De 8 leukste en beste ICT-bedrijven van Nederland én België

ICT-bedrijven in Nederland

Als je goed bent in je vak, heb je vaak de keuze uit meerdere banen. In de ICT is dat al helemaal het geval. Als kandidaat heb je door al die keuze een sterke positie – maar ook een luxeprobleem. Welk bedrijf past bij je? En waar ga je je echt thuis voelen? Na een hectisch jaar denk jij misschien wel anders over jouw baan en de toekomst. Tijd om je eens goed te verdiepen in je mogelijkheden. Bij welke ICT-bedrijven zou jij het liefst werken? Dit zijn volgens ons de bedrijfsprofielen van de leukste werkgevers voor ICT’ers die op zoek zijn naar mensen!

(Goed om te weten: de bedrijven zijn in willekeurige volgorde benoemd. Dus het eerste bedrijf is niet beter dan het laatste bedrijf – laatste update: 31 augustus 2022)

  • Advisor ICT Solutions
  • Next to Food
  • Score Utica
  • Anderis
  • SuitIT
  • PixelPool
  • KE-works
  • FW4

Bekijk alle bedrijfsprofielen op &Work!

 

Advisor ICT Solutions

Openstaande vacatures

Op het gebied van ICT zijn de mogelijkheden eindeloos. Dat klinkt natuurlijk goed, maar hierdoor zie je soms door de bomen het bos niet meer en kan het lastig zijn om keuzes te maken. Advisor ICT Solutions helpt hierbij! 

Ook méér uit je werk halen?

Check vacatures van 300+ verschillende bedrijven.

Welke baan zoek je?

Locatie?Nieuwste vacatures:

Testautomation Consultant

ICT Rebels, Utrecht

Assistent-Accountant Marum

Accres Accountants, Marum

Functionele Salesforce.com Consultant

C-Clear Partners, Mortsel

Bekijk alle vacatures van &Work >

Over Advisor ICT Solutions

Advisor ICT Solutions is ontstaan in 1985 en levert al sinds die tijd adviezen én IT- en telecomoplossingen, om mensen zo optimaal en veilig mogelijk met elkaar te laten samenwerken en communiceren. Dit doen ze voor bedrijven die tussen de 50 en 500 werkplekken hebben. Hun klantportfolio is daardoor vrij breed: van uitzendbureau tot industriële bedrijven en B2C-organisaties. Zoals Actief werkt! en GroenWest.

Werken bij Advisor ICT Solutions

Bij Advisor ICT Solutions zijn ze trots op de samenwerkingen met hun klanten, maar ook zijn ze hartstikke trots op hun eigen medewerkers – een toegewijde groep mensen die divers is in vele opzichten. De ene persoon werkt al meer dan 20 jaar bij het bedrijf, terwijl de ander net 6 maanden geleden is begonnen. Of vanwege het verschil in leeftijden en achtergronden. Eén ding is zeker: je voelt je snel thuis in dit diverse team.

Je komt terecht in een gloednieuw pand dat strak en huiselijk is ingericht. Waar genoeg mogelijkheden zijn om even je gedachten te verzetten en actief bezig te zijn. Bijvoorbeeld tijdens een potje tafeltennis of een spelletje op de Playstation. Of wat dacht je van een wedstrijdje tafelvoetbal? Plezier met je collega’s heb je hier gegarandeerd.

Waar zit Advisor ICT Solutions?

Het hoofdkantoor zit in Mijdrecht en is goed bereikbaar met de auto. Daarnaast hebben ze een kantoor in Utrecht en is er de mogelijkheid om thuis te werken.

12 open vacatures van Advisor ICT Solutions

Bekijk hier de andere vacatures bij Advisor ICT Solutions

 

Next To Food

Openstaande vacatures

Next To Food (NTF) is dé digitale partner in horecamanagement. Samen met een topteam leveren ze horecamanagementsystemen aan verschillende toffe klanten als Sligro, Bidfood, Kwalitaria en Foodmaster.

Over Next To Food

NTF ontwikkelt al 20 jaar lang goede hardware en software voor horecaondernemingen, zoals websites, apps, kassasystemen en bestelzuilen. Wat een onderneming ook nodig heeft; NTF biedt de juiste hulpmiddelen aan. Ze luisteren goed naar de wensen van hun klant en zoeken altijd naar verbeteringen. Ze geloven in het digitale hart van de horeca en zorgen daarmee voor een glimlach bij de gast én ondernemer.

Werken bij Next To Food

Als je bij NTF gaat werken, dan kom je in een professioneel, innovatief en oplossingsgericht team terecht. De verschillende afdelingen werken nauw samen met elkaar: iedereen neemt de tijd om naar elkaar te luisteren en samen de geschikte oplossingen te bedenken. Binnen het team staan ontwikkeling en respect voorop, maar ook plezier in het werk vinden ze essentieel.

