De 8 leukste en beste ICT-bedrijven van Nederland én België

Beste ICT-bedrijven &Work Blog

Als jij je thuis voelt in de IT-wereld, zijn er mogelijkheden te over. Want laten we eerlijk zijn, in de ICT is het aanbod aan banen groot – groter dan de vraag. Enerzijds een luxe positie om je in te bevinden, anderzijds een dilemma. Zie je door de bomen het bos nog? Hoe kies je het bedrijf dat écht bij je past? Waar voel je je niet alleen gewaardeerd om je skills, maar ook gewoon op je gemak? Waar kun je groeien en aan innovatieve projecten werken?

Misschien kijk je op dit moment anders naar je baan en toekomstplannen dan een tijdje geleden. Is er wat veranderd in je privésituatie, merk je dat je toe bent aan een frisse impuls of wil je je horizon eens verbreden? Dan is dit het perfecte moment om goed te kijken welke ICT-bedrijven jouw aandacht verdienen.

Hieronder vind je inspirerende werkgevers die niet alleen op zoek zijn naar jouw skills, maar ook naar een goede match met jou. Dus, welke bedrijven maken werken in de IT niet alleen een baan, maar een plek waar jij je écht thuis voelt?


(Goed om te weten: de bedrijven zijn in willekeurige volgorde benoemd en op dít moment op zoek naar talent. De laatste update is gedaan op 19 januari 2024)

  1. The Value Hub
  2. PinkRoccade Cloud Solutions
  3. Group K
  4. Anyone
  5. OutSmart
  6. Speer IT
  7. ORIBI
  8. FW4

Bekijk alle bedrijfsprofielen op &Work!

 

1. The Value Hub

Wil je werken bij een innovatief bedrijf waar je digitale producten bouwt én lanceert, en waar je daarnaast de tijd, ruimte en mogelijkheden krijgt om jezelf verder te ontwikkelen? Dan is The Value Hub in België misschien wel dé werkplek voor jou!

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?Nieuwste vacatures:

Junior Sales Consultant

&Work, Amsterdam

Calculator

Trustan Bouw, Utrecht

Senior Financial Consultant

Vigr, Utrecht

Bekijk alle vacatures van &Work >

Over The Value Hub

The Value Hub is een ambitieus ‘ecosysteem’ bestaande uit business- en technologie-experts die ondersteuning bieden aan organisaties bij de creatie van digitale producten en het ontwerpen en implementeren van partnerships.

De klanten van The Value Hub zijn actief in diverse sectoren: van retail en banking tot transport en pharma. Denk aan Argenta, Kloosterboer, ZEB, eStox, Veritas en Torfs Schoenen. Hierdoor krijg je direct een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven en kun je rekenen op voldoende afwisseling in je werk.

Werken bij The Value Hub

Bij The Value Hub kom je terecht in een inspirerende IT-hotspot vol met kansen en mogelijkheden om jezelf uit te dagen en richting te geven aan je toekomst. Je wordt betrokken bij baanbrekende projecten, komt in aanraking met interessante tools en wordt onderdeel van een club van gepassioneerde strategen, analisten, ontwikkelaars, agile projectmanagers en digitale productexperts. Voor je het weet raak je verzeild in boeiende opdrachten en gesprekken met gelijkgestemden. Wil je iets nieuws leren? Dankzij inspirerende trainingen en workshops is dat geen enkel probleem.

Waar zit The Value Hub?

The Value Hub heeft twee kantoren: één in Hasselt en de andere vind je in Herentals.

9 open vacatures van The Value Hub

Bekijk hier de andere vacatures bij The Value Hub

 

2. PinkRoccade Cloud Solutions

Nergens is het belang van solide IT-oplossingen zó relevant als in kritische sectoren. Lijkt het jou interessant om hoogwaardige IT-oplossingen voor bedrijven in verschillende kritische sectoren (zoals de zorg) te ontwikkelen? Ga aan de slag bij PinkRoccade Cloud Solutions!

Over PinkRoccade Cloud Solutions

PinkRoccade Cloud Solutions levert veilige en betrouwbare multicloudoplossingen en managed services voor bedrijfskritische applicaties. Ze werken met cloudtechnologieën zoals Azure, Kubernetes en Terraform. De oplossingen van PinkRoccade zorgen ervoor dat vitale sectoren altijd functioneren en dat patiënt- en persoonsgegevens veilig opgeslagen zijn.

Als alles draait om mensenlevens, is uitval geen optie. Daar staan ze 24/7 voor. Daarom ondersteunen ze organisaties zo optimaal mogelijk met hun solutions en bewaken ze de continuïteit en beschikbaarheid van infrastructuur en applicaties. Data is daardoor altijd veilig en snel toegankelijk.

