabiele basis opereren. Dat betekent dat jij straks 450 collega’s hebt om mee samen te werken en te ondernemen. Zij helpen jou om jezelf verder te ontwikkelen. Elke medewerker is erg gemotiveerd en gedreven om de digitale veiligheid binnen organisaties te verhogen én klanten te helpen afwegingen te maken om (preventief en structureel) te bouwen aan risicomanagement en security-bewustzijn.

Waar zit B-Able?

Het kantoor van B-Able zit in Utrecht op het businesspark Papendorp. Jij bent hier van harte welkom om kennis te maken met het team, bij te praten, ervaringen te delen of nieuwe ideeën op te doen. Het bedrijf is altijd in voor een goed gesprek.

3 open vacatures van B-Able

 

 

Isatis Cyber Security

Naar openstaande vacatures

Isatis Group is een ondernemende, energieke organisatie met zo’n 150 medewerkers. Het bedrijf heeft meerdere afdelingen, waaronder Isatis Cyber Security. Isatis werkt aan de bewustwording rondom cyber security en laat graag zien wat je kunt doen om jezelf te beschermen. Cyber security is een sociaal, economisch en politiek wereldprobleem dat burgers, organisaties en overheden bedreigt. Isatis Cyber Security biedt zijn klanten een veilige infrastructuur, betrouwbare diensten en goede bedrijfsprocessen aan.

Over Isatis Cyber Security

Dagelijks werkt Isatis Group binnen zes business units aan unieke ICT-oplossingen voor uiteenlopende markten. Isatis heeft zijn oorsprong in de software-ontwikkeling, maar is inmiddels uitgegroeid tot strategisch partner van diverse ondernemingen. Iedere business unit is productgeoriënteerd en heeft kennis van een specifiek domein. Of het nu gaat om interaction design, online marketing, design of software development: de kennis en expertise is binnen alle teams aanwezig.

Isatis gelooft als organisatie sterk in samenwerken. Dat betekent dat je gebruik maakt van elkaars kracht en die optimaal benut. Vanuit die gedachte participeert Isatis in diverse organisaties. Afhankelijk van de branche of markt waarin de klant actief is, wordt deze ondergebracht in één van de business units of opereert hij volledig zelfstandig.

Isatis Cyber Security richt zich op drie pijlers:

 • het nemen van technische en procedurele maatregelen tegen dreigingen (o.a. veilige netwerkinfrastructuren, Security Operating Centers, Security Information and Event Monitoring en IDS/IPS);
 • het behalen, implementeren en behouden van informatiebeveiligingscertificeringen en assessments (o.a. ISO 27001, NEN 7510, DigiD2 en BIG/BIR);
 • het nemen van afdoende maatregelen in het kader van de regelgeving op het gebied van privacy.

Hiervoor heeft Isatis Cyber Security een integrale aanpak, gebaseerd op risicomanagement. Waar ligt de zwakste schakel en welke oplossingen zijn er om deze te verstevigen? Zo’n 95% van alle beveiligingsissues komt voort uit menselijk handelen. Isatis helpt zijn klanten daarom ook met het verhogen van de interne security engagement, als vast onderdeel van zijn beveiligingsprojecten. Daarnaast geeft het bedrijf trainingen.

Werken bij Isatis Cyber Security

Isatis Cyber Security is een dynamische organisatie met hoogwaardige kennis van security en privacy. Innovatie staat hoog in het vaandel. Isatis wil ook in jou investeren, door je trainingen en cursussen te bieden, zodat jij jezelf optimaal kunt ontwikkelen.

Op de werkvloer heerst een open bedrijfscultuur, waar volop kennis met elkaar wordt gedeeld. Op deze manier bereik jij met jouw collega’s een gezamenlijk gevoel van sociale verantwoordelijkheid rondom cyber security en kun je oplossingsgericht aan het werk.

Isatis biedt jou een marktconform salaris met een interessante bonusstructuur. Er wordt uiteraard hard gewerkt op kantoor, maar in de pauze kun je je collega’s uitdagen voor een potje tafelvoetbal. Daarnaast drinken je collega’s op vrijdagmiddag graag samen met jou een biertje.

Waar zit Isatis Cyber Security?

Isatis Cyber Security heeft twee vestigingen, namelijk in Nijmegen en Den Haag.

4 open vacatures van Isatis Cyber Security

 

Dustin

Openstaande vacatures

Dustin is een toonaangevende IT-partner in de Benelux en Scandinavië. Hun doel is om klanten te helpen voorop te blijven lopen op het gebied van IT. 