Waar zit Next To Food?

NTF is gevestigd in Culemborg. Met de auto kun je goed op de locatie komen. Ook zit er een bushalte in de buurt en is het station op ongeveer 14 minuten loopafstand.

2 open vacatures van Next To Food

 

Score Utica

Openstaande vacatures

Vind jij ook dat iedereen op een veilige, betrouwbare en prettige manier moet kunnen werken? Creëer jij graag moderne werkplekken voor mooie bedrijven in het mkb en mkb+? Van start-ups en scale-ups tot gevestigde namen? En wil jij aan de slag bij een toppartner van KPN en Microsoft? Kom dan werken bij Score Utica!

Over Score Utica

Score Utica maakt (met ruim 60 collega’s) klanten blij met goede IT- en telecomoplossingen. Dit doen ze door hun klanten te helpen met de overstap naar Microsoft Cloud en naar de connectiviteitsoplossingen van KPN. Ze positioneren zichzelf daarbij als een one-stop-shop (wat ze onderscheidt binnen het mkb) en werken samen met KPN als top-3 Strategisch Partner en als top 1% Microsoft Gold Partner. 

‘De werkplek waar je blij van wordt’. Dat is de belofte die Score Utica doet aan klanten. Ze combineren bewezen cloudtechnieken met de allerbeste service op het gebied van IT en telecom, en creëren zo een moderne werkplek met optimale bereikbaarheid én een uitstekende beveiliging. Elke medewerker kan hierdoor op een prettige, veilige en betrouwbare manier locatie-onafhankelijk werken. En bedrijven kunnen toekomstgericht ondernemen en zich richten op hun primaire bedrijfsprocessen, zonder zich zorgen te maken over hun werkplekken. 

Werken bij Score Utica

De kernwaarden van Score Utica zijn: leuk, expert en duidelijk. Dit zie je terug in alles wat ze doen. Ze vinden het belangrijk dat je op een plezierige manier bij en met ze kunt werken, geven de klanten alle vertrouwen in hun expertise en zijn duidelijk in hun communicatie, waardoor klanten en collega’s weten waar ze aan toe zijn. 

Verder kun je bij Score Utica rekenen op een marktconform salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling, telefoon en laptop van de zaak, onkostenvergoeding en een leaseauto. 

Waar zit Score Utica?

Score Utica is gevestigd in Vianen, Breukelen en Apeldoorn.

2 open vacatures van Score Utica

 

Anderis

Openstaande vacatures

Weet jij alles over testing? Vind jij ondernemerschap, creativiteit, vrijheid en plezier ook belangrijk in je werk? En zoek je een baan in Noord-Brabant? Dan is Anderis de perfecte werkgever voor jou!

Over Anderis

Anderis is opgericht in 2009 door Perry Liebregts en Maartje van Oorschot. Sinds die tijd voeren ze soft- en hardware testen uit voor verschillende soorten klanten als ING, Rabobank, Philips, Gemeente Amsterdam en de Nederlandse Loterij. Je kunt hierbij denk aan mobile testen, security testen, performance testen en meer.

Werken bij Anderis

Vrijheid, betrokkenheid en ondernemerschap tekenen de cultuur van Anderis. Hun slogan is daarom ook ‘Ondernemend zoals geen Anderis’. Anderis Groep bestaat uit meerdere ondernemingen met ieder hun eigen specialisme. Het zijn platte, transparante organisaties waar ze creativiteit en werkplezier stimuleren. En waar iedereen zijn of haar talent kwijt kan en waardering krijgt. In de top werken geen managers die gestuurd worden op marge, maar gedreven professionals met veel kennis en ervaring in hun vakgebied. Zij ondernemen, zoals ondernemen bedoeld is; met veel vrijheid en flexibiliteit om in te spelen op ieders persoonlijke wensen en talenten. 

Verder kenmerkt Anderis zich door een familiesfeer, korte lijnen en snel schakelen.

Waar zit Anderis?

Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Biestestraat 6a in Biest-Houtakker. Ook hebben ze een test service center in Eindhoven en een kantoor in Apeldoorn.

4 open vacatures van Anderis

 

SuitIT

Openstaande vacatures

SuitIT is de meest efficiënte IT-partner voor bedrijven met 50 tot 500 werkplekken. Ze helpen deze bedrijven om het maximale uit hun kantoorautomatisering te halen. Vanaf hun kantoor in Eindhoven bedienen ze hun klanten ‘op afstand’, runnen ze een top notch private cloud dienstverlening en voeren ze projecten en operationele IT-ondersteuning op de klantlocaties uit.