Maar graag gaan ze nóg een stap verder… Want in een samenleving die snel evolueert, veranderen vanzelfsprekend ook de wensen en eisen die van organisaties en IT verwacht worden. Daarom kijken ze bij PinkRoccade verder dan de uitdagingen van vandaag en creëren oplossingen voor morgen. 

Werken bij PinkRoccade Cloud Solutions

Bij PinkRoccade kom je terecht in een fijne werkomgeving waar collega’s voor elkaar klaarstaan en je samenwerkt in Agile-teams. Er is hier veel ruimte voor ontwikkeling, uitdaging, eigen initiatief en het nemen van verantwoordelijkheid. Jouw ambities zijn hierin leidend. 

En omdat hier de gedachte geldt dat hard werken alleen lukt als je ook samen lol hebt, wordt hier veel voor georganiseerd. Denk aan een gezamenlijk ontbijt, de strijd met elkaar aangaan in een pubquiz of game-event en jaarlijks een barbecue!

Waar zit PinkRoccade Cloud Solutions?

PinkRoccade Cloud Solutions verhuisde recent naar een nieuw kantoor aan de Boogschutterstraat 1 in Apeldoorn.

3 open vacatures van PinkRoccade Cloud Solutions

 

3. Group K

Group K is een betrouwbare partner voor IT-security, connectivity en cloud services voor een groot en uiteenlopend klantenbestand. Door gebeurtenissen als COVID-19 is er een grotere behoefte aan snelle digitale transformatie en beschikbaarheid. Daarom helpt Group K bedrijven om voorop te blijven lopen op digitaal gebied en succesvol deze transformatie te ondergaan.

Over Group K

Group K is een innovatieve IT-integrator, opgericht door founders Frank en Theo Keunen. Het bedrijf is ontstaan uit K.A.N.S.-EXPERTS BVBA (wat staat voor Keunen Auditing Network Solutions Experts) — een organisatie die tot eind 2020 meer dan 16 jaar actief was in informatietechnologie en auditactiviteiten. De oprichting van een nieuw bedrijf was noodzakelijk om de bedrijfsstrategie naar een hoger niveau te tillen. Daarom richtten ze midden 2021 Group K op. 

De jonge onderneming onderscheidt zich als een innovatieve partner voor diverse bedrijven en hanteert een pragmatische aanpak, waarbij de nadruk ligt op effectiviteit, efficiëntie, continuïteit en stabiliteit. Met hun uitgebreide expertise blinken ze uit in het creëren van een uitzonderlijk dienstenaanbod dat anders is dan vele leveranciers op de markt.

Werken bij Group K

De cultuur van Group K is gebaseerd op wederzijds respect voor collega’s, klanten en partners. Het bedrijf zet zich in voor continue groei en innovatie, gedreven door de ambitie om uit te blinken in elk aspect van de business. Daar hoort ook ontspanning en plezier in het werk bij. Op vrijdagen sluiten ze bijvoorbeeld de week af met een drankje en spelen ze een potje tafelvoetbal, darts of tafeltennis. Ook activiteiten zoals een kerstfeest komen jaarlijks terug om successen te vieren met het hele team en partners. 

Reken verder op uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een luxe auto met een tankkaart, laptop, mobiele telefoon mét een abonnement, trainingsmogelijkheden en maaltijdcheques.

Waar zit Group K?

Group K is gevestigd aan de Pastorijstraat 30 in Houthalen-Helchteren. 

3 open vacatures van Group K

 

4. Anyone

Anyone is vastberaden om de woningmarkt op z’n kop te zetten en ieder mens de kans te geven om een eigen woning te bezitten. Ook meewerken aan deze grote ambitie? Sluit je aan bij Anyone!

Over Anyone

Anyone is een Amsterdams bedrijf met een bijzondere missie: elke Nederlander de mogelijkheid bieden om een eigen huis te kopen — wat vandaag de dag helemaal niet vanzelfsprekend is. Voor miljoenen mensen is het bezit van een eigen woning – of zelfs een dak boven hun hoofd – niet mogelijk. Dit moet anders, dachten ze bij Anyone! Een goede woonruimte is nou eenmaal een basisbehoefte.

Met hun platform veranderen ze de huidige markt en bieden ze nieuwe manieren aan om huizen te vinden, te (ver)kopen en te financieren.

