Start je carrière

Start je carrière

Bedrijven in NL & BE die nú groeien & talentvol personeel zoeken!

Ben je werkzoekend, misschien omdat je contract niet verlengd kon worden of omdat je ook nu wil doorgroeien in je carrière? Je kunt bij &Work terecht voor het vinden van een passende baan. Check deze bedrijven die nu groeien en talentvol personeel zoeken plus hun openstaande vacatures!



De toekomst van ICT-banen in de streek Liemers: ontdek RID de Liemers

RID de Liemers – opgericht door drie gemeenten met ongeveer 84.000 inwoners – houdt zich momenteel bezig met een groot vraagstuk over ICT in hun organisatie. Ze onderzoeken hoe ze de ICT-samenwerkingen tussen de verschillende gemeenten kunnen versterken en de digitale volwassenheid kunnen vergroten. Om dit vraagstuk te kunnen beantwoorden, zoeken ze naar ICT-professionals. Ook meebouwen aan de toekomst, een betere informatievoorziening en een sterke digitale samenleving? Ontdek in dit artikel meer over RID de Liemers en de ontwikkelingen waar zij zich mee bezighouden.




Hoe geef jij je carrière vorm?

Ieders carrière is uniek. Dat maakt de arbeidsmarkt ook zo’n ontzettend dynamische en een interessante bron van kennis en inspiratie. Deze afspiegeling van de samenleving leert ons van alles over de wensen en behoeftes van moderne werknemers en neemt ons mee in hun weg naar voldoening.

Je carrière is een aaneenschakeling van posities die jij inneemt in de maatschappij—het product van de keuzes die je maakt gedurende je werkende leven. Sommige keuzes pakken beter uit dan andere, maar dit is helemaal niet erg; een carrière kent nu eenmaal niet enkel hoogtepunten. Soms bepaal jij de koers en soms ben je overgeleverd aan de grillen van de arbeidsmarkt. Desalniettemin heb je altijd een keuze: jij bepaalt altijd hoe je omgaat met de dingen die op jouw pad verschijnen, goed of slecht. Dus, hoe geef jij je carrière vorm?

Bewust omgaan met de stappen die je maakt in je carrière is erg belangrijk. Het helpt je om jezelf beter te leren kennen en versterkt je weerbaarheid. Maar soms is bewustwording best ingewikkeld. Wat zijn bijvoorbeeld tekenen dat je huidige baan ‘m niet gaat worden? Ben jij je hier bewust van? En maak jij keuzes op basis van wat je echt belangrijk vindt of laat je je toch beïnvloeden door de maatschappelijke norm? En hoe zit het met jouw werk-privébalans? Dit zijn allemaal onderwerpen waar je bewust of onbewust tegenaan loopt in je carrière.

Hulp bij het vormgeven van je carrière vind je in verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan loopbaanbegeleiding of coaching, of kijk op &Work.com.