Over Dustin

Dustin biedt verschillende klanten de beste IT-oplossingen – op het juiste moment en tegen de juiste prijs. Het begon allemaal toen twee Zweedse ondernemers in 1984 hun toekomst zagen in de IT-branche. Ze verkochten eerst computeraccessoires in Stockholm. Hun best verkochte artikel was toen – je kent het misschien nog wel – een gekleurde floppy disk. In 1995 gingen ze hun producten online aanbieden en richtten ze zich op B2B-klanten. Daar kwam in 2004 een consumentenaanbod bij. En toen kwam de grote uitbreiding naar het buitenland. Eerst in Denemarken, gevolgd door Noorwegen en Finland. In 2018 was Nederland aan de beurt: het bedrijf nam een Nederlandse organisatie over en lanceerde een jaar later hun online diensten. Als het aan Dustin ligt blijft het hier niet bij. Ze blijven uitbreiden in verschillende landen en verbreden hun diensten voor de klant. 

Werken bij Dustin

Bij Dustin geloven ze in een inclusieve bedrijfscultuur, waar er respect is voor elkaar. Iedereen krijgt de mogelijkheid om zijn ideeën, talenten en ervaringen te delen. Want alleen samen – met maar liefst 2.400 collega’s – kom je tot de beste IT-oplossingen. Naast hard werken is er ook ruimte voor gezelligheid, want blije medewerkers zorgen voor tevreden klanten. De waarden die daarnaast belangrijk zijn voor het bedrijf:

 • Houd het simpel.
 • Streef naar verbetering. 
 • Houd je aan beloftes.
 • Wees kostenefficiënt.
 • Win met het team.  

Waar zit Dustin?

Het kantoor in Nederland is gevestigd in Amersfoort. Met de bushaltes en uitvalswegen in de buurt, is er altijd een geschikte manier om op de locatie te komen.

5 open vacatures van Dustin

 

 

 

Rmoni

Openstaande vacatures

Rmoni is al 15 jaar dé pionier op het gebied van digital quality management. Voor meer dan 2.000 klanten bedenken ze goede oplossingen voor registratie, realtime monitoring en het rapporteren van cruciale controleparameters. Ze werken voor klanten die actief zijn in – onder andere – de farmaceutische markt en foodbranche. Zo helpen ze bijvoorbeeld om toe te zien op de voedselveiligheid. 

Over Rmoni

De oprichters van Rmoni begonnen in 2005 met het ontwikkelen van prototypes voor hardware en software. Dankzij een sponsoring van de Vlaamse overheid, konden ze een vliegende start maken. Een jaar later richtten ze Rmoni op. Ze focusten zich eerst op klanten in de voedselbranche (in België, Nederland en Luxemburg), om een aantal jaren later uit te breiden naar de gezondheidszorg, farmaceutische industrie en logistiek. Een aantal van hun klanten zijn: IKEA, Lidl, McDonald’s, UMC Utrecht, Phoenix en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Werken bij Rmoni

Rmoni is een jonge en dynamische organisatie, waar je de kans krijgt om jezelf verder te ontplooien. Je krijgt een aantrekkelijk salaris, maaltijdcheques, laptop, telefoon en meer. 

Waar zit Rmoni?

Rmoni heeft twee kantoren: één in het Belgische dorp Bilzen (wat net over de grens ligt bij Maastricht) en één in Nederland in Borne. Het kantoor in België is goed te bereiken met de bus en auto. Dit geldt ook voor de Nederlandse locatie.

1 open vacature van Rmoni

 

Sentinel IT

Openstaande vacatures

Sentinel IT is een softwareteam met sterke wortels in de regio Rotterdam-Drechtsteden. Binnen deze regio helpen zij bedrijven met het bouwen en onderhouden van eigen (SaaS) software.

Over Sentinel IT

De afgelopen 15 jaar levert Sentinel IT een laagdrempelige toegang tot hoogwaardige software-ontwikkeling. Ze maken maatwerk software voor SaaS-organisaties. Bij alle opdrachten luisteren ze goed naar de klant, springen ze bij wanneer het gaat om advies en onderhouden ze de geleverde (SaaS) software. Zo houden ze hun klanten tevreden, en zichzelf ook!

Werken bij Sentinel IT

Sentinel IT is een platte organisatie met een hecht team. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en de kans om aan interessante projecten te werken voor de meest uiteenlopende klanten. Klinkt goed? Daarnaast bieden ze je:

 • een goed salaris
 • de juiste mensen om je heen die een geweldig team vormen
 • mooi, ruim kantoor met een goede lunch inbegrepen

Waar zit Sentinel IT?

Het kantoor van Sentinel IT zit in een mooi pand dichtbij de havens in Zwijndrecht. De locatie is makkelijk te bereiken met de snelweg in de buurt.

1 open vacature van Sentinel IT

 

QoppoConsult

Openstaande vacatures

Deze organisatie levert de kennis en kunde om andere bedrijven in staat te stellen de kwaliteit van hun ICT-landschap te verbeteren. QoppoConsult is het bedrijf van de medewerkers én voor de medewerkers. De professionals van QoppoConsult leveren kwaliteit in hun vakgebied en hanteren de krachttermen ‘transparant, kennis en mensgericht’ als uitgangspunten.