Werken bij Anyone

Je komt terecht op een spiksplinternieuw kantoor op een toplocatie in Amsterdam. Hier creëren ze een fijne, gezonde werkomgeving waar veel gelachen wordt. Een gratis lunch, thuiswerkmogelijkheden en een zeer goede werk-privébalans horen ook bij de voordelen van het werken bij Anyone.

Waar zit Anyone?

Anyone is gevestigd aan de Fred. Roeskestraat 115 in Amsterdam. Deze locatie is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar.

3 open vacatures van Anyone

 

5. OutSmart

OutSmart is een modern SaaS-bedrijf dat een digitale alles-in-één oplossing heeft gevonden voor het buitendienstproces. Kom jij dit jonge bedrijf versterken met jouw talent?

Over OutSmart

OutSmart timmert hard aan de weg om de wereld te veroveren. In 2011 hebben ze in eigen beheer een revolutionaire app ontwikkeld, die de digitale werkbon introduceerde en waarmee papieren werkbonnen inmiddels tot het verleden behoren. Sinds die tijd hebben ze meer dan 4.000 bedrijven succesvol geholpen om hun processen te digitaliseren. 

De afgelopen jaren ontwikkelden ze hun app en het bedrijf verder door, testten ze continu om het maximale te bereiken en focusten ze zich op technisch innoveren. Dit heeft geleid tot een geweldige groei van het bedrijf en nieuwe vestigingen in Nederland, Spanje, Portugal en Duitsland!

Werken bij OutSmart

Ga je voor een baan bij OutSmart? Dan kies je voor een van de snelstgroeiende bedrijven van Nederland! Je wordt onderdeel van een squad van ambitieuze en enthousiaste Foxen en een fijne werkplek met goede begeleiding. De sfeer is informeel en gezellig, met ruimte voor een grapje of een potje pingpong, maar er wordt ook keihard gewerkt. De meeste Foxen bij OutSmart hechten veel waarde aan hun persoonlijke ontwikkeling en hun talent wordt hier volop benut. Samen vormen ze een hecht team dat streeft naar het bereiken van gezamenlijke doelen.

Waar zit OutSmart?

OutSmart is gevestigd in Nederland, Spanje, Portugal en Duitsland. Het Nederlandse kantoor vind je aan de Nevelgaarde 5a in Nieuwegein.

5 open vacatures van OutSmart

Bekijk hier de andere vacatures bij OutSmart

 

6. Speer IT

Speer IT is marktleider in glasvezelregistratiesystemen. Je werkt hier in een team van ruim 50 professionals en kunt rekenen op een fijne werksfeer, uitstekende arbeidsvoorwaarden, ruimte voor persoonlijke groei en daarbovenop voldoende tijd voor rust en ontspanning.

Over Speer IT

Speer IT is een softwarebedrijf dat werkzaam is in de telecombranche en zich volledig toespitst op de registratie van glasvezelnetwerken. Niet alleen het ontwikkelen van software hoort daarbij, maar ook het ondersteunen van gebruikers om er goed mee te werken. Ze bieden daarom trainingen aan, geven klanten de mogelijkheid om hun consultants in te huren en hebben een servicedesk voor het beantwoorden van vragen.

Om te zorgen voor perfecte registratie van (glasvezel)netwerken, besteedt Speer IT veel aandacht aan de ontwikkeling van software en systemen voor registratie en beheer. Het registratiesysteem van Speer IT heeft uitgebreide flexibele functionaliteiten, waarmee ze elke klant een helder en georganiseerd beeld van zijn glasvezelinfrastructuur geven.

Werken bij Speer IT

Speer IT is divers, rechtvaardig en inclusief. Het is een bedrijf waar elke werknemer – ongeacht ervaring, perspectief, identiteit of overtuiging – zich thuis kan voelen. Ze creëren niet een standaard arbeidsvoorwaardenpakket voor elke werknemer, maar bieden zoveel mogelijk voordelen aan die aansluiten bij jouw wensen en behoeften. Bijvoorbeeld opleidingsmogelijkheden, gratis lunch, reiskosten- en thuiswerkvergoeding, laptop van de zaak en hybride werkmogelijkheden. Daarnaast kom je bij Speer IT in aanraking met een diversiteit aan klanten, waardoor je veel kunt leren. Denk aan grote namen als KPN, T-mobile en Eurofiber.

Waar zit Speer IT?

Speer IT is gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg 47 in Baarn. Deze locatie is goed bereikbaar met de auto. Met het openbaar vervoer is het vanaf Station Baarn ongeveer een kwartier lopen of 6 minuten fietsen.