Over SuitIT

IT is gewoon een vak. Bedrijven hebben soms geen klik met hun ICT-leverancier. Of hun eigen medewerkers missen de kennis en ervaring op strategisch niveau. Dat is niet gek, want veel ICT‘ers zijn enkel bezig met techniek. Bij SuitIT is dit niet het geval. Zij zijn ervan overtuigd dat het anders kan. Zij belichamen de menselijke maat in ICT en hebben alleen mensen in dienst bij wie ICT in de genen zit. Met hart en ziel ondersteunen zij de klanten met hun IT-vraagstukken en realiseren ze krachtige en gebruiksvriendelijke oplossingen. 

SuitIT maakt effectief gebruik van technologie. Afhankelijk van de wensen van de klant kiezen ze voor het ‘nieuwste van het nieuwste’ of beproefde technieken.

Werken bij SuitIT

Gaat jouw hart sneller kloppen van IT, ben jij ambitieus en is service helemaal jouw ding? Dan pas je perfect bij SuitIT! De mensen van SuitIT zijn van jongs af aan bezig met computertechniek en ontwikkelen zich tot topexpert op dit gebied. Ze hebben affiniteit met bedrijfsprocessen en zijn nauw betrokken bij de organisatie van de klant. Menselijk, gedreven, verantwoordelijk, energiek en helder zijn de kernwaarden van het bedrijf en zo kun je ook de medewerkers omschrijven. Deze 5 waarden zie je terug in alles wat ze doen.

Ze vinden zelfontwikkeling op persoonlijk en technisch vlak erg belangrijk. SuitIT biedt je alle ruimte en middelen hiervoor aan. Ook geven collega’s trainingen aan elkaar om zo kennis over te dragen. Verder is bij SuitIT alles goed geregeld omtrent salaris en arbeidsvoorwaarden. Je kunt o.a. rekenen op extra vakantiedagen, korting op hardware en verzorgde lunch.

Waar zit SuitIT?

Het kantoor van SuitIT is gevestigd in hartje Eindhoven, aan de Bogert 31-02. Het station ligt schuin tegenover het kantoor. Ideaal als je met het openbaar vervoer naar werk reist!

2 open vacatures van SuitIT

 

PixelPool

Openstaande vacatures

‘Innovatie is niet langer een keuze, het is een noodzaak’. Dat vinden ze bij PixelPool – de marktleider in het creëren van digitale oplossingen voor de detailhandel. Zij weten dat de wereld aan het veranderen is en sneller dan ooit, zeker in de fashionbranche. Voor bedrijven in deze branche is het belangrijk om bij te blijven als het gaat om duurzaamheid, het verkorten van productietijden en het verbeteren van procesefficiëntie. PixelPool helpt bedrijven daarbij. 

Over PixelPool

PixelPool is opgericht als een 3D-visualisatie bedrijf en biedt vandaag de dag nog steeds professionele services omtrent 3D-modelling, animatie en interactieve experiences aan. De komende tijd bouwt het bedrijf verder aan hun nieuwe cloud software platform Dtail. Dtail helpt de fashionbranche om het maximale te halen uit 3D-technologie in hun designs, planning en salesprocessen. Met dit platform kunnen ze bedrijven wereldwijd ondersteunen. Zoals H&M. Dtail integreert een end-to-end 3D-workflow in hun dagelijkse processen en maakt daarbij gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van 3D, cloud en web. Kleding, meubels en omgevingen worden op een prachtige 3D manier weergegeven, waardoor ook consumenten een betere online ervaring krijgen.

Werken bij PixelPool

Als je bij PixelPool gaat werken, dan word je onderdeel van een internationale organisatie met een hippe, creatieve en dynamische werkomgeving. Je kan rekenen op een marktconform salaris, pensioenregeling, 25 vakantiedagen (als je fulltime werkt) en vakantiegeld. Daarnaast organiseren ze regelmatig gezellige borrels en evenementen.

Waar zit PixelPool?

Het hoofdkantoor van PixelPool is gevestigd op een prachtige locatie in Den Haag dicht bij het station. Ook heeft het bedrijf kantoren in Bulgarije, Polen en de Verenigde Staten. 

6 open vacatures bij PixelPool

Bekijk hier de andere vacatures bij PixelPool.

 

KE-works

Openstaande vacatures

Wil je werken bij een innovatief en ambitieus bedrijf met toffe klanten? Waar je werkt aan de digitalisering van bedrijfsprocessen samen met een internationaal, multidisciplinair team? Dan is KE-works de geschikte werkplek voor jou!

Over KE-works

KE-works helpt bedrijven in de infrasector en maakindustrie met het digitaliseren van hun organisatie. Ze digitaliseren (technische) werkprocessen en geven nieuwe inzichten in het werkveld. Voorbeelden van toepassingen zijn digitaliseren van keuringen, inspecties, eisenverificatie, testen en productconfiguraties. De klanten van KE-works zijn gevestigd in heel Nederland, België en Duitsland. Met hun platform KE-chain zijn ze zelfs wereldwijd actief. 