Over QoppoConsult

QoppoConsult werkt met een groep van bijna 100 Qoppanen en is op IT-gebied breed gekwalificeerd. Daarbij gaat het niet alleen over technische IT-kennis. Denk ook aan sectorkennis. De bancaire wereld is compleet anders dan de procesindustrie. Al deze kennis is breed verankerd binnen deze groep experts. De Qoppanen zijn de spin-in-het-web. Ze overzien het totale proces: van businessanalyse tot implementatie, van requirements tot functionele toepassing. De medewerkers beschikken niet alleen over het vereiste analytisch vermogen, maar ook over de communicatieve vaardigheden om verbindingen te leggen tussen de business en IT-wereld.

Qoppanen zijn door de wol geverfd. Op alle niveaus deden ze ervaring op bij grote organisaties. Gedreven door hun ambitie en ondernemerschap zochten ze ruimte om zich verder te ontwikkelen en te professionaliseren. Bij QoppoConsult vonden ze hun bestemming: een passende beloning voor hun vakmanschap en de ondersteuning om zich als expert naar eigen wens te ontwikkelen. Dit vertaalt zich in werkplezier en kwaliteit waar een opdrachtgever de vruchten van plukt.  

Ook is Qoppoconsult onderdeel van The Human Network: The Human Network is een verzameling van 20 bedrijven die gespecialiseerde professionals detacheren. Alleen de allerbeste specialisten zijn met dit netwerk verbonden.

Werken bij QoppoConsult

QoppoConsult zorgt voor het platform waarin de testexpert zelfstandig zijn carrièrepad bepaalt. Werken bij deze organisatie betekent dat je als professional wordt aangewezen op je eigen denken en handelen. Echter staat de mens bij QoppoConsult altijd voorop. Er bestaat binnen de organisatie geen hiërarchie door de wijze waarop iedereen als mens wordt behandeld. Management en professionals vormen samen het bedrijf, ieder met een rol in het totaal en met evenveel verantwoordelijkheid voor het succes van de totale onderneming. Er kan dan ook gezegd worden dat de Qoppaan trots is op zijn bedrijf, zijn eigen prestaties en die van zijn mede Qoppanen.

Het bedrijf vindt het belangrijk dat zijn medewerkers optimaal mogelijk beloond worden. Daarom werken ze met een unieke beloningsstructuur: de midlance-constructie. De vrijheid van het zelfstandig zijn, de hoogst haalbare netto vergoeding en de zekerheid van een vast dienstverband voor onbepaalde tijd.

Waar zit QoppoConsult?

QoppoConsult is gehuisvest in Utrecht, in Papendorp. Door de nabijgelegen P+R-parkeerplaats is QoppoConsult goed met het OV te bereiken. Kom je met de auto, dan ben je vanaf de A2 of A12 zo op kantoor.

4 open vacatures bij QoppoConsult

 

ParaPy

Openstaande vacatures

Bij ParaPy gelooft men dat de engineer van de toekomst slimme softwaretoepassingen maakt die routinewerk automatiseren, waardoor tijd vrijkomt om meer ontwerpideeën te verkennen, te optimaliseren en te innoveren.

Over ParaPy

ParaPy ontwikkelt een softwareplatform dat engineers in staat stelt om dergelijke applicaties te creëren, integreren en implementeren zonder dat ze daarvoor een diploma in Computerwetenschappen nodig hebben. Engineers gebruiken Parapy’s kenmerkende Knowledge-Based Engineering taal om ontwerpintentie en verschillende automatiseringstools vast te leggen om tijdrovende mens-computer interacties te versnellen zoals 3D modelleren, simulatie en de verwerking daarvan. ParaPy wordt tegenwoordig gebruikt om ontwerpprocessen radicaal te versnellen voor een breed scala aan producten zoals vliegtuigen, schepen, offshore constructies, fabrieken en gebouwen.

Werken bij ParaPy

Aan de slag bij ParaPy? Dan maak je deel uit van een jong en ambitieus team van 11 medewerkers. Samen met dit team ontwikkel je het meest waanzinnige en ultramoderne softwareplatform dat er is.

Waar zit ParaPy?

Het kantoor van ParaPy zit in het prestigieuze YES!Delft, de broedplaats voor tech! Met een snelweg dichtbij kun je het kantoor super makkelijk bereiken.

2 open vacatures van ParaPy

 

Het barst van de leuke ICT-bedrijven

Je ziet het al: er zijn in Nederland en België genoeg interessante ICT-bedrijven. Je kunt als ICT’er niet alleen aan de slag bij die hard techbedrijven, maar bij een brede groep organisaties waar je als techneut juist het verschil kunt maken. De ICT-bedrijven in dit artikel vormen het topje van de ijsberg.

Goed nieuws: alle ICT-bedrijven die we hierboven noemen, zijn op zoek naar ICT-specialisten. Wie weet zit jij er binnenkort wel aan tafel. Voor het zover is, kun je vast onze sollicitatietips doornemen.

Tags: ,