3 open vacatures bij Speer IT

 

7. ORIBI

ORIBI ontwikkelt softwareoplossingen waarmee je razendsnel iemand identificeert. Met hun ID-Solutions is de klant in staat om persoonsgegevens van burgers, klanten, medewerkers of bezoekers op een efficiënte, correcte, veilige en betrouwbare manier te controleren. Daarnaast denkt ORIBI mee over integraties met bestaande software.

Over ORIBI

De wortels van ORIBI liggen bij het automatiseren van logistieke processen van platenzaken, zoals Free Record Shop (wat een klant was in de jaren 80). Deze zaken groeiden uit tot multimedia stores en ORIBI groeide mee tot een full service IT-organisatie voor verschillende soorten klanten. Vanaf 2005 is de focus van ORIBI meer verschoven naar het ontwikkelen en beheren van ID-Solutions. Dit resulteerde in het succesvolle softwareproduct: ID-Check.

Wat ORIBI zo uniek maakt is dat ze het eerste bedrijf zijn dat het verwerken van een identiteit vertaalde naar het optimaliseren van bedrijfsprocessen. In hun optiek is het controleren van een identiteit geen doel op zich, maar een middel om een belangrijk doel te bereiken. Een identiteit wordt namelijk geverifieerd vanuit redenen die zeer divers kunnen zijn. Bijvoorbeeld het verlenen van toegang of uitlenen van personeel. ORIBI zorgt daarbij voor een passende oplossing.

Werken bij ORIBI

Bij ORIBI heerst een informele, familiale sfeer waar samenwerking en innovatie hand in hand gaan. Ze bieden je de mogelijkheid om te groeien in een vooruitstrevend bedrijf, dat al jaren aan de top van de sector staat. Iedere medewerker ontvangt een competitief salarispakket en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een leasefietsregeling, een goede pensioenregeling en spaarloon (waarbij ORIBI de helft betaalt). Tot slot is er naast hard werken ook ruimte voor ontspanning in de vorm van teamuitjes, etentjes en personeelsfeestjes.

Waar zit ORIBI?

Het adres van Oribi is Schijfstraat 8, Unit 2.05, in Oisterwijk.

5 open vacatures van ORIBI

 

8. FW4

FW4 is een uniek digitaal bureau in België dat gespecialiseerd is in toffe apps en moderne websites. Ze weten dat een app of website meer is dan een digitaal visitekaartje, en wat de valkuilen en kansen zijn van het web. 

Over FW4

FW4 heeft al meer dan 400 projecten succesvol afgerond die verschillend zijn van aard en formaat. Hierdoor hebben ze ruime kennis en ervaring opgedaan en weten ze hoe ze een mooie opdracht kunnen afronden binnen het vooropgestelde budget en oplevertermijn. De uitstraling van een bedrijf en het gebruiksgemak van producten worden in de markt van vandaag kritischer bekeken dan ooit, dat weten ze bij FW4 maar al te goed. Daarom creëren hun designers sterke layouts en perfectioneren ze het uiterlijk van elk project tot in de puntjes. Bovendien kijken ze – dankzij hun uitgebreide ervaring in branding – met een scherp oog naar opmerkelijke bedrijfsidentiteiten en weten ze deze perfect uit te werken. FW4’s aanpak blijkt altijd goed te werken, want hun werk wordt door de overgrote meerderheid positief onthaald, met lovende woorden van een groeiende groep tevreden klanten en partners als gevolg.

Werken bij FW4

Je wordt bij dit bedrijf onderdeel van een hecht team bestaande uit ervaren vrienden die met de ‘weblepel’ zijn opgegroeid en dagelijks vanuit het FW4 kantoor werken aan mooie projecten -bijvoorbeeld websites voor vastgoedkantoren. FW4 biedt medewerkers een uitstekend salaris en mooie arbeidsvoorwaarden aan, zoals een 13e maand, pensioenregeling en reiskostenvergoeding. Verder zijn de werktijden flexibel en is het mogelijk om thuis te werken.

Waar zit FW4?

Het kantoor van FW4 is gevestigd aan de Naamsesteenweg 232 in Heverlee.

1 open vacatures van FW4

 

Het barst van de leuke ICT-bedrijven

Je ziet het al: er zijn in Nederland en België genoeg interessante ICT-bedrijven. Je kunt als ICT’er niet alleen aan de slag bij die hard techbedrijven, maar bij een brede groep organisaties waar je als techneut juist het verschil kunt maken. De ICT-bedrijven in dit artikel vormen het topje van de ijsberg.

Goed nieuws: alle ICT-bedrijven die we hierboven noemen, zijn op zoek naar ICT-specialisten. Wie weet zit jij er binnenkort wel aan tafel. Voor het zover is, kun je vast onze sollicitatietips doornemen.

Tags: ,