KE-chain leveren ze als online dienst (SaaS) inclusief ondersteuning en trainingsmateriaal. Natuurlijk helpt KE-works de klant met de initiële inrichting en staat ook paraat om mee te denken bij digitaliseringsvraagstukken, het koppelen van andere systemen en het ontwikkelen van complete applicaties op maat. 

Bij KE-works vinden ze het belangrijk dat klanten de regie in eigen handen hebben en zelf keuzes kunnen maken over hun digitalisering. Van uitvoering en projectmanagement tot beheer. Aanpassen en verbeteren van de digitale samenwerking is daarbij de key tot succes.

Werken bij KE-works

Bij KE-works werken ze in een multidisciplinair team van verkoop tot en met softwareontwikkeling. Het team helpt klanten om het maximale uit hun abonnement te halen en ontwikkelt continu weer nieuwe toepassingen en mogelijkheden voor het platform. Als ze zelf niet de expertise in huis hebben, dan vullen ze dat aan op projectbasis. Ook werken ze samen met andere organisaties in lokale en internationale samenwerkingsverbanden voor innovatie en productontwikkeling.

Op het kantoor van KE-works heerst een open en informele sfeer. Je kan zelf kiezen waar je wil werken: thuis of op kantoor. Iedereen spreekt elkaar dagelijks tijdens een stand-up, dus ook als je thuis werkt, krijg je nog steeds alles mee. Ze lunchen op kantoor altijd samen en organiseren regelmatig vrijdagmiddagborrels. Ook gaan ze twee keer per jaar eropuit met het hele team. Verder vind je op kantoor ruime werkplekken, een lunchruimte met horecagelegenheid, biljarttafel, tafelvoetbal, PS4 en meer!

Waar zit KE-works?

KE-works is gevestigd aan de Molengraaffsingel 12 in Delft. Deze locatie is goed te bereiken met het ov en auto.

2 open vacatures van KE-works

 

FW4

Openstaande vacatures

FW4 is een uniek digitaal bureau in België dat gespecialiseerd is in toffe apps en moderne websites. Ze weten dat een app of website meer is dan een digitaal visitekaartje, en wat de valkuilen en kansen zijn van het web. 

Over FW4

FW4 heeft al meer dan 400 projecten succesvol afgerond die verschillend zijn van aard en formaat. Hierdoor hebben ze ruime kennis en ervaring opgedaan en weten ze hoe ze een mooie opdracht kunnen afronden binnen het vooropgestelde budget en oplevertermijn. De uitstraling van een bedrijf en het gebruiksgemak van producten worden in de markt van vandaag kritischer bekeken dan ooit, dat weten ze bij FW4 maar al te goed. Daarom creëren hun designers sterke layouts en perfectioneren ze het uiterlijk van elk project tot in de puntjes. Bovendien kijken ze – dankzij hun uitgebreide ervaring in branding – met een scherp oog naar opmerkelijke bedrijfsidentiteiten en weten ze deze perfect uit te werken. FW4’s aanpak blijkt altijd goed te werken, want hun werk wordt door de overgrote meerderheid positief onthaald, met lovende woorden van een groeiende groep tevreden klanten en partners als gevolg.

Werken bij FW4

Je wordt bij dit bedrijf onderdeel van een hecht team bestaande uit ervaren vrienden die met de ‘weblepel’ zijn opgegroeid en dagelijks vanuit het FW4 kantoor werken aan mooie projecten -bijvoorbeeld websites voor vastgoedkantoren. FW4 biedt medewerkers een uitstekend salaris en mooie arbeidsvoorwaarden aan, zoals een 13e maand, pensioenregeling en reiskostenvergoeding. Verder zijn de werktijden flexibel en is het mogelijk om thuis te werken.

Waar zit FW4?

Het kantoor van FW4 is gevestigd aan de Naamsesteenweg 232 in Heverlee.

4 open vacatures van FW4

 

Het barst van de leuke ICT-bedrijven

Je ziet het al: er zijn in Nederland en België genoeg interessante ICT-bedrijven. Je kunt als ICT’er niet alleen aan de slag bij die hard techbedrijven, maar bij een brede groep organisaties waar je als techneut juist het verschil kunt maken. De ICT-bedrijven in dit artikel vormen het topje van de ijsberg.

Goed nieuws: alle ICT-bedrijven die we hierboven noemen, zijn op zoek naar ICT-specialisten. Wie weet zit jij er binnenkort wel aan tafel. Voor het zover is, kun je vast onze sollicitatietips doornemen.

Tags